Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Otwarcie sezonu branży HoReCa w Olsztynie i Gdyni...

Aktualności gastronomiczne


Otwarcie sezonu branży HoReCa w Olsztynie i Gdyni w ramach cyklu ,,Szef dla Szefów”


Dodano: 2017-03-16

Drukuj

Wyślij



Szef dla szefow - Gdynia


Na początku marca w Olsztynie i Gdyni miały miejsce symboliczne otwarcia sezonu branży HoReCa, w których udział wzięło około 500 przedstawicieli środowiska gastronomicznego. Organizatorem wydarzeń z cyklu ,,Szef dla Szefów” jest sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska.

Wydarzenia inaugurujące sezon turystyczny odbyły się  7 i 9 marca br., a ich gośćmi byli przedstawiciele branży gastronomicznej z województwa pomorskiego i warmińsko- mazurskiego.



Uczestnicy olsztyńskiego ,,Szefa dla Szefów” wzięli udział w szkoleniu poprowadzonym przez menedżerów zewnętrznych z firmy V4B, Piotra Rogowskiego i Pawła Grubę.  Eksperci przybliżyli fakty i mity dotyczące food costu i opowiedzieli, jak skutecznie zarządzać personelem w gastronomii.

Szef dla szefow - Gdynia

Wydarzeni
e zorganizowane w Gdyni było zaś pierwszym kompleksowym szkoleniem zarówno dla personelu, jak i kadry zarządzającej gastronomią. Pierwsza grupa miała okazję uczestniczyć w akademii barmańskiej i kelnerskiej oraz w warsztatach winiarskich. Menedżerowie i właściciele restauracji wzięli zaś udział w pokazie kulinarnym szefa kuchni Jarosława Walczyka, poznali trendy i nowości w tematyce owoców morza i spotkali się z holenderskim producentem polędwicy z tuńczyka, firmą Open Seas.

Szef dla szefow - Gdynia

Ucze
stnicy wydarzeń mieli okazję poznać strategię wsparcia oraz ofertę Makro skierowaną do sektora HoReCa na Pomorzu oraz na Warmii i Mazurach, które przedstawił Menedżer Rynku w Makro, Wojciech Zagórski. Zaprezentowane zostały także nowości produktowe dostępne w sieci, o których opowiedzieli Filip Felczak i Piotr Kuziela - Target Group Managerowie Horeca w Makro.


Źródło: Makro.pl – 15.03.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji