Sobota 27 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Spotkanie „Prosto z serca Kuby” i...

Aktualności gastronomiczne


Spotkanie „Prosto z serca Kuby” i Warsztaty Mojito w Południku Zero


Dodano: 2016-08-24

Drukuj

Wyślij



Prosto z serca Kuby


Jak przyrządzić oryginalne kubańskiego mojito? Dlaczego Kubańczycy używają wyłącznie soku z limonki i całych kostek lodu? W jaki sposób wydobywają ze składników prawdziwie orzeźwiający, egzotyczny smak? Odpowiedzi znajdziecie 25 sierpnia w kawiarni podróżniczej Południk Zero podczas bezpłatnych warsztatów mojito. Spotkanie stanowi część projektu „Prosto z serca Kuby”, w ramach którego podczas wakacji w wielu miejscach w Polsce odbywały się eventy promujące kubańską kulturę.



25 sierpnia o godz. 19:00 w Południku Zero przy ul. Wilczej 25 w Warszawie o swoich podróżach na Kubę opowie znany bloger, dziennikarz, podróżnik i fotograf – Piotr Trybalski (www.trybalski.com). Po prelekcji, pełnej ciekawostek i zdjęć przedstawiających prawdziwe oblicze egzotycznej wyspy, przyjdzie czas na warsztaty mojito. Poprowadzi je Kuba Śronkowski, barman, zwycięzca konkursu Havana Club Grand Prix. Każdy uczestnik spotkania będzie miał okazję spróbować oryginalnego, kubańskiego mojito, które… przygotuje sobie sam!

Spotkania z kubańską kulturą i warsztaty mojito, które w ostatnim czasie odbyły się w Warszawie, Mielnie, Chorzowie i Sopocie cieszyły się dużym zainteresowaniem. Event „Prosto z serca Kuby” odwiedzi jeszcze Kraków (27.08). Wielkie weekendowe podsumowanie projektu odbędzie się w dniach 2-4 września w warszawskim Cudzie nad Wisłą.


Źródło: PRPlus.pl – 23.08.2016


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji