Sobota 20 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Nowe menu w Qubus Hotel

Aktualności gastronomiczne


Nowe menu w Qubus Hotel


Dodano: 2018-04-17

Drukuj

Wyślij



Stek z polędwicy wołowej


Od 12 kwietnia do 12 restauracji Qubus Hotel weszło  nowe, wiosenno-letnie menu. Tym razem sieć postawiła na lekkie sałaty oraz zdrowe ryby. W daniach nie zabraknie wiosennych nowalijek oraz letnich słodkich owoców.

Wiosna i lato to oczywiście czas świeżych warzyw, owoców i delikatnych mięs. W nowym menu znajdą się zatem zarówno pożywne sałaty, jak też delikatne zupy czy słodkie desery. Kreując menu szefowie kuchni wykorzystali sprawdzone połączenia smaków np. łososia z soczystym mango, sera Lazur z melonem i słodką żurawiną czy dorsza z chrupiącymi pistacjami i aromatycznym imbirem.


   
- Naszym Gościom proponujemy w nowej karcie 28 wyjątkowych potraw, w których łączyć będziemy najwyższej jakości mięsa z owocami, warzywami czy pożywnymi kaszami. Odwiedzający nasze restauracje będą mogli  skosztować m.in. grillowanych krewetek z pomarańczą, groszkiem cukrowym i czarnym sezamem, filetów z matiasa z jabłkami i morelami podanego na chrzanowym sosie, czy delikatnej polędwicy z dorsza z pistacjami, imbirem, szparagami i miodem. Proponujemy też coś dla wegetarian, czyli pyszne sałaty np. Caprese z oryginalnym, włoskim serem Burrata (biały ser z bawolego mleka), melonem, rzodkiewką i sosem pesto – mówi Mariusz Tkaczyk, Specjalista ds. Gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Sałata z łososiem

Oprócz pożywnych ryb i owoców morza w nowej karcie znajdzie się też idealny na upalne dni chłodnik staropolski z jajkiem i botwiną czy delikatny krem ze świeżych, dojrzałych pomidorów z dodatkiem bazylii, tymianku i śmietany. Goście restauracji będą mogli skosztować także soczystych mięs m.in. steku z polędwicy wołowej w towarzystwie szparagów i batatów, czy fileta z kaczki z dodatkiem musu z czerwonej kapusty. W karcie pojawi się również propozycja dla wielbicieli dań mącznych i past w postaci pierogów nadziewanych wędzonym pstrągiem, twarogiem i papryką oraz spaghetti w trzech odsłonach: carbonara, pomodoro lub pesto. Dla miłośników słodkości kucharze w Qubus Hotel proponują pyszne lodowe desery takie jak mus lodowy z chałwą i Nutellą, czy sernik na zimno z mascarpone, białą czekoladą i pudrem malinowym.

Sałata z Burratą 

Dla osób, które chciałyby spróbować kilku dań z nowego menu sieć stworzyła specjalne menu degustacyjne. Za 99PLN goście restauracji Qubus Hotel mogą skosztować aż 4 dań z karty.

Krewetki

- Kreując menu staramy się zawsze zaproponować naszym Gościom niezwykłe doznania smakowe. Od jakiegoś już czasu staramy się też promować w naszej karcie dania polskie. Wychodzimy bowiem z założenia, że nasze potrawy są zdrowe i smaczne. Wszystkie dania są oczywiście przygotowywane tylko z najwyższej jakości, świeżych składników – mówi Mariusz Tkaczyk.
 
     
Sernik z mascarpone

Uzupełnieniem nowego menu jest też propozycja win dobranych specjalnie do nowych dań zgodnie z ideą food pairingu. Goście będą mieli okazję spróbować m.in. dwóch pysznych, polskich win z winnicy Chodorowa – białego, wytrawnego Hibernala o aromatach zielonego jabłka, cytryny i limonki oraz czer
wonego Regenta o aromatach borówki, wiśni i czereśni.


Źródło: QubusHotel.com – 12.04.2018
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji