Środa 24 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » „Na chłopskim targu”, czyli nowości w...

Aktualności gastronomiczne


„Na chłopskim targu”, czyli nowości w Chłopskim Jadle


Dodano: 2018-05-17

Drukuj

Wyślij



(fot. facebook.com-restauracjechłopskiejadło)


Chłopskie Jadło, sieć restauracji należących do Sfinks Polska, wprowadziła ofertę nowości „Na chłopskim targu”. Są to propozycje dwóch lekkich zestawów obiadowych i napojów, a wśród nich: zupa szczawiowa, sałatka z kurczakiem, sezonowe owoce pod kruszonką czy lemoniada z rokitnikiem. Najnowsza oferta jest dostępna do 12 września we wszystkich lokalach sieci Chłopskie Jadło.

W nowej ofercie można znaleźć chłodnik czy grillowane lub pieczone mięsa, podawane ze świeżą sałatą i warzywami, w sam raz na cieplejsze dni, kiedy to zazwyczaj mamy ochotę na nieco lżejsze dania. Propozycje z oferty „Na chłopskim targu” to połączenie tradycyjnych, babcinych dań z bardziej nowoczesnymi akcentami kuchni polskiej, więc na pewno znajdą amatorów wśród naszych gości - mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Chłopskie Jadło.



Dania z nowej oferty sprawdzą się jako obiad podczas spotkań w gronie rodziny czy przyjaciół. Goście mają do wyboru dwie nowe zupy: szczawiową z ziemniakami, śmietaną i jajkiem oraz lekki chłodnik z buraków z dodatkiem rzodkiewki, ogórka, szczypiorku, koperku i przepiórczego jajka. Nowe dania główne to mięsa w towarzystwie sałatek. Pierwszym z nich jest sałatka z kurczakiem czyli grillowany filet z kurczaka na sałacie z ogórkiem i rzodkiewką, podawany z jogurtowo-koperkowym dressingiem. Kolejna propozycja to polędwiczka serwowana z sałatką, młodymi ziemniakami z koperkiem oraz sosem szczawiowym.

Na klientów czeka także nowy deser – podawane na ciepło sezonowe owoce zapiekane pod domową kruszonką. Orzeźwienie przyniesie lemoniada z dodatkiem przecieru z rokitnika i mrożona, zielona herbata ogrodowa z plastrami ogórka.


Źródło: Sfinks.pl – 10.05.2018
 


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji