Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Wigilia Szefów Kuchni w Łodzi | Aktualności gastronomiczne
Wigilia Szefów Kuchni w Łodzi
|
|
Święta to bardzo intensywny czas, szczególnie w branży gastronomicznej. Wielu Szefów Kuchni spędza je na przygotowaniach do świątecznych gal organizowanych przez firmy, restauracje, ale i osoby prywatne. Aby i kucharze mogli poczuć magiczny klimat Świąt, 5 grudnia Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy zorganizowało Wigilię Szefów Kuchni w hotelu Jan Sander.
Na Wigilijnej Kolacji spotkało się ok. 80 osób - kucharze z całej Polski oraz przedstawiciele firm, w tym marki Debic. Celem eventu było pokazanie, że świat nieustannie się zmienia, a wraz z nim gotowanie i spojrzenie na tradycyjne potrawy. Kolację podano w konwencji menu degustacyjnego. Można było spróbować tradycyjnych potraw wigilijnych, ale także ich nowoczesnych wersji.
Podczas spotkania panowała iście świąteczna atmosfera. To doskonała okazja do tego, aby na chwilę zwolnić, usiąść i spróbować doskonałych potraw, które zostały przygotowane wspólnie przez uczestniczących w Wigilii kucharzy. Na uwagę szczególnie zasługiwały policzki z żabnicy oraz polędwica z dorsza. Na bazie naszych śmietanek przygotowano wyśmienity sos do polędwicy z dorsza, a nasze masło wzbogaciło smak smażonych ryb oraz owoców morza – mówi Estera Donder Sales Representative w Debic.
Podczas kolacji goście mogli nie tylko wymienić się doświadczeniami i porozmawiać o świątecznych elementach dekoracyjnych i kulinarnych, ale i spróbować przygotowanych potraw i posłuchać występu gitarzysty. Święta to czas szczególny dla wszystkich, pod każdym względem - również kulinarnym.
*** Debic – producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych. Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).
Źródło: CorePR.pl – 21.12.2017
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |