Sobota 27 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności gastronomiczne » Żywe surówki w menu Hiltona w Chicago

Aktualności gastronomiczne


Żywe surówki w menu Hiltona w Chicago


Dodano: 2017-01-16

Drukuj

Wyślij



Żywe surówki w restauracji hotelu Hiltona w Chicago


Żywe surówki są nowym daniem dnia w restauracji specjalizującej się w ofercie farm-to-table, opartej na produktach dostarczanych bezpośrednio od producenta do konsumenta, o nazwie B. w hotelu Hilton Chicago / Oak Brook Hills Resort & Conference Center.

Szef kuchni Sean Curry zaprojektował menu, które proponuje szeroką gamę potraw, od krzepiących obfitych zup poczynając, poprzez domowe napary na bazie miodu, na multinsensorycznych surówkach kończąc.



Jesienią ubiegłego roku, Curry nawiązał współpracę z gospodarstwem rolnym Living Waters Farm w Strawn, w stanie Illinois po dokonaniu inspekcji ich szklarni, pełnych soczystych zielonych warzyw. Mimo tego, że sezon wegetacyjny zawsze kiedyś dobiega końca, Curry znalazł sposób, aby oferować gościom świeże, lokalne zielone produkty B., przez cały rok. Serwuje im po prostu sposób na przygotowywanie surówek, prosto ze szklarniowych grządek.

Żywe surówki - jarmuż z pieczoną pszenicą

Podajemy klientom całą roślinę, od korzenia po łodygę, żywą, rosnącą w misce z wodą," powiedział Curry, który oferu
je w swojej restauracji cztery różne rodzaje zielonych mikroorganizmów. „W uzupełnieniu, podajemy drugie naczynie ze wszystkimi niezbędnymi składnikami receptury oraz małe nożyczki i zestaw pincet, służących do przygotowywania własnych oryginalnych surówek wprost ze  źródłowych składników."

Przykładowe surówki w restauracji hotelu Hilton Chicago / Oak Brook Hills Resort & Conference Center:

- karmelizowany w miodzie kabaczek w sosie winegret
- sałata Bibb (drobna odmiana głowiastej sałaty masłowej) z kremowym sosem czosnkowym, miodową kruszonką i krajanką sera Romaina
- jarmuż z pieczoną pszenicą farro i suszonymi wiśniami, boczkowym sosem winegret, pyłkiem kwiatowym i rzodkiewką
- listki kapusty Sherman-Tatsoi z imbirowo-miodowym sosem winegret, peruwiańskim słodkim pieprzem, pieczoną chińską kapustą i pieczonymi azjatyckimi gruszkami.


Źródło: Hilton Chicago / Oak Brook Hills Resort & Conference Center


Komentarze:

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji