Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Makro z najnowszymi trendami na Gault&Millau Tour... | Aktualności gastronomiczne
Makro z najnowszymi trendami na Gault&Millau Tour 2017 w Warszawie
|
(fot. M. Zakrzewski)
|
Ruszył Gault&Millau Tour 2017! Pierwszym przystankiem tegorocznej edycji była warszawska restauracja Signature. Po raz kolejny partnerem tego wyjątkowego cyklu wydarzeń jest sieć hurtowni Makro Polska, która w tym roku postanowiła zaprezentować na swoim stoisku najnowsze trendy w świecie gastronomii.
Ponad 150 mistrzów kuchni z Mazowsza, Lubelszczyzny i województwa łódzkiego pojawiło się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie na spotkaniu inaugurującym Gault&Millau Tour 2017. Jednym z partnerów tegorocznej edycji jest Makro Polska. Sieć hurtowni na swoim stanowisku zaprezentowała najnowsze trendy w świecie kulinariów i gastronomii takie, jak: narracyjność jedzenia, prospołeczność restauracji czy korzystanie z dóbr pola i łąki.
Trendy ilustrowały produkty z oferty Makro: ser koryciński, kminek, rukiew wodna, kwiaty jadalne, a także chipsy przygotowane specjalnie na tę okazję m.in. z jarmużu i batatów. Więcej informacji goście mogli czerpać z „Trend Booków” wydanych przez Makro Polska z myś lą o klientach z branży gastronomicznej.
(fot. M. Zakrzewski) Gault&Millau Tour 2017 to cykl spotkań regionalnych, na które zapraszani są m.in. szefowie kuchni restauracji zaprezentowanych w ostatniej edycji prestiżowego Żółtego Przewodnika. Spotkania mają na celu integrowanie środowiska gastronomicznego i tworzenie przestrzeni do wymiany doświadczeń, a w efekcie podnoszenie poziomu kulinarnego w Polsce.
(fot. M. Zakrzewski) Głównym punktem warszawskiego spotkania było wręczenie nagród w kategoriach: Szef Roku – Robert Trzópek (Restauracja Bez Gwiazdek, Warszawa), Szef Jutra – Szymon Stach (Quale Restaurant, Łódź), Młody Talent – Michał Gniadek (Restauracja Plato, Warszawa), Szef Kuchni Tradycyjnej – Wojciech Kilian (Restauracja Signature, Warszawa). Nie przyznano natomiast nagrody w kategorii Kobieta Szef. Zwycięzcy przygotowali dla zgromadzonych gości swoje popisowe dania, którymi po raz kolejny zaprezentowali kulinarny kunszt i talent.
(fot. M. Zakrzewski) Kolejnymi przystankami Gault&Millau Tour 2017 będą: Poznań, Kraków i Sopot. Na spotkaniach wraz ze swoim stoiskiem poświęconym trendom obecne będzie również Makro Polska.
Źródło: MediaMakro.pl – 21.06.2017
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |