Środa 24 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » 200 przedstawicieli branży HoReCa w jesiennej...

Aktualności gastronomiczne


200 przedstawicieli branży HoReCa w jesiennej edycji „Trendy Kolacji”


Dodano: 2017-11-28

Drukuj

Wyślij



Trendy Kolacja Warszawa (fot. makro.pl)


Ciepło i ogień, ziołowe napary, nowy marketing restauracyjny – to tylko niektóre z trendów, które mogli poznać przedstawiciele branży HoReCa na „Trendy Kolacjach” w Warszawie, Wrocławiu i Krakowie. W jesiennej edycji spotkań w ramach programu Szef dla Szefów sieci hurtowni Makro Polska udział wzięło 200 osób.

„Trendy Kolacje” to ekskluzywne wydarzenia poświęcone trendom, które wkrótce zawładną światem gastronomii. W jesiennej edycji cyklu Szef dla Szefów, prowadzonego przez sieć hurtowni Makro Polska, odbyły się trzy spotkania: 27 września w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie w Warszawie, 18 października w hotelu Double Tree by Hilton we Wrocławiu oraz 14 listopada w Hotelu Starym w Krakowie.



Zaproszonym na spotkania przedstawicielom branży HoReCa danego regionu o najnowszych trendach opowiadała Weronika Lewandowska – ekspertka w dziedzinie ich prognozowania, tworząca strategie marketingowe dla sektora HoReCa. Natomiast dania ilustrujące nadchodzące tendencje przygotowali: Piotr Apanel, szef kuchni hotelu Double Tree by Hilton we Wrocławiu, Adam Ciupka, ambasador marki Chef, Wojciech Harapkiewicz, szef kuchni restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju, Konrad Korszla z Hotelu Starego w Krakowie, Zbigniew Koźlik, ambasador marki Chef, Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Jana III w Wilanowie, Michał Oszczyk, menedżer centrum szkoleniowego Gourmet Foods – importera i dystrybutora herbaty Dilmah, Cezary Powała i Michał Grzywacz, szefowie kuchni pokazowej w hali Makro nr 1 w Warszawie, Gerard Rytter, szef kuchni marki Develey Polska, Paweł Serafin, szef kuchni Akademii Inspiracji Makro w Warszawie oraz Krzysztof Żurek, szef kuchni Hotelu Starego w Krakowie.

Goście mieli możliwość posmakowania m.in.: homara w sosie własnym z puree z zielonego groszku, pianą ze skorupiaków i komosą ryżową, prasowanego królika z pistacjami, dynią pieczoną i kasztanami, sarny z pomidorem, ziołami, zbożami i warzywami pieczonymi czy herbaty wędzonej z ciemnym rumem, sokiem jabłkowym i syropem z kwiatu czarnego bzu. Daniom towarzyszyły również wina, specjalnie dobrane przez sommeliera.

Partnerzy jesiennych „Trendy Kolacji” to: Aviko, Develey Polska, Dilmah, Kikoman, Mutti, Nestlé Professional, Polski Karp, Provincja i Tabasco.


Źródło: Makro.pl – 24.11.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji