Sobota 27 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Szef kuchni Paweł Oszczyk szkolił laureatów „Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016”

Laureaci drugiego miejsca w konkursie ,,Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016" w dniach 13 - 19 lutego br. odbyli staż w stołecznej restauracji ,,La Rotisserie” pod okiem szefa kuchni Pawła Oszczyka.... więcej»

Z miłości do architektury i gotowania

Justyna, Agnieszka i Wojciech to trójka przyjaciół architektów, którzy poznali się podczas studiów. Łączy ich zamiłowanie do piękna, wykonywany zawód, bliskie relacje oraz... wspólna restauracja.Wojciech i... więcej»

Wejdz do królestwa śniadaniowych przyjemności Costa Coffee!

Gdy pogoda za oknem nie rozpieszcza, zasługujemy na szczególną dawkę przyjemności. Udany poranek sprawia, że cały dzień cieszymy się dobrym nastrojem i pozytywną energią, a jego nieodłącznym elementem jest pożywne... więcej»

Trzeci Mikser Kulinarny w ramach programu „Szef dla Młodych Talentów”

10 lutego br. w Zespole Szkół Gastronomiczno – Hotelarskich w Warszawie odbył się trzeci Mikser Kulinarny w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów” o tematyce ,,Surf 'n' turf, czyli mięso... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Ekoprodukty z regionu na targach w Norymberdze

Województwo kujawsko-pomorskie prezentuje się na rozpoczynających się dziś w Norymberdze XXVIII Międzynarodowych Targach Żywności i Produktów Ekologicznych BioFach (15-18 lutego), jednej z największych imprez targowych... więcej»

„Usta i nos” warsztat z cyklu „Szef dla Szefów” pod auspicjami poradnika „Wine Folly”

8 lutego br. w stołecznej restauracji ,,Qchnia Artystyczna” odbyło się spotkanie przedstawicieli branży HoReCa z cyklu ,,Szef dla Szefów”, którego tematem przewodnim były wina. Wydarzenie zostało... więcej»

Małopolskie smaki na gastronomicznej mapie Kijowa

Zakończyła się zorganizowana przez Zagraniczny Ośrodek Polskiej Organizacji Turystycznej w Kijowie przy wydatnej pomocy Jordan Group, praktyka dla ukraińskiego kucharza Serhija Morozowa. Szef kuchni restauracji i hotelu... więcej»

Stekowe szaleństwo w Katowicach

Już w piątek, 10 lutego,  w Steak Corner by Jazz Bar w hotelu angelo by Vienna House w Katowicach rozpoczął się Festiwal Steka. To oznacza, że do 19 lutego, każdy stek i burger z karty będzie można skosztować... więcej»

Ruszyła druga edycja akcji „Nestle porusza Polskę”

Lepsza kondycja, szczuplejsza sylwetka i zwiększona odporność organizmu – to kilka korzyści wynikających z ćwiczenia na urządzeniach treningowych na świeżym powietrzu. Teraz siłownię plenerową można zdobyć... więcej»

Szefowie kuchni Zdrojowej kuszą regionalnymi smakami

Kołobrzeskie hotele znalazły sposób na przyciągnięcie gości nad morze zimą. Czterech szefów nadmorskich obiektów Zdrojowa Hotels przygotowało wyjątkowe menu oparte na lokalnych przepisach i produktach od... więcej»

Szampan Marquis de Bel Aires na romantyczną kolację walentynkową

Zbliżające się Walentynki to niewątpliwie doskonała okazja na romantyczne tête-à-tête z bliską osobą, na które często trudno uchwycić właściwy moment w pędzie codziennych obowiązków. Pozwólmy więc sobie... więcej»

Lublin: Marszałek Województwa zaprasza na spotkanie wytwórców produktów żywnościowych

Lubelskie przysmakami stoi. Potwierdza to m.in. liczba wpisów na ogólnopolską Listę Produktów Tradycyjnych, która daje regionowi trzecie miejsce w kraju, czy frekwencja - zarówno producentów, jak i gości - podczas... więcej»

Prezes spółki Froneri Polska odchodzi na emeryturę

Witold Michalik, autor sukcesu biznesu lodowego Nestlé, po niespełna 25 latach odchodzi na emeryturę. Jego kariera w branży spożywczej rozpoczęła się w 1993 roku od Nestlé, gdzie piastował różne funkcje zarządcze. W... więcej»

Do baru czy na koktajl?

„Kim jestem, by decydować jak ma smakować Old Fashioned? Ludzie mogą mówić, że przyrządzą lepszy w zaciszu swojej kuchni, więc po co przepłacać w barze? Dlatego wolę dostarczyć coś, czego nie da się... więcej»

Laureaci "Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016" na stażu u Alexandre Gauthier

Laureaci ,,Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016" w dniach 1 – 7 lutego br. odbyli staż we francuskiej restauracji ,,La Grenouillere” (1* Michelin), stanowiący główną nagrodę w konkursie. Organizatorem... więcej»

Norweski dorsz zimowy Skrei w ofercie Makro

Od 6 lutego w ofercie sieci hurtowni Makro Cash & Carry Polska dostępna jest jedna z najbardziej cenionych w kulinarnym świecie ryb - norweski dorsz zimowy Skrei. Gatunek ten cechuje się sprężystym mięsem oraz... więcej»

Plany Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie na 2017 rok

Zasadom funkcjonowania Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie oraz planom na 2017 rok poświęcone było spotkanie z członkami sieci, które odbyło się w czwartek, 2 lutego, w Urzędzie Marszałkowskim. Udział w... więcej»

Sztuka różnorodności, czyli nowe menu w Zamku Topacz

Restauracja w Zamku Topacz, mieszcząca się w najbardziej reprezentatywnej części resortu, wprowadziła nowe menu, którego motywem przewodnim jest sztuka różnorodności. Miejsce prowadzone jest przez doświadczonego... więcej»

Fine Dining Week w Restauracji Qualita w Krakowie

Po raz kolejny Restauracja Qualita w Q Hotel Plus w Krakowie bierze udział w Fine Dining Week organizowanym przez Restaurant Week Polska.Fine Dining Week to Festiwal Sztuki Restauracyjnej, do którego dołączają najlepsze... więcej»

Targi Gelatissimo w Stuttgarcie - 03-07.02.2018

Targi Gelatissimo w Stuttgarcie – jedyne targi w Niemczech i Europie Środkowej poświęcone lodom wytwarzanym w sposób rzemieślniczyW terminie od 3 do 7 lutego 2018 roku w Stuttgarcie odbędzie się kolejna edycja... więcej»

Sieć Chłopskie Jadło z własną muzyką ludową

W restauracjach Chłopskie Jadło, należących do Sfinks Polska, można usłyszeć nagraną specjalnie na potrzeby sieci oryginalną muzykę ludową. Utwory, które mają umilać gościom czas, wykonuje zespół „Tęcza” z... więcej»

Hotel Atut gospodarzem mistrzostw kulinarnych z jesiotrem w roli głównej

Już po raz trzeci Hotel Atut**** w Licheniu Starym w województwie wielkopolskim, będzie gospodarzem i współorganizatorem mistrzostw, w trakcie których będzie można podziwiać całodniowe zmagania wyselekcjonowanych drużyn... więcej»


« (21) 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji