Czwartek 28 Marzec 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Makro z Polskimi Skarbami Kulinarnymi na Food...

Aktualności gastronomiczne


Makro z Polskimi Skarbami Kulinarnymi na Food Service Summit 2018


Dodano: 2018-05-24

Drukuj

Wyślij



Food Service Summit (fot. makro.pl)


Sieć hurtowni Makro Polska była partnerem głównym 5. edycji Food Service Summit. Firma przybliżyła uczestnikom nowy program Polskie Skarby Kulinarne i zaprosiła do degustacji historycznych dań w nowoczesnej interpretacji.

Food Service Summit to największa ogólnopolska konferencja branży HoReCa, która corocznie skupia w jednym miejscu restauratorów, szefów kuchni, menedżerów i sommelierów z całej Polski oraz umożliwia im zdobycie nowej wiedzy, nawiązanie kontaktów oraz wymianę doświadczeń i poglądów. Partnerem głównym tegorocznej edycji, która odbyła się w dniach 23-24 kwietnia w Łodzi pod hasłem przewodnim „Jak zwiększyć sprzedaż?”, była sieć hurtowni Makro Polska.



Makro na swoim stanowisku zaprezentowało uczestnikom program Polskie Skarby Kulinarne. To nowy edukacyjny program odpowiedzialności społecznej, który ma na celu zwiększenie świadomości Polaków na temat kulinarnej tradycji naszego kraju i rozbudzenie wśród nich patriotyzmu kulinarnego. Goście mieli okazję posmakować dań inspirowanych przepisami z XVII, XVIII, XIV i XX wieku w nowoczesnej interpretacji Pawła Serafina. Szef kuchni Akademii Inspiracji Makro zaprezentował takie dania, jak: jesiotr w mleku, comber z miodownikiem, pasztet migdałowy czy kaczka w czerwonym winie. Sieć hurtowni zaprezentowała także nowości marki Makro Chef, która obejmuje wysokiej jakości produkty i półprodukty spożywcze, w opakowaniach dostosowanych do potrzeb gastronomii.

Food Service Summit 2018 było pełne warsztatów, paneli dyskusyjnych, pokazów i wykładów. Jedną z prezentacji poprowadził także Robert Ciechomski, Target Group Manager HoReCa w Makro. Poruszył on zagadnienia food costu, zarządzania kosztami w gastronomii czy ograniczania ilości wyrzucanego jedzenia m.in. poprzez uczestnictwo w programach takich, jak „Nie marnuję, pakuję”. To projekt prowadzony przez Makro Polska, zaadresowany do właścicieli lokali gastronomicznych i konsumentów, mający na celu zachęcać ich do pakowania i zabierania nieskończonego posiłku z restauracji.


Źródło: Makro.pl – 17.05.2018


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji