Piątek 26 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Weselne menu bez niespodzianek

Aktualności gastronomiczne


Weselne menu bez niespodzianek


Dodano: 2017-07-04

Drukuj

Wyślij



Miętowe Wzgórza


Jak sprawdzić, czy serwowane podczas przyjęcia potrawy będą smakowały tak wyśmienicie, jak prezentują się w menu? Czy zdarzyło Ci się kiedyś, że danie zamówione w restauracji, które zapowiadało się wspaniale, okazało się wielkim rozczarowaniem? Pół biedy, jeśli taka sytuacja ma miejsce podczas kolacji z przyjaciółmi. Gorzej, gdy dotyczy wesela lub innej rodzinnej uroczystości. Jak sprawdzić, czy miejsce, które wybraliśmy na organizację przyjęcia, spełni nasze oczekiwania kulinarne?

Opinie w sieci

To dziś niemal automatyczny odruch większości z nas – przed wybraniem się do kina, restauracji czy hotelu, sprawdzamy recenzje w internecie. Często doświadczenia innych mogą nam pomóc w dokonaniu wyboru – stają się dodatkową zachętą lub wręcz przeciwnie – przestrogą. Przed zarezerwowaniem obiektu na przyjęcie weselne, warto sprawdzić w sieci opinie na jego temat. Dobrze też zajrzeć na Facebookowy fanpage, bo to wielokrotnie źródło cennych informacji.

Doświadczenie

Rezerwując obiekt na przyjęcie weselne, warto zapytać o nazwisko szefa kuchni i autora menu. Wtedy znacznie łatwiej sprawdzić dane miejsce pod kątem kulinarnym. Idealnie, jeśli to osoba rozp
oznawalna w branży. Przykładowo, Rezydencja Miętowe Wzgórza – obiekt pod Warszawą, specjalizujący się w organizacji przyjęć weselnych w amerykańskim stylu na ponad 200 osób – proponuje parom młodym i ich gościom menu, którego autorem jest Robert Wojnarowski – uczestnik II edycji „Top Chefa” i szef kuchni w restauracji N°31 Roberta Sowy. To osoba, o której nie tylko znajdziemy w sieci wiele informacji czy opinii, ale również, której CV świadczy o dużym doświadczeniu i kulinarnych umiejętnościach.

Co sprawdzić na miejscu?

Bez wątpienia bardzo ważne jest pierwsze wrażenie. Kiedy przyjeżdżamy zobaczyć obiekt, którego rezerwację rozważamy na wesele i jesteśmy częstowani kawą czy ciastem, to zdecydowanie  dobry znak. Świadczy o indywidualnym podejściu do klienta i profesjonalizmie. To również pierwsza okazja do doświadczenia namiastki kuchni w danym miejscu. Warto zwrócić uwagę nie tylko na smak ciasta czy jakość kawy, ale również sposób podania. Już podczas pierwszej wizyty dobrze zapytać, czy obiekt specjalizuje się w jakimś rodzaju kuchni i skąd czerpie produkty. – Korzystamy ze składników pochodzących od lokalnych hodowców i gospodarzy – mówi Robert Wojnarowski, autor menu w Rezydencji Miętowe Wzgórza. – Potrawy serwowane podczas przyjęcia są zawsze świeże, przygotowane przez doświadczony zespół. – Decydując się na organizację wesela w danym miejscu, zapytajmy koniecznie, do kiedy państwo młodzi muszą podjąć decyzję odnośnie menu – zwykle lokale mają ustalony taki deadline, aby móc zorganizować wszelkie potrzebne produkty.

Wymienione sposoby to trzy niezawodne drogi do tego, by mieć pewność, że w dniu wesela od strony kulinarnej nic nas nie zaskoczy. Miłym gestem jest zapytanie gości, czy nie cierpią na żadne alergie pokarmowe, bo mając taką informację, zwykle możemy z szefem kuchni wprowadzić pewne modyfikacje w menu. Pamiętajmy jednak, że przy powszechnych dziś nietolerancjach pokarmowych, nie dogodzimy wszystkim. Wybierając potrawy, które mają być serwowane podczas wesela, kierujmy się więc przede wszystkim własnymi preferencjami.

Dodatkowe informacje
Miętowe Wzgórza to położone w Trębkach Nowych pod Warszawą zaciszne, urokliwe miejsce. Otoczone Lasem Złotopolskim, leżące w bezpośrednim sąsiedztwie rzeki Strugi, o niezwykłych walorach krajobrazowych. Utrzymane w stylu Hampton wnętrza nadają obiektowi lekkości i elegancji. To miejsce idealne na wysokiej klasy przyjęcie weselne. Właścicielami Miętowych Wzgórz są młodzi, kreatywni ludzie, o dużej wiedzy i doświadczeniu w zakresie organizacji wesel i ślubów plenerowych. Od kilku lat prowadzą sąsiadujący Dwór Złotopolska Dolina, który na swoje przyjęcie wybrali m.in. Anna i Robert Lewandowscy.


Źródło: 38PR.pl – 29.06.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji