Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Poznaliśmy uczestników konkursu Wielkopolski Kucharz Roku

III edycja Wielkopolskiego Kucharza Roku odbędzie się w dniu 10 czerwