Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Łódzkie: Wojewódzki „Polski Producent... | Aktualności gastronomiczne
Łódzkie: Wojewódzki „Polski Producent Żywności 2017”
|
Z oferty Manufaktury Cieleśnica (fot. facebook.com-manufakturacielesnica)
|
W Centrum Konferencyjno-Wystawienniczym MTŁ - podczas XXIII Targów Turystycznych „Na styku kultur” – wicemarszałek województwa łódzkiego Artur Bagieński wręczył nagrody laureatom Wojewódzkiego Etapu Konkursu Polski Producent Żywności 2017, organizowanego pod patronatem marszałka województwa łódzkiego Witolda Stępnia.
W poszczególnych kategoriach nagrodzono następujących producentów:
• sery i inne produkty mleczne – Rolniczo-Pracownicza Spółdzielnia Mleczarska w Szczercowie za ser twarogowy półtłusty Klinek • mięso świeże oraz produkty mięsne – GS „Samopomoc Chłopska” w Szadku za bekon zawijany gotowany • warzywa i owoce (przetworzone i nie) – Feliksowy Dworek Adam Szadkowski za powidła śliwkowe z czosnkiem • przetwory rybołówstwa, w tym ryby – PHU Sumex Krystyna Łukasik za leszcza wędzonego • wyroby piekarnicze i cukiernicze – Zakład Cukierniczy R. Dybalski B. Dybalska za tort mango – wanilia z nutą gorzkiej czekolady • oleje i tłuszcze (masło, margaryna, olej itp.) – PPH Klimeko Bogusław Klimczak za masło extra Klimeko • inne produkty – Wojewódzki Związek Pszczelarzy za miód nawłociowy • napoje (alkoholowe i bezalkoholowe) – Marek Kaczorowski Piwomar – Browar Koreb za piwo ciemne korzenne – Herbowe.
Dyplomy i statuetki dla finalistów (fot. cdr.gov.pl) Spośród uczestników etapu wojewódzkiego wybrano także firmę Krucjata Smakiem Kacper Janicki, która uhonorowana została za kugel łódzki z gęsiną Nagrodą Marszałka Województwa Łódzkiego „Dla innowacyjnego producenta żywności”.
Producenci nominowani przez Kapitułę Wojewódzką wezmą udział w etapie ogólnokrajowym konkursu.
Źródło: Lodzkie.pl – 17.03.2017
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |