Czwartek 25 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Atlantis, The Palm i AmStur Caviar ustanowiły...

Aktualności gastronomiczne


Atlantis, The Palm i AmStur Caviar ustanowiły nowy rekord Guinessa


Dodano: 2018-01-11

Drukuj

Wyślij



Sascha Triemer - wiceprezes ds. gastronomii w Atlantis, The Palm


Hotel Atlantis, The Palm z Dubaju, nawiązał współpracę z luksusowym amerykańskim producentem kawioru, firmą AmStur, aby w sylwestrową noc dokonać czegoś, co wydawałoby się prawie niemożliwe do osiągnięcia i ustanowić Guinness World Record™ dla największej na świecie puszki kawioru. 50. kilogramowa, zapuszkowana porcja tego delikatesu została zaprezentowana gościom podczas zorganizowanej w hotelu uroczystej kolacji Gala Dinner, bijąc poprzedni rekord (puszki o wadze 17 kg), który został zarejestrowany w 2016 roku.

50 kilogramowa porcja została zaprezentowana gościom w specjalnie wykonanej foremce o kształcie kielicha „Cleito", nazwanej na cześć sławnej bogini, znanej jako „Matka Atlantydy". Puszka o wymiarach 98 cm x 74 cm została wykonana z najlepszej stali nierdzewnej R304, dysponując specjalnymi przegródkami do przechowywania lodowego żelu, gwarantującego odpowiednią temperaturę dla doskonale smakującego, ciemnoszarego kawioru Empress, który jest jedynym na świecie w pełni certyfikowanym kawiorem pozyskiwanym z hodowlanych jesiotrów pochodzących z rodzimych miejsc jego występowania.



Oprócz oficjalnego arbitra Guinness World Record™, który oceniał próbę na żywo, uczestnicząc w uroczystej, sylwestrowej Gala Dinner, swój udział w wydarzeniu wniosło również ponad 5000 szczęśliwców, którzy skonsumowali całą jej 50. kilogramową zawartość, używając ręcznie grawerowanych łyżeczek z masy perłowej, wyprodukowanych specjalnie na tę okazję.

Po zweryfikowaniu próby i sprawdzeniu stosowania się do wytycznych przez zespół zgłoszony do przeprowadzenia tego przedsięwzięcia, arbiter Guinness World Record™, powiedział: „Bardzo przyjemnie było zobaczyć, jak kolejny z Guinness World Records został pobity tutaj w Dubaju - jesteście Oficjalnie Niesamowici!"

Szefowie gastronomii hotelu Atlantis z Nicholasem Narsavidze z AmStur

Serge Zaalof
, dyrektor ds. operacyjnych w
Atlantis Resorts & Residences, powiedział natomiast: „Cieszymy się z udziału w tym projekcie, który zrealizowaliśmy wspólnie z naszym szacownym partnerem, AmStur Caviar i jesteśmy niezwykle dumni, że udało nam się osiągnąć to, co było prawie niemożliwe – ustawiając poprzeczkę na niebotycznym poziomie 50. kilogramowej puszki kawioru. Uroczysta kolacja sylwestrowa to wyjątkowe wydarzenie na powitanie nowego roku. Cieszymy się, że mogliśmy podzielić się rekordowym doświadczeniem z naszymi najbardziej cenionymi i lojalnymi gośćmi”.

Sascha Triemer, wiceprezes ds. gastronomii w Atlantis, The Palm, dodaje: „W Atlantis, The Palm szczycimy się tym, że stworzyliśmy niesamowite wrażenia i niezapomniane wspomnienia dla naszych gości, korzystając jednocześnie z okazji, aby zaprezentować luksusowy delikates firmy AmStur - The World's Finest Caviar. Ustanawiając Guinness World Record™ dla największej puszki kawioru, zachwyciliśmy naszych gości pozwalając im na uczestnictwo w przeżywaniu niezapomnianych i niemożliwych, wydawałoby się, wrażeń".

Partner z AmStur Caviar, Nicholas Narsavidze, dodaje: „Jesteśmy bardzo zadowoleni z możliwości współpracy z Atlantis, The Palm w tym wyjątkowym przedsięwzięciu i jesteśmy niezwykle usatysfakcjonowani prezentacją naszego światowej klasy kawioru dla gości uroczystej kolacji sylwestrowej. Pozyskiwany z hodowlanych białych jesiotrów pochodzących z rodzimych miejsc jego występowania, kawior został doceniony przez renomowanych szefów kuchni i wymagających konsumentów na całym świecie za jego wyśmienity smak i doskonałą konsystencję, a nasz sukces pokazuje, że doskonałość kulinarna i zrównoważone praktyki mogą iść w parze. Pragniemy zaspokajać zapotrzebowanie na kawior AmStur dla tych wszystkich, którzy nie tylko doceniają jego wysoką jakość, ale dbają również o ochronę środowiska naturalnego".

Odbywająca się corocznie na nabrzeżu hotelu Atlantis, New Year’s Eve Gala Dinner jest wyjątkowym miejscem do świętowania nadejścia Nowego Roku. Goście mogą podziwiać fantastyczne widoki na wyspę The Palm i panoramę architektoniczną Dubaju, sącząc powitalne drinki w namiocie Asateer, tuż przed wejściem na specjalnie wybudowany pomost z miejscem dla 30-osobowego zespołu muzycznego, barem i luksusowym bufetem.

Więcej informacji pod adresem:
www.atlantisthepalm.com/special-offers/new-years


Źródło: Primum.pl – 08.01.2018


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji