Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Festiwal Wrocław Restaurant Week - terminarz wydarzeń!

1 kwietnia rusza trzecia wrocławska edycja festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week. Przez dziesięć dni każdy z gości będzie miał okazję spróbować popisowych dań przygotowanych specjalnie na tę okazję w cenie... więcej»

Festiwal Wrocław Restaurant Week tuż przed startem

Już 1 kwietnia rusza trzecia wrocławska edycja festiwalu najlepszych restauracji Restaurant Week. Potrwa przed dziesięć dni, a każdy z gości będzie miał okazję spróbować popisowych dań przygotowanych specjalnie na... więcej»

Targi EuroGastro - wszystko dla profesjonalnej gastronomii

Oferta wystawców 20. edycji Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro będzie bardzo różnorodna, szykuje się również wiele nowości. W jednym miejscu będzie można zapoznać się z najnowszym asortymentem... więcej»

Nowe makarony Horeca Select w ofercie Makro dla gastronomii i hoteli

Marka Horeca Select wzbogaciła swój asortyment o 11 nowych rodzajów makaronów, produkowanych z mąki z pszenicy durum i sprowadzanych prosto z Włoch.Nowa oferta makaronów Horeca Select charakteryzuje się bogactwem... więcej»

Staropolanka partnerem WTA Katowice Open 2016

Nadchodzi największe w Polsce święto światowego tenisa. Już 4 kwietnia 2016 r. po raz czwarty wystartuje WTA Katowice OPEN. Na korcie katowickiego Spodka rywalizować będą mistrzynie z pierwszej setki rankingu WTA na... więcej»

Nowy lokal w szczecińskich zabytkowych fortyfikacjach już wkrótce!

Prywatny inwestor kupił kilka lat temu od PKP oryginalne wnętrza fragmentu szczecińskich fortyfikacji i zamierza w nich wkrótce otworzyć pub, bistro i kawiarnię Ceglana – donosi portal wSzczecinie.plXIX-wieczne... więcej»

Nowe obiekty na Kulinarnym Szlaku „Śląskie Smaki”

W skład Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki” wchodzi 28 restauracji i lokali gastronomicznych oferujących tradycyjne dania regionalne przygotowywane według oryginalnych receptur – informuje portal... więcej»

Nowa odsłona menu w Restauracji Questa w Q Hotel Plus Wrocław

Wrocławska Restauracja Questa znajdująca się w należącym do sieci Q Hotels obiekcie Q Hotel Plus Wrocław przy ul. Zaolziańskiej 2 w minionym tygodniu zaprezentowała zupełnie nową, wiosenną odsłonę swojego menu.... więcej»

Pierwsza Costa Coffee w Białymstoku

Costa Coffee – największa sieć kawiarni w Polsce – wkracza na nowy rynek. Swój 118. lokal sieć otworzyła w Białymstoku. To pierwsza kawiarnia marki w tym mieście i w całym woj. podlaskim. Mieszkańcy... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: nowa turystyczna atrakcja - Mennonicki Szlak Kulinarny

Poszukiwacze kulinarnych smaczków już niedługo cieszyć się będą mogli tradycyjnymi potrawami holenderskich osadników przygotowywanymi według oficjalnych przepisów, które serwowane będą w ramach powstającego właśnie... więcej»

Ruszył konkurs Mistrzostwa Młodych Kucharzy

21 marca 2016 roku ruszyła kolejna edycja konkursu Mistrzostwa Młodych Kucharzy, organizowanego przez Makro Cash and Carry Polska. Partnerem strategicznym wydarzenia po raz pierwszy został Żółty Przewodnik... więcej»

Druga restauracja Sphinx w Katowicach

Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, uruchomiła nowy lokal w Katowicach.  Znajduje się on przy Al. Korfantego 5, głównej arterii komunikacyjnej miasta. Jest to już druga restauracja Sphinx działająca... więcej»

Wyjątkowe smaki Targów Regionalia 2016

Wśród wystawców 5. Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016, które odbędą się w dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie, szczególnie wyróżniać się będą... więcej»

Wiosna w stylu light w kawiarni z serca Londynu!

Lekkie, wiosenne smaki zawitały do kawiarni Costa Coffee. Na gości kawiarni czekają najnowsze propozycje kaw i deserów, także w wersji dietetycznej. W kawiarnianym menu króluje znana i lubiana Viva Vanilla light... więcej»

Miłosz Kowalski z Hilton Garden Inn Kraków Airport proponuje

Szef Kuchni w Hilton Garden Inn Kraków Airport, Miłosz Kowalski proponuje swoje autorskie przepisy kulinarneMiłosz Kowalski to finalista światowej klasy konkursu Salone Culinare w Birmingham (brązowy medal),... więcej»

Regionalne spotkania ze Skreiem

W ramach akcji promującej na polskim rynku Norweskiego Dorsza Zimowego Skreia, prowadzonej przez Norweską radę ds. Ryb i Owoców Morza oraz sieć hurtowni Makro Cash & Carry, w Trójmieście, Poznaniu i we... więcej»

117. kawiarnia Costa Coffee z nowym unikalnym designem

Wraz z nadejściem wiosny, Costa Coffee odświeża design w swoich lokalach. Już 16 marca nowo otwarta kawiarnia przy ul. Siennej w Warszawie przywita gości zupełnie nowym wystrojem, kolorowymi wnętrzami i... więcej»

Wyrusz z Gzellą w kulinarną podróż po Smakach Regionu!

Pyzy borowiackie, barszcz kujawski czy zrazy wołowe po warszawsku to tylko niektóre z potraw, jakie znajdziemy w tradycjach rdzennej, polskiej kuchni. Z czego słyną Kujawy, a czym zajadają się mieszkańcy Borów... więcej»

Nowości w ofercie firmy Dan Cake

Ciasta drożdżowe to wypiek zakorzeniony w większości kultur od setek lat. W Polsce reprezentantem tych wypieków, jest tradycyjny placek drożdżowy z kruszonką. Obserwacja tego produktu jak i zachowań... więcej»

Klienci skomponują własnego burgera w restauracji McDonald’s we Wrocławiu

Wrocław jest trzecim - po Kielcach i Warszawie - miastem w Polsce, gdzie sieć McDonald's rozszerza ofertę. Od 11 marca klienci restauracji mogą sami komponować własnego burgera z 28 dostępnych składników. Polska... więcej»

Rynek piwa w Polsce w 2015 roku i jego znaczenie dla gospodarki europejskiej

W ubiegłym roku polska branża piwowarska zanotowała nieznaczny wzrost sprzedaży, zarówno  w ujęciu ilościowym, jak i wartościowym w porównaniu do 2014 r. Najbardziej dynamicznym segmentem pod względem wolumenu oraz... więcej»

Święto wykwintnej kuchni francuskiej w Food Art Gallery

Croissanty, doskonałe sery i wina – najczęściej z tym kojarzy nam się kuchnia francuska. Jednak to nie jedyne smaki, jakie oferuje Francja, słynąca na całym świecie z wykwintnych dań. Nie bez powodu kraj... więcej»


« (38) 39 40 41 42 43 44 45 46 47 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji