Piątek 26 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Kongres Szefów Kuchni 11 pazdziernika w Warszawie...

Aktualności gastronomiczne


Kongres Szefów Kuchni 11 pazdziernika w Warszawie


Dodano: 2017-10-10

Drukuj

Wyślij



Kongres Szefów Kuchni (fot. kongresszefowkuchni.pl)


Największe w Polsce spotkanie Szefów Kuchni odbędzie się już 11 października w Warszawie. To jedyne miejsce, w którym kuchmistrzowie z całego kraju mogą wymienić swoje poglądy i doświadczenia. Na wydarzeniu pojawi się także ok. 100 dostawców HoReCa. Uczestnicy będą mogli również wziąć udział między innymi w warsztatach produktowych.  

Podczas Kongresu Szefów Kuchni będzie możliwość wymiany poglądów i opinii, ale przede wszystkim zdobycia najwyższej jakości wiedzy merytorycznej o zarządzaniu zasobami ludzkimi, zakupami, zapasami czy całą restauracją. Dodatkowo szefowie kuchni dowiedzą się jak pracować na własne nazwisko, a specjaliści przeprowadzą trening przywództwa.



Idea Kongresu opiera się na równoległym prowadzeniu debat i prelekcji, możliwości zapoznawania się z filozofią działania, a także asortymentem firm, które zdecydowały się wesprzeć całe wydarzenie. W debacie "Trendy społeczne a gastronomia. W jaki sposób przygotować się na nadchodzące zmiany społeczne i rynkowe?" weźmie udział Szef Witek Iwański, który współpracuje z naszą marką – mówi Olga Andrzejewska, Key Account Manager FrieslandCampina Foodservice Poland. Z produktami Debic i daniami nimi inspirowanymi będzie można zapoznać się na naszym  stoisku, na które serdecznie zapraszamy – kontynuuje.

Działania marki Debic wsparte będą pomocą fachowców - wielokrotnie wyróżnianych i nagradzanych Szefów Kuchni. Będą nimi Witek Iwański, Paweł Salamon oraz doskonały cukiernik - Paweł Mieszała.

Pomiędzy debatami przewidziane zostały 2 przerwy, podczas których będzie możliwość przeprowadzenia pokazów na stoiskach wystawców. Marka Debic w godzinach 11:30-12:30 zaprezentuje słodką, choć nieco "złamaną", odsłonę marki, którą przedstawi Paweł Salamon. Od 13:50 do 14:50 słonymi inspiracjami podzieli się Witek Iwański – dodaje Olga Andrzejewska.

Uczestnicy Kongresu będą mogli także spróbować lodów przygotowanych przez Pawła Mieszałę przy użyciu bazy Debic Parfait do lodów i musów lodowych, a także skosztować lodów włoskich, wytworzonych przy użyciu nowości – płynnej bazy Debic Soft Ice.

Organizatorzy imprezy postanowili dodatkowo uatrakcyjnić program i stworzyli możliwość uczestnictwa w grze miejskiej "Magiczny Targ", gdzie szefowie kuchni, będą przemieszczać się po stoiskach ok. 30 firm, które zgłosiły swój udział w zabawie. Trud najszybszych uczestników zostanie nagrodzony atrakcyjnymi upominkami.

Więcej informacji o wydarzeniu można znaleźć na stronie: http://kongresszefowkuchni.pl/


***
Debic
– producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych.
Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie  w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).


Źródło: CorePR.pl – 06.10.2017


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji