Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Poprawianie i chwalenie – Podstawa uczenia się – Detonator szkolenia w sprzedaży

Wiele osób, włączając niektórych szkolących, uważa że szkolenie następuje w sali klasowej. Nie wierzcie w to. Ta ważna część, która ma miejsce w klasie, jest wprowadzeniem nowych idei, kreujących... więcej»

Budowanie linków do strony hotelu – poradnik dla początkujących

Jedna z najważniejszych strategii w optymalizacji witryny internetowej pod kątem wyszukiwarek, tak naprawdę realizowana jest poza twoją stroną internetową. Budowanie linka jest czynnością bieżącą, a czasami po prostu... więcej»

Jak wypada twój kamerdyner?

Obiekty, w których działy kamerdynerskie prowadzone są właściwie, cieszą się różnymi poziomami odnoszonych sukcesów, których podstawą jest dostosowanie do bazowego celu kamerdynerstwa: zapewniania dyskretnej... więcej»

Ananasowa obsługa: Najmniejsze gesty mogą uczynić największe wrażenie

Liczą się te najdrobniejsze rzeczy. Coś wielkiego tworzy się zazwyczaj z drobnych elementów ..., bo tak naprawdę liczą się te najdrobniejsze rzeczy. Szczególnie odnosi się to do branży hotelarskiej. Wydawałoby się, że... więcej»

Sztuka serwowania kawy

Wizyta klienta w kawiarni czy restauracji, który odwiedza nas, aby napić się kawy, może przerodzić się w prawdziwie niezapomniane doświadczenie. Nie tylko smak i zapach kawy pobudza jego zmysły, nie tylko uprzejmy... więcej»

Luksusowe hotele w dawnych więzieniach

Przytłaczający granitowy budynek wychodzący na rzekę Charles, w którym przez ponad sto lat trzymano najgorszych kryminalistów w Bostonie, już wkrótce zaoferuje luksusowe noclegi najbogatszym gościom. Przeobrażenie... więcej»

Trójkąt hotelowego sukcesu

Bez zdecydowanego ukierunkowania, zarządzania i motywacji, jakakolwiek organizacja, łącznie z hotelem, jest skazana na niepowodzenie. Co więcej, działanie jest skuteczne tylko wtedy, kiedy dobry lider zdoła skupić... więcej»

Konieczność rozpatrzenia grupowej reklamacji

Niezadowoleni turyści mogą wspólnie składać zbiorową reklamację, a organizator wyjazdu ma obowiązek ją rozpatrzyć. Musi też przyjąć skargi, które nie mają podpisu pilota lub rezydentaPotwierdza to ostatni wyrok Sądu... więcej»

Prawidłowa obsługa VIP-ów

Jako członkowi "roboczego teamu hotelowego", często proponuje mi się pokój o podwyższonym standardzie, ale rzadko doświadczam prawdziwie VIP-owskiej obsługi. Kiedy ostatnio doświadczyłem takiego właśnie... więcej»

Równowaga w śniadaniach

Jeżeli chodzi o najważniejszy posiłek dnia, marki z wybranymi usługami, traktują go bardzo poważnie.Prawdopodobnie dużo prawdy tkwi w tym, co matki przez całe lata powtarzają swoim dzieciom: Śniadanie jest... więcej»

Sztuka sprzedaży w spa: Dostosowywanie i kontynuacja doświadczenia twoich gości

Sprzedaż detaliczna może odegrać znaczącą rolę na drodze do odnoszenia sukcesów przez spa. Firmowe produkty mogą spowodować powstanie dodatkowych, pogłębionych doświadczeń u twoich gości przebywających w spa, a... więcej»

Jak obsługiwać w hotelu osobę niewidomą – szkolenie dla personelu Sheraton Overland Park Hotel

July Hauman była trochę zdenerwowana. Za kilka dni Sheraton Overland Prak Hotel, gdzie July jest kelnerką, będzie przyjmował 100 niewidomych gości i mających wady wzroku. W jaki sposób podajesz jedzenie komuś, kto... więcej»

Hotel jako partner w interesach, nie tylko płacący klient: Pobożne życzenia czy przyszły cel?

Jak każda firma sprzedaje swoje produkty potencjalnym klientom, jeżeli ich „produktami” nie są rzeczy, ale ludzie” – co ma miejsce w firmach obsługujących hotele w zakresie sprzątania?... więcej»

Poproś o zakup, aby zwiększyć rezerwacje w hotelu o 440 %

Po ponad 20 latach działalności w szkoleniu personelu recepcji, rezerwacji i sprzedaży, jestem bardzo zadowolony, że nowy oficjalny raport badawczy potwierdził to, o czym my, szkoleniowcy, wiedzieliśmy od... więcej»

Skuteczne techniki na zwiększenie napiwków w restauracji - cz. 2

8. Zwracaj się do klienta po nazwisku*Zwracanie się do klienta po nazwisku mówi im, że są dla nas ważni. Większość ludzi twierdzi, że takie uznanie jest schlebiające i przyjemne. Stąd powinieneś otrzymywać większe... więcej»

Podstawy Revenue Management: Trzy pojęcia, które muszą być przyswojone przez każdego pracownika hotelu

Trzy najważniejsze, tuż po lokalizacji oczywiście, dźwignie hotelowych zysków, to cena, cena i jeszcze raz cena. Załóżmy, że macie szansę na dokonanie 10 procentowego zwiększenia obłożenia, zwiększenia ceny, obniżki... więcej»

Obsługa gości: Tradycja zaginęła

Wielu z nas przypomina sobie czasy, gdy Obsługa Gości w Hotelu, panowała niepodzielnie, szczególnie w tych większych, metropolitalnych obiektach. Mieliśmy „kontakt” z gośćmi, dosłownie od momentu ich... więcej»

Czy wiesz o czym mówią pracownicy twojego zespołu hotelowego potencjalnym klientom w rozmowach telefonicznych?

W zapracowanym świecie, w którym przyszło dzisiaj działać hotelowym menedżerom marketingowym i revenue managerom, istnieje wiele kanałów dystrybucyjnych wymagających naszej uwagi. Trzeba stałego wysiłku, aby... więcej»

Ewolucja w housekeepingu oznacza poprawę jego efektywności

Kiedy gość z pokoju 357 życzy sobie dodatkowych ręczników, nie chce na nie długo czekać. W przeszłości, gość zadzwoniłby do recepcji, która z kolei skontaktowałaby się z biurem housekeepingu, które odszukałoby w... więcej»

Test dla hotelarzy 7 - Technik hotelarstwa

1. Dostawę posiłków m.in. dla uczestników konferencji lub podróżnych w samolocie określa się terminem:A. cabotageB. cateringC. room serviceD. charter.2. Room service to:A. kompleksowa obsługa gościa... więcej»

Co powinieneś zrobić, żeby zostać liderem marketingowym w branży hotelarskiej

Posiadanie lub zarządzanie dobrej klasy hotelem wiąże się tylko z kosztem wejścia do biznesu hotelarskiego. Aby jednak rozbudować hotelową turystykę biznesową i pozyskać większą liczbę turystów tego typu, trzeba... więcej»

Zarządzanie dochodem a strategia pakietowania

Bieżące badanie zostało przeprowadzone w celu lepszego zrozumienia sposobu, jak hotele wykorzystują strategię zarządzania dochodem z pakietowania wartości dodanej. Poniżej przedstawiono streszczenie... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 (22) 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 »

Standardowe procedury check in i check out w hotelu ...więcej»

Pokój hotelowy - definicja, rodzaje, wyposażenie ...więcej»

Czym jest usługa hotelarska? ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji