Piątek 26 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Ciekawostki » Wyjątkowe hotelowe usługi konsjerskie

Artykuły serwisu


Wyjątkowe hotelowe usługi konsjerskie


Dodano: 2012-08-17

Drukuj


Kiedy podróżujemy, staramy się przeżyć wyjątkowe doświadczenia, które pozostaną z nami na długo po tym, jak wrócimy do domu.

Tak, jak charakterystyczne latarnie morskie w swoich lokalizacjach, hotele przykładają dużo uwagi do rzeczy, które można by nazwać unikalnymi, powodującymi, że pobyt gościa staje się niezapomnianym. Obecnie, VIP-owskie doświadczenia, które kiedyś były dostępne tylko dla najbardziej bogatych i sławnych gości, są dostępne dla wszystkich.

Lokalizacja jawi się jako kluczowy element w procesie budowania świadomości marki, bowiem miejsce, w którym przebywasz, powinno być odzwierciedleniem całego regionu. Oto kilka hoteli o unikalnych usługach konsjerskich, które funkcjonują w doskonałej harmonii ze swoją lokalną kulturą i otoczeniem.



Benjamin, Nowy Jork
Jednym z naszych ulubionych hoteli na Manhattanie jest Benjamin. Z pomocą konsjerża zajmującego się wypoczynkiem nocnym, goście mogą wybierać spośród 13 poduszek, od tych wypełnionych wodą, aż po te z kaszą gryczaną. Tak, jak nigdzie indziej, Benjamin gwarantuje, że wyśpicie się, jak w domu, gdyż w innym przypadku nocleg będzie darmowy i aby się upewnić, żeby goście byli maksymalnie zadowoleni proponuje się im lawendowe spraye, masaże przed położeniem się do łóżka oraz mleko i ciasteczka.

Auberge de Sedona
Goście mogą zwiedzać wspaniałe szlaki Red Rock Country przy pomocy hotelowej służby Red Rock Hiking Concierge. Konsjerż, który jest ekspertem w tej dziedzinie, dostarcza gościom, w zależności od ich kondycji fizycznej, mapy szlaków turystycznych dobrane pod kątem wymaganego czasu wędrówki i specyficznych formacji czerwonych skał, które goście pragną zobaczyć. Oferuje również specjalne karnety Red Rock Pass, organizuje lunche na piknikach i rekomenduje usługi lokalnych przewodników turystycznych.

Fairmont Scottsdale Princess
Tak, taki jest rzeczywiście jej tytuł - Bogini Tequili. I jest to tytuł w pełni usprawiedliwiony, jako że Danielle Griffin z restauracji La Hacienda w Fairmont Scottsdale Princess jest ekspertem w zakresie wszystkiego, co dotyczy tequili. Danielle jest jedną z siedmiu osób na świecie, które uzyskały indywidualny dyplom od meksykańskiej Rady Nadzoru nad Tequillą (jedynej instytucji, której celem jest sprawdzanie i poświadczanie oryginalności i zgodności tequilli z meksykańskimi standardami). Ten oficjalny certyfikat "Award T", podobny jest do certyfikatów uzyskiwanych przez sommelierów i umożliwia Carole przekazywanie gościom i współpracownikom z La Hacienda bardziej dogłębnej wiedzy na temat tego szczególnego trunku, a także uzyskanie pewności, że wyjątkowy wybór ponad 130 gatunków tequili, jakimi dysponuje restauracja, posiada certyfikację. Griffin prowadzi regularne zajęcia i fachowe degustacje tego energetycznego napoju. Nie stroni też od udzielania gościom rekomendacji, porad i zaznajamiania ich z bogatą wiedzą na temat agaw.

Fairmont Orchid
Kilkadziesiąt lat temu odwiedzający Hawaje zostali zaintrygowani powitaniem, gościnnością, urokiem i ciepłem Waikiki Beachboys. Ich wiedza o kulturze, umiejętności i talenty oceaniczne oraz zdolności krasomówcze są wręcz legendarne. Ta tradycja i duch starych Hawajów, kultywowane są w Fairmont Orchid w ramach programu Beachboys. Beachboys prowadzą wyprawy kajakowe i są przewodnikami w wycieczkach połączonych z nurkowaniem tuż przy hotelowej piaszczystej plaży, uczą miejscowej hawajskiej techniki wędkowania z łodzi pływającej przy brzegu i uwielbiają uczyć nowicjuszy surfowania.

James, Chicago
W hotelu James Chicago za jednorazową opłatą w wysokości 75 dolarów, hotel wyposaży twój pokój w tak specyficzne udogodnienia jak, organiczne, dopasowane rozmiarowo posłanie dla psa, miski na karmę i wodę i zapewni karmniki dla głodnych zwierząt przy wejściu do hotelu, plus różnego rodzaju nylonowe obroże i smycze oraz pluszowe zabawki. James oferuje również karmę "Burke Barks Bites" zalecaną przez słynnego szefa kuchni Davida Burke’a w ramach swojego programu żywieniowego dla zwierzątek domowych. W specjalnym menu psy mogą wybierać spośród filetów z polędwicy wołowej, specjalnych psich smakołyków i bydlęcych racic, natomiast koty mają do wyboru duszone łososie, Tatara z łososia i grillowane kurczaki.

