Piątek 17 Maj 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
Za nami kolejne Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia”
Podsekretarz stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Rafał Romanowski uczestniczył w miniony piątek w uroczystej ceremonii otwarcia V edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia”... więcej»
Sphinx w Galerii Łódzkiej już otwarty w nowym miejscu
Wszystkich mieszkańców Łodzi i okolic zapraszamy do restauracji Sphinx w Galerii Łódzkiej, którą otworzyliśmy w nowym atrakcyjnym miejscu. Powiększony lokal działa teraz na poziomie -1.Nowo otwarta restauracja Sphinx... więcej»
AmRest nabywa sieć Starbucks w Niemczech
AmRest Holdings SE, największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej ogłosiła podpisanie w dniu 19 kwietnia 2016 roku umowy ze Starbucks Coffee Company dotyczącej nabycia operatora sieci... więcej»
Staropolanka podczas Mistrzostw Świata w hokeju na lodzie 2016
Już 23 kwietnia 2016 r. rozpoczną się Mistrzostwa Świata w hokeju na lodzie Dywizji I grupy A, których partnerem jest Staropolanka. W tym roku gospodarzem mistrzostw będzie katowicki Spodek, w którym zmierzy się ze sobą... więcej»
Sphinx – nowe menu i hasło marki
Z nową odsłoną menu głównego Sphinx wprowadza nowe hasło marki „Mamy ten smak!”. Wśród bogatej oferty menu znalazły się nowości skomponowane w oparciu o charakterystyczne dla kuchni Sphinxa orientalne smaki,... więcej»
Szczecińska Cafe 22 już po remoncie
Usytuowana na 22 piętrze szczecińskiego biurowca Pazim, kawiarnia Cafe 22, otworzyła ponownie w piątek 15 kwietnia swoje podwoje, po trwającym 3 miesiące remoncie. Dzięki przeprowadzonej w lokalu modernizacji wnętrza,... więcej»
Poznańska restauracja zaprasza na 88 Hands Dinner by Cucina
Kolejne wydarzenie z cyklu „Kolacja na 4 ręce” odbędzie się w restauracji Cucina, znajdującej się w poznańskim City Parku przy ulicy Wyspiańskiego 26A, w adaptowanych na lofty byłych wojskowych... więcej»
12 najlepszych barmanów World Class Poland 2016
Krajowe eliminacje do najbardziej prestiżowego konkursu miksologicznego na świecie – World Class Competition 2016 – są już na półmetku. Do finałowej dwunastki World Class Poland zakwalifikowała się... więcej»
Wiosenna uczta Konesera w sieci Qubus Hotel
Wiosna na dobre zagościła za naszymi oknami. Rozwijająca się przyroda i cieplejsza aura motywują do działania po zimowym letargu. To doskonały czas na nowe inicjatywy i wyzwania, także kulinarne. O wiosenną gamę... więcej»
Skosztuj wiedzy o tradycyjnych i lokalnych produktach na Targach Regionalia
Program 5. jubileuszowych Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016 urozmaicą praktyczne szkolenia oraz konferencje. Będzie można dowiedzieć się o zaletach produktów znakowanych symbolem... więcej»
Jak kształtują się preferencje kulinarne Polaków? - raport Polska na Talerzu 2016
Szybkie tempo życia sprawia, że Polacy coraz częściej jadają poza domem i więcej wydają na posiłki. Równocześnie stają się bardzo świadomymi konsumentami i zaczynają przywiązać dużą wagę do jakości dań i obsługi.... więcej»
Restauracja Milk&Co: Witamy w Meksyku
W kwietniu restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu serwuje oryginalną kuchnię meksykańską – dokładnie taką jak w Meksyku, bez obcych dodatków. Można spróbować jej a la carte oraz w ramach... więcej»
Szefowie kuchni Heritage Hotels Poland rywalizowali w konkursie kulinarnym
Hotelowa sieć Heritage Hotels Poland zorganizowała pierwszy konkurs kulinarny dla szefów kuchni, obiektów w niej zrzeszonych. Impreza odbyła się w dniach 20-21 marca 2016 roku, w trakcie III Zjazdu Heritage Hotels... więcej»
Największa w Polsce restauracja sieci Sphinx ruszyła na dworcu we Wrocławiu
Na Dworcu Głównym we Wrocławiu otwarta właśnie została szósta już restauracja sieci Sphinx w stolicy Dolnego Śląska i jednocześnie największy w Polsce lokal tej sieci – poinformował portal TuWroclaw.comNowy... więcej»
Muzyczne wina z winnicy Sztukówka na Podkarpaciu
Winnica Sztukówka położona jest w Gliniku Średnim koło Frysztaka, w powiecie strzyżowskim w województwie podkarpackim. W 2009 roku jednohektarowe południowe wzgórze nazywane potocznie „Sztukówką”... więcej»
Wrocław: Drugie spotkanie z kuchnią meksykańską na warsztatach w Zakrzowskiej
Kontynuując warsztaty kulinarne zorganizowane w ramach Brave Kids „Z Meksyku do Wrocławia: kup bilet”, Centrum Wydarzeń Wszelakich Zakrzowska 29 we Wrocławiu zaprasza na drugie spotkanie z Julietą... więcej»
Makro partnerem głównym konferencji Food Service Summit 2016
31 marca 2016 roku odbyła się konferencja branży HoReCa Food Service Summit ,,Postaw na ludzi” 2016. Partnerem głównym wydarzenia była firma Makro Cash and Carry Polska.Uczestnicy konferencji mieli okazję... więcej»
W 2015 roku linie Emirates wydały na wina ponad 140 mln dolarów
Linie Emirates w dalszym ciągu nie szczędzą środków na wina. W 2015 roku przewoźnik kupił rekordową liczbę ponad 13 mln butelek wina o łącznej wartości 140 mln dolarów, czyli ponad dwukrotnie większej niż w roku... więcej»
Nowa odsłona menu w Restauracji Questa w Q Hotel Plus Wrocław
Wrocławska Restauracja Questa znajdująca się w należącym do sieci Q Hotels obiekcie Q Hotel Plus Wrocław przy ul. Zaolziańskiej 2 w minionym tygodniu zaprezentowała zupełnie nową, wiosenną odsłonę swojego menu.... więcej»
Strefa restauracyjna we wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim nowocześniejsza
Dobiegła końca modernizacja strefy restauracyjnej we wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim. Oprócz efektów estetycznych, wprowadzone zmiany mają przede wszystkim na celu ułatwienia funkcjonalne dla klientów odwiedzających to... więcej»
Kwiecień w hotelach Heritage Hotels Poland pod znakiem ryb słodkowodnych
Historyczne hotele sieci Heritage Hotels Poland postanowiły aktywnie włączyć się w promocję polskich tradycji kulinarnych, organizując w kwietniu, w swoich obiektach Festiwal Ryb Słodkowodnych – informuje strona... więcej»
Nowe miejsce na kulinarnej mapie Dolnego Śląska rzuca wyzwanie najlepszym polskim restauracjom
Pod Wrocławiem, w nowocześnie zrewitalizowanym Zamku Topacz, powstała wyjątkowa restauracja, która rzuca wyzwanie najlepszym polskim lokalom. To miejsce, w którym dania szyte są na miarę oczekiwań klientów.... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji