Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Kongres Szefów Kuchni 11 pazdziernika w Warszawie... | Aktualności gastronomiczne
Kongres Szefów Kuchni 11 pazdziernika w Warszawie
|
Kongres Szefów Kuchni (fot. kongresszefowkuchni.pl)
|
Największe w Polsce spotkanie Szefów Kuchni odbędzie się już 11 października w Warszawie. To jedyne miejsce, w którym kuchmistrzowie z całego kraju mogą wymienić swoje poglądy i doświadczenia. Na wydarzeniu pojawi się także ok. 100 dostawców HoReCa. Uczestnicy będą mogli również wziąć udział między innymi w warsztatach produktowych.
Podczas Kongresu Szefów Kuchni będzie możliwość wymiany poglądów i opinii, ale przede wszystkim zdobycia najwyższej jakości wiedzy merytorycznej o zarządzaniu zasobami ludzkimi, zakupami, zapasami czy całą restauracją. Dodatkowo szefowie kuchni dowiedzą się jak pracować na własne nazwisko, a specjaliści przeprowadzą trening przywództwa.
Idea Kongresu opiera się na równoległym prowadzeniu debat i prelekcji, możliwości zapoznawania się z filozofią działania, a także asortymentem firm, które zdecydowały się wesprzeć całe wydarzenie. W debacie "Trendy społeczne a gastronomia. W jaki sposób przygotować się na nadchodzące zmiany społeczne i rynkowe?" weźmie udział Szef Witek Iwański, który współpracuje z naszą marką – mówi Olga Andrzejewska, Key Account Manager FrieslandCampina Foodservice Poland. Z produktami Debic i daniami nimi inspirowanymi będzie można zapoznać się na naszym stoisku, na które serdecznie zapraszamy – kontynuuje.
Działania marki Debic wsparte będą pomocą fachowców - wielokrotnie wyróżnianych i nagradzanych Szefów Kuchni. Będą nimi Witek Iwański, Paweł Salamon oraz doskonały cukiernik - Paweł Mieszała.
Pomiędzy debatami przewidziane zostały 2 przerwy, podczas których będzie możliwość przeprowadzenia pokazów na stoiskach wystawców. Marka Debic w godzinach 11:30-12:30 zaprezentuje słodką, choć nieco "złamaną", odsłonę marki, którą przedstawi Paweł Salamon. Od 13:50 do 14:50 słonymi inspiracjami podzieli się Witek Iwański – dodaje Olga Andrzejewska.
Uczestnicy Kongresu będą mogli także spróbować lodów przygotowanych przez Pawła Mieszałę przy użyciu bazy Debic Parfait do lodów i musów lodowych, a także skosztować lodów włoskich, wytworzonych przy użyciu nowości – płynnej bazy Debic Soft Ice.
Organizatorzy imprezy postanowili dodatkowo uatrakcyjnić program i stworzyli możliwość uczestnictwa w grze miejskiej "Magiczny Targ", gdzie szefowie kuchni, będą przemieszczać się po stoiskach ok. 30 firm, które zgłosiły swój udział w zabawie. Trud najszybszych uczestników zostanie nagrodzony atrakcyjnymi upominkami.
Więcej informacji o wydarzeniu można znaleźć na stronie: http://kongresszefowkuchni.pl/
*** Debic – producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych. Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).
Źródło: CorePR.pl – 06.10.2017
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |