Strona główna » Aktualności gastronomiczne » 37 restauracji ze Śląska bierze udział w akcji...

Aktualności gastronomiczne


37 restauracji ze Śląska bierze udział w akcji Restaurant Week


Dodano: 2017-04-20

Drukuj

Wyślij



Restaurant Week - materiały organizatora


W piątek 21 kwietnia rozpocznie się wiosenna edycja Restaurant Week, Festiwalu Najlepszych Restauracji, a w jego ramach - Silesia Restaurant Week, w której bierze udział 37 restauracji z województwa śląskiego!

Wśród nich jest aż pięć restauracji ze Szlaku Śląskie Smaki: Szyb Maciej w Zabrzu, Sunlight w hotelu angelo w Katowicach, restauracja Hotelu Spa Laskowo w Jankowicach, Restauracja Kameralna w Pszczynie oraz Zagłębie Smaku w hotelu Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej.

Czytaj dalej


REKLAMA



Szefowie Kuchni w ramach Silesia Restaurant Week przygotują specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser - w festiwalowej cenie 39 zł. Najlepsze stoliki na festiwalu można już rezerwować na restaurantweek.pl.

Wśród propozycji przygotowanych przez szefów kuchni najlepszych restauracji w województwie śląskim można znaleźć m.in. czarne kluski śląskie, gulasz ze strusia, krem z kiszonych pomidorów podany z pieczonym fioletowym ziemniakiem i bazyliowym pesto, parfait z bobem tonka, roladę śląską w klusce z czerwoną kapustą i boczkiem, domowy twaróg palony w sianie ze szparagami na trzy sposoby czy asiette ze skorzonery z mikroziołami, pudrem rydzowym i kozim serem, a także ormiański pilaw ryżowy i azjatyckie bułeczki bao z kim chi.


Źródło: SlaskieSmaki.pl


Komentarze:

Miłośnicy serów spotkają się w Lidzbarku Warmińskim ...więcej»

Cisowianka zdobywcą Nagrody Kupców Polskich ...więcej»

Hotelowe bary zmieniają się pod potrzeby nowych pokoleń turystów ...więcej»

Znamy już wszystkie atrakcje festiwalu Whisky Live Sopot ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx na Polu Mokotowskim ...więcej»

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem występuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

Koneser i pomysł na Muzeum Polskiej Wódki to naprawdę...

2017-03-20, 20:39:44 ~mlody022

Bardzo potrzebna i słuszna inicjatywa:)

2017-03-16, 20:31:48 ~Hanna Burno

No dobrze, że wstawili okna i zrobili elewację. Jakoś to...

2017-03-15, 13:17:31 ~M

lepiej póżno niż wcale-myślenie ma przyszłość!

2017-02-07, 18:07:51 ~rympał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji