Środa 24 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Szefowie kuchni pokazowej Makro szkolą kolejne...

Aktualności gastronomiczne


Szefowie kuchni pokazowej Makro szkolą kolejne młode talenty


Dodano: 2018-03-15

Drukuj

Wyślij



Staż Norberta Szefera w kuchni pokazowej (fot. makro.pl)


Norbert Szefer to drugi stażysta w programie Szef dla Młodych Talentów, który szkolił się pod okiem Michała Grzywacza i Cezarego Powały – szefów kuchni pokazowej hali Makro nr 1 w Warszawie.

19-letni Norbert Szefer z Łodzi kulinarną przygodę rozpoczął już w dzieciństwie dzięki babci. Swoją pasję do gotowania postanowił dalej rozwijać w Zespole Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego w Łodzi. Pracował już w kilku restauracjach, dzięki czemu – pomimo młodego wieku – ma już bogate doświadczenie. Jednak staż w kuchni pokazowej hali Makro nr 1 stanowił dla niego świetną okazję do dalszego rozwijania swojej wiedzy i umiejętności.



Dzięki stażowi mogłem pracować na nowych produktach, o których istnieniu wcześniej nie miałem pojęcia. Przygotowywałem dania z wykorzystaniem m.in. jadalnych kwiatów, byczych jąder czy mięsa z krokodyla” – mówi Norbert. „Pracowałem już w różnych restauracjach, ale staż w kuchni pokazowej był dla mnie zupełnie nowym i ciekawym doświadczeniem dzięki ciągłemu kontaktowi z klientami, którzy podchodzili do nas, zadawali pytania, degustowali przygotowane przeze mnie potrawy” – dodaje stażysta.

Staż Norberta Szefera w kuchni pokazowej (fot. makro.pl)

N
orbert wyróżnia się wiedzą i zaangażowaniem. Jeśli nadal będzie tak chętnie podchodził do nauki, to na pewno osiągnie sukces” – mówi Michał Grzywacz, szef kuchni pokazowej hali Makro nr 1 w Warszawie.

Staż Norberta Szefera w kuchni pokazowej (fot. makro.pl)

No
rbert Szefer wygrał staż w ramach programu Szef dla Młodych Talentów. To program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez sieć hurtowni Makro Polska. Celem programu jest tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez staże, Miksery Kulinarne oraz materiały edukacyjne, w tym książkę „Mix Wiedzy Kulinarnej”. Z myślą o uczniach szkół gastronomicznych Makro Polska prowadzi także konkurs Wyzwanie Makro Chefa.


Źródło: Makro.pl – 12.03.2018


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji