Strona główna » Gastronomia » Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania

Artykuły serwisu


Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania


Dodano: 2007-08-31

Drukuj


Goście w ponad 500 hotelach Hiltona mogą obecnie kierować się czymś więcej, niż tylko swoim apetytem przy spożywaniu śniadania. „Kierujesz się tylko kolorem” - mówi Shawn McGowan, dyrektor gastronomii Hiltona.

Program śniadaniowy sieci - Hilton Breakfast Program, przygotowany w końcu kwietnia, koncentruje się na kodowanym kolorami systemie menu, gdzie różne barwy odpowiadają różnym typom pożywienia:

- Nisko-tłuszczowy / nisko-kaloryczny = lawendowy,
- Wysoko-energetyczny = czerwony,
- Wysoko-błonnikowy = zielony,
- Niski-cholesterol = niebieski,
- Zachcianki = żółty

Hilton zatrudnił dyplomowanego dietetyka do wykonania analizy 200 powszechnych śniadaniowych pozycji bufetowych i zakwalifikowania ich do jednej z wyżej wymienionych kategorii. Hilton następnie przypisał do każdej kategorii, kolor w formacie graficznego koła, gdzie każdy kolor odpowiada innej potrawie. W ten sposób narodziło się nowe menu.

„Spotkaliśmy się w tej sprawie z ogromnym zainteresowaniem naszych klientów” mówi Meredith Quarnstrom wiceprezes ds. operacyjnych w pionie F&B w Hilton Hotels.

_niadanie2.jpgMiędzynarodowe korzenie

Jak twierdzi McGowan, śniadanie z kolorowymi kodami było już wcześniej praktykowane w kilku międzynarodowych obiektach Hiltona. Dyrektor Hiltona zaobserwował taką praktykę na Karaibach i zdecydował, że powinna ona stać się globalnym standardem marki.

W uzupełnieniu menu, Hilton przygotowuje nowe wyposażenie i śniadaniowe pakiety graficzne, które pomogą w standaryzacji programu w każdym obiekcie. Działania te obejmują filiżanki do kawy z logo Oneidów i „kotwicowym” kolorem przypominającym kolor soku pomarańczowego.

„Jest to wspaniały, jaskrawy kolor. Kiedy wchodzisz do sali jadalnej to natychmiast spostrzegasz, że jest tu jakoś inaczej, z powodu jaskrawych kolorów połączonych ze sobą, od formatów graficznych na bufecie do blatów stolików restauracyjnych” mówi Chad West, dyrektor regionalny pionu zaopatrzenia Hoteli Hilton.

Standaryzacja

Od każdego obiektu oczekuje się umieszczenia do 80 pozycji w bufecie, zaaprobowanych przez Hiltona, ale mogą sobie również pozwolić na elastyczność dodawania potraw regionalnych, takich jak chorizo (rodzaj suchej kiełbasy) na południowym zachodzie czy raków w Nowym Orleanie.

„Stawiamy przed nimi wyzwanie przygotowania najbardziej obfitej potrawy, którą mogą przyrządzić za określoną stawkę, z produktów dostępnych na rynku, tak więc kiedy ludzie przychodzą do Hiltona na śniadanie, możemy często zaobserwować element zachwycenia” mówi McGowan.

Prezentacja Programu Śniadaniowego Hiltona będzie kontynuowana we wrześniu wraz ze szkoleniem personelu w poszczególnych obiektach.

Źródło: Hotel F&B


Komentarze:

Można zrobić to prościej – 3 niezbędne narzędzia do prowadzenia biznesu gastronomicznego ...więcej»

Saszetki, sticki i mini słoiki – zalety produktów porcjowanych ...więcej»

Jak budować dobre relacje z klientami w branży gastronomicznej ...więcej»

Pięć najczęstszych błędów restauratorów ...więcej»

Sommelier – zawód przyszłości? ...więcej»

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Polacy najchętniej spożywają Finlandia Vodka ...więcej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...więcej»

Poważnie myślisz o swojej karierze w hotelowej sprzedaży? Oto dziesięć rekomendacji ...więcej»

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem występuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

Koneser i pomysł na Muzeum Polskiej Wódki to naprawdę...

2017-03-20, 20:39:44 ~mlody022

Bardzo potrzebna i słuszna inicjatywa:)

2017-03-16, 20:31:48 ~Hanna Burno

No dobrze, że wstawili okna i zrobili elewację. Jakoś to...

2017-03-15, 13:17:31 ~M

lepiej póżno niż wcale-myślenie ma przyszłość!

2017-02-07, 18:07:51 ~rympał

Byłem tam z żoną 04.01.2017 r , coś wspaniałego , długo nie...

2017-01-29, 14:05:23 ~pasek

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji