Strona główna » Aktualności gastronomiczne » „Polędwica w rozmarynie” wyróżniona... | Aktualności gastronomiczne
„Polędwica w rozmarynie” wyróżniona na Toruńskim Festiwalu Smaków
|
(fot. wrota.warmia.mazury.pl)
|
Żywność regionalna z województwa warmińsko-mazurskiego wytwarzana tradycyjnymi metodami po raz kolejny zaprezentowała się na krajowych targach „Wypoczynek 2017”, podczas Toruńskiego Festiwalu Smaków.
Na jurorach szczególne wrażenie zrobił przysmak z Zakładu Wędliniarskiego Flis-Pol.
(fot. wrota.warmia.mazury.pl) W dniach 1-2 kwietnia br., swoje wyroby promowali m.in. członkowie sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle”: Zakład Wędliniarski „Flis-Pol” z Miłomłyna, Gospodarstwo Pasieczne „Miody Wowka” z Miłakowa, Sklep „Zielarnia Warmińska” z Olsztyna oraz producent syropu buraczanego z Łąkorza – Jan Ostrowski
(fot. wrota.warmia.mazury.pl) Podczas targów odbył się konkurs na najlepszy produkt żywnościowy. Drugi raz z rzędu wyróżnienie otrzymał Zakład Wędliniarski Flis-Pol. W tym roku za polędwicę w rozmarynie, natomiast w ubiegłym roku wyróżniona została szynka wędzona.
Źródło: Wrota.Warmia.Mazury.pl – 07.04.2017
| | | |
|
Komentarze: |
|
|
|
|
|
| | |