Termin: 2018-02-06 - 2018-02-07 Miejsce: Gdańsk Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO w Gdańsku od kilku lat odpowiadają na potrzeby branży gastronomicznej, dynamicznie rozwijającej się na północy Polski. Kompleksowa oferta blisko 100 wystawców skierowana do przedstawicieli restauracji i barów oraz kawiarni, lodziarni, cukierni sprawia, że Targi co roku odwiedzane są przez około 3000 branżowych zwiedzających, szukających inspiracji na nadchodzący sezon. Ponad 70 % stanowią osoby podejmujące decyzje zakupowe w firmach. FOOD-to-GO są doskonałą okazją do prezentacji nowinek branżowych, produktów i usług, które usprawnią funkcjonowanie nadmorskiej gastronomii.
Tematem przewodnim 8. edycji Targów będzie bistro w polskiej odsłonie jako miejsce łączące restaurację, kawiarnię, cukiernię i bar, w którym można w przyjemnej atmosferze, ale szybko zjeść.
Dlaczego warto? - Ciekawy program towarzyszący, bogata oferta Wystawców oraz branżowi Odwiedzający to atuty Targów FOOD-to-GO. - Impreza od wielu lat jest ważnym miejscem spotkań przedstawicieli branży gastronomicznej na północy Polski. - Specjalnie przygotowane strefy tematyczne pozwolą każdemu Wystawcy na odnalezienie najbardziej optymalnego miejsca do zaprezentowania swoich produktów. - Program Strefy Prezentacji i Warsztatów przygotowywany jest we współpracy z ekspertami z branży. - Targi tworzone są przez zespół profesjonalistów, organizujących również Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® w Krakowie. Dzięki temu mogą Państwo liczyć na korzystną ofertę udziału w obu imprezach i jeszcze lepiej dotrzeć do branży gastronomicznej zarówno północnej, jak i południowej Polski.
Profil Odwiedzających: - Właściciele, zarządcy restauracji, kawiarni, lodziarni, cukierni, piekarni; - Managerowie sieci dostarczających jedzenie „na wynos”; - Przedstawiciele hurtowni gastronomicznych, specjaliści ds. zakupów dla sieci handlowych i restauracji; - Osoby planujące sezonową działalność gastronomiczną w miejscowościach nadmorskich; - Właściciele, szefowie kuchni hoteli, pensjonatów, ośrodków wypoczynkowych; - Właściciele pizzerii, barów, pubów.
Zakres branżowy - Wyposażenie restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni, lodziarni oraz małej, sezonowej gastronomii; - Elementy wystroju wnętrz lokali i wyposażenie ogródków gastronomicznych; - Urządzenia gastronomiczne i chłodnicze; - Artykuły i półprodukty spożywcze; - Dania gotowe i dodatki do dań; - Napoje alkoholowe i bezalkoholowe; - Mobilna gastronomia, namioty bankietowe, food trucki; - Sprzęt i akcesoria do parzenia oraz serwowania kawy, herbaty i czekolady - Maszyny do lodów i bitej śmietany; - Słodkie i słone desery, przekąski, lody, sorbety; - Dodatki i dekoracje cukiernicze, mieszanki lodziarskie i piekarskie; - Systemy komputerowe, oprogramowanie i rozwiązania informatyczne; - Środki czystości i urządzenia czyszczące; - Opakowania, naczynia jednorazowe, sztućce, serwetki
Data: 06 luty 2018 – 07 luty 2018 Miejsce: Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AMBER EXPO ul. Żaglowa 11 80-560 Gdańsk
|