Fairmont Pacific Rim
Szukasz kogoś, komu mógłbyś zadać nurtujące cię pytanie? Zadaj je konsjerżowi z Fairmont Pacific Rim Engagement Concierge. Zaangażowany w pomaganie gościom w tworzeniu idealnego programu wypoczynkowego, jeden z koordynatorów Pacific Rim służy radą w doskonałym zaplanowaniu bazy wycieczkowej w okolicach Vancouver (od pikników po przeloty śmigłowcami!), a nawet zorganizuje ceremonię ślubną. Pakiety już od 240 dolarów.

Opus Vancouver
Ustawiając wysoko poprzeczkę technologiczną, Opus Vancouver oferuje swoim gościom wirtualnego konsjerża wraz z dodatkiem w postaci dostosowanych iPadów v2 w każdym pokoju. Jako jedyny hotel w Kanadzie oferujący iPady v2 w każdym pokoju, Opus Vancouver oferuje tego rodzaju usługi na typowej platformie iPadowej w hotelu. Określona ilość ulubionych aplikacji oraz adresów stron internetowych ładowanych jest na każdy iPad 2. Jest on również tak dostrajany, aby odzwierciedlić indywidualne upodobania jednego z hotelowych konsjerży, proponujących swoje ulubione miejsca na zakupy, obiad, ćwiczenia, relaks itp.

La Valencia Hotel, San Diego
Położony w jednej ze światowych stolic profesjonalnej produkcji piwa, La Valencia Hotel w San Diego proponuje swoim gościom oficjalnego piwnego konsjerża. Tanya Schmidt, posiadająca tytuł certyfikowanego przewodnika w La Valencia, wykorzystuje swoją wiedzę i doświadczenie, aby zapewnić gościom możliwość zapoznania się z usługami i technikami piwowarskimi i doborem przekąsek.

Fairmont Vancouver Airport
Historie wędkarskie trafiają na podatny grunt w Fairmont Vancouver Airport, w którym konsjerż wędkarski zabezpiecza wszystkie ewentualne nagrody i trofea zdobyte w trakcie wypraw wędkarskich. Kiedy wędkarze przybywają na lotnisko ze swoich ulubionych miejsc połowowych, są zabierani do hotelu, gdzie ich ryby będą przechowywane w idealnym stanie, aż do odlotu do domu. Goście mogą być pewni, że ich "Wielka Sztuka" jest prawidłowo przechowywana w zamrażarce w temperaturze -15 stopni Celsjusza w hotelowym dziale wyjazdów. Nie rzadko widzi się halibuty o wadze 45 kilogramów kierowane do chłodni, która przechowuje je przez ściśle określony czas. Konsjerże niestrudzenie wysłuchują historii o "wielkim połowie" lub o rybie, której udało się wymknąć, a goście, którzy mają dostęp do poufnych informacji, proszą o firmowe przepisy szefa kuchni Kamala Silvę, na smażonego halibuta z sałatką ziemniaczaną lub dzikiego łososia z risotto ze świeżymi ziołami.

Vanderbilt Grace, Newport, Rhode Island
Hotel-Rezydencja, Vanderbilt Grace w Newport w stanie Rhode Island zapewnia, by ich goście czuli się w hotelu tak, jak w domu, oferując dostosowane indywidualnie usługi konsjerskie – Bespoke by Grace. Bespoke umożliwia gościom dostosowanie każdego pobytu przed przyjazdem do hotelu, co czyni go wyjątkowym poprzez wskazanie konkretnych preferencji przed planowaną wizytą. Goście mogą wybierać zapach, jaki chcieliby mieć w swoim pokoju, rodzaj poduszek na łóżku, jak również asortyment produktów, które powinny znaleźć się w ich mini-barkach.

Fairmont Queen Elizabeth
Zajmująca stanowisko cukiernika w Fairmont Queen Elizabeth w Montrealu, Carole Proulx uwielbia czekoladę Valrhona Grand Cru i przyznaje że musi codziennie skosztować choćby najmniejszą porcję tego smakołyku. Carole ceni kreatywność i swobodę, na jaką pozwala jej praca i ciągle stara się przygotowywać najlepsze trufle o trwałym smaku i intensywnym aromacie. Jej ekskluzywne trufle i inne wyroby czekoladowe dostępne są we wszystkich hotelowych punktach sprzedaży, w tym w legendarnej restauracji Beaver Club i Gourmandise Boutique, gdzie zawsze jest na nie duże zapotrzebowanie. Kilka jej najbardziej popularnych wyrobów to: mleczna czekolada truflowa z klonowym likierem z Quebecu, karmelki w polewie czekoladowej z solą morską Fleur de Sel i pozbawiona cukru czarna czekolada z kremem ganache.

Ilona Biro


Komentarze:

Wyjazdy kamperem – sposób na komfort i swobodę podczas urlopu ...więcej»

Gdzie jechać w góry na Święta? Boże Narodzenie w sercu Beskidów, czyli jak zaplanować wyjazd dla całej rodziny? ...więcej»

Hotel w górach: czym się kierować przy wyborze takiego obiektu? ...więcej»

Glamping,czyli wszystko, co powinniście wiedzieć o luksusowych kempingach ...więcej»

Hotel nad jeziorem koło Dębicy ...więcej»

Standardowe procedury check in i check out w hotelu ...więcej»

Pokój hotelowy - definicja, rodzaje, wyposażenie ...więcej»

Czym jest usługa hotelarska? ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji