Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych ponownie...

Aktualności gastronomiczne


Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych ponownie nagrodzony ogólnopolską nagrodą!


Dodano: 2018-03-01

Drukuj

Wyślij



Kryształowy Orzeł dla KFKJ


Na skrzydłach sukcesu… Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych został nagrodzony Kryształowym Orłem.

W piątek 23 lutego we wrocławskiej Hali Stulecia rozpoczęła się 10. edycja Międzynarodowych Targów Turystycznych, podczas której rozdano Kryształowe Orły. Nagrody przyznane zostały w 5 kategoriach: osobowość i firma/instytucja roku, produkt regionalny, wydarzenie cykliczne, projekt/program imprezy/ usługi turystycznej, atrakcja turystyczna. Zachodniopomorski Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych zwyciężył w kategorii wydarzenie cykliczne. Festiwal pokonał m.in.: Festiwal Śląskie Smaki oraz Teatry Uliczne Jelenia Góra.


 
Ubiegłoroczna – II edycja Kulinarnego Festiwalu Kwiatów Jadalnych zgromadziła ponad 8 tys. gości. Tematem przewodnim wydarzenia była: Róża – królowa smaku i zapachu. Poza szeregiem atrakcji, goście festiwalu mogli zwiedzić nowy kompleks ogrodowy - Ogrody Hortulus Spectabilis z wieżą i labiryntem oraz ogrodami różanymi.
 
To już druga nagroda dla tego wyjątkowego wydarzenia. Podczas VII Forum Branży Ogrodniczej, odbywającego się w ramach Kongresu Dystrybucji i Handlu, Festiwal został nagrodzony Złotą Strelicją. Nagroda przyznana została przez Biznes Ogrodniczy za niekomercyjne podejście do biznesu.
 

Co kryje kolejna edycja Festiwalu?

Tegoroczna - III edycja Festiwalu odbędzie się 14-15 lipca w Ogrodnach Hortulus Spectabilis w Dobrzycy. Tematem przewodnim będzie: Lawenda – dyskrecja smaku i moc zapachu. Goście festiwalu dowiedzą się, które kwiaty są jadalne oraz posmakują dań z ich wykorzystaniem, poznają tajniki kuchni kosmetycznej oraz dowiedzą się, jak założyć warzywnik kwiatowy. W programie wydarzenia znajdą się: prelekcje i warsztaty, pokazy i animacje dla dzieci. Festiwal to również stoiska wystawiennicze, w których asortymencie znajdą się produkty regionalne i tradycyjne. Specjalnie na tą edycję festiwalu powstaje Lawendowy ogród w stylu prowansalskim.


Źródło: Hortulus.com.pl – 26.02.2018
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji