Sobota 20 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Druga restauracja w polanickim Hotelu SPA Dr...

Aktualności gastronomiczne


Druga restauracja w polanickim Hotelu SPA Dr Irena Eris


Dodano: 2018-02-27

Drukuj

Wyślij



Fot. drirenaerisspa.com


W Hotelu SPA Dr Irena Eris Polanica Zdrój z końcem ubiegłego roku rozpoczęła działalność, obok istniejącej już Restauracji Art Déco, druga, nowo powstała Restauracja Décompresja.



W eleganckim wnętrzu Restauracji Décompresja serwowane są dania kuchni inspirowanej tym, co gościło na zamożnych, nie tylko polskich stołach w okresie dwudziestolecia międzywojennego w ubiegłym wieku. Krótka karta zawiera autorskie propozycje szefa kuchni Rafała Grzegorzka, które z prostych, niegdyś popularnych składników, zamieniają się w wykwintne, lekkie i barwne dania. Korzystając z najnowszych technik kulinarnych, szef kuchni nadaje im nowatorską formę i swoje wyobrażenie na temat klasyki z tamtych lat. Dobierając najlepsze lokalne produkty, przybliża gościom historię i dziedzictwo kulinarne kuchni przedwojennej.

Fot. drirenaerisspa.com

Na szczególne uznanie zasługuje pięciodaniowe menu degustacyjne tworzące harmonijną kompozycję odważnych połączeń smakowych. Ich dopełnienie stanowi idealny wine pairing. Otwarta kuchnia umożliwia nie tylko przyglądanie się pracy szefa kuchni i kucharzy, ale stwarza okazję do rozmowy na temat pochodzenia użytych produktów czy sposobu przyrządzania dań.

Fot. drirenaerisspa.com

W
kameralnym wnętrzu Décompresji z przyjazną atmosferą czas zaczyna płynąć wolniej, umożliwiając celebrowanie jednej z kwintesencji życia, jaką jest jedzenie. Zapewnienie profesjonalnej obsługi i otoczenie gości troskliwą opieką sprawia, że mogą się zrelaksować i w łagodnie osiągnąć stan równowagi. Restauracja czynna jest od wtorku do soboty, od godziny 17.00 i  jest dostępna dla gości powyżej 12 roku życia.


Źródło: DrIrenaErisSpa.com – 16.02.2018


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji