Piątek 29 Marzec 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Warmińsko-Mazurskie: „Żywność Wysokiej...

Aktualności gastronomiczne


Warmińsko-Mazurskie: „Żywność Wysokiej Jakości" - inteligentną specjalizacją regionu


Dodano: 2018-02-01

Drukuj

Wyślij



Pomidory - żywność wysokiej jakości (fot. warmia.mazury.pl)


Konferencja „Innowacje w sektorze żywności”, która odbędzie się 8 lutego 2018 roku w Olsztynie, organizowana jest w ramach procesu przedsiębiorczego odkrywania inteligentnej specjalizacji województwa „Żywność Wysokiej Jakości”.

Ideą spotkania jest wzmocnienie dialogu i współpracy w szczególności pomiędzy przedstawicielami biznesu i nauki, poprzez wspólną identyfikację potrzeb badawczych i technologicznych przedsiębiorstw, w tym pomysłów i koncepcji projektowych, które mogłyby zostać sfinansowane w ramach środków unijnych perspektywy 2014-2020, ze szczególnym naciskiem na RPO WIM 2014-2020.



Ważne jest także wypracowanie założeń planu działań dla specjalizacji. Warsztaty skierowane są do przedstawicieli przedsiębiorstw, jednostek naukowych oraz instytucji otoczenia biznesu.

Prezentacje wygłoszą eksperci zagraniczni i krajowi. Spotkanie będzie również okazją do wymiany wiedzy na temat oferty badawczo-rozwojowej jednostek naukowych oraz parków technologicznych z regionu.

Formularz zgłoszeniowy należy przesłać do 5 lutego 2018 roku na adres mailowy d.blasi@warmia.mazury.pl lub faksem 89 52 93 09. Dodatkowych informacji udziela Dariusz Blasi-Rzeczkowski (tel 89 521 93 30).

Organizatorami przedsięwzięcia są Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie oraz Wspólne Centrum Badawcze (JRC) Komisji Europejskiej. Partnerami: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Instytut Innowacji Przemysłu Mleczarskiego i Olsztyński Park Naukowo-Technologiczny.

Konferencja rozpocznie się o godz. 9.30 i potrwa do godz. 16.15 w Hotelu Dyplomat w Olsztynie (ul. Dąbrowszczaków 28).

Więcej informacji


Źródło: Warmia.Mazury.pl – 31.01.2018


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji