Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Trwa nabór na szlak kulinarny Świętokrzyska...

Aktualności gastronomiczne


Trwa nabór na szlak kulinarny Świętokrzyska Kuznia Smaków


Dodano: 2017-08-16

Drukuj

Wyślij



Karczma Kuźnia Smaków, Tokarnia (fot. swietokrzyskakuzniasmakow.pl)


Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza podmioty wytwarzające tradycyjne produkty żywnościowe i oferujące kuchnię regionalną lub zainteresowanie utworzeniem oferty kulinarnej opartej na kuchni regionalnej z powiatu buskiego, pińczowskiego, starachowickiego i staszowskiego do przyznania certyfikatu marki Świętokrzyska Kuźnia Smaków. Nabór na certyfikację trwa do 6 września 2017 roku.

W certyfikacji mogą wziąć udział rolnicy, przetwórcy, rzemieślnicy wytwarzający i sprzedający produkty tradycyjne uznane (będące laureatami konkursów wojewódzkich, krajowych lub branżowych na najlepszy produkt tradycyjny, regionalny) oraz restauracje i gospodarstwa agroturystyczne serwujące lub zainteresowane wprowadzeniem do swojej oferty żywieniowej potraw kuchni regionalnej do wpisania na szlak kulinarny Świętokrzyska Kuźnia Smaków.



Szlak powstał w 2015 roku. Jest produktem turystycznym, który wskazuje miejsca serwowania kuchni regionalnej oraz wytwarzania i sprzedaży żywności tradycyjnej, której jakość, smak, dobra renoma i cechy wynikają ze specyfiki produktu i związku z regionem. Szlak promuje zwiedzanie regionu świętokrzyskiego poprzez jego bogatą tradycję kulinarną i poznawanie ciekawych miejsc poprzez wrażenia kulinarne.

Warunkiem wpisania na szlak jest certyfikacja, której dokona niezależny zespół certyfikujący. Podmioty, które otrzymają rekomendację zespołu oraz Certyfikat ŚKS otrzymają również prawo posługiwania się nazwą i znakiem marki Świętokrzyska Kuźnia Smaków.

Więcej informacji na stronie internetowej ŚODR w Modliszewicach. Nabór trwa do 6 września.


Źródło: Wrota-Swietokrzyskie.pl – 02.08.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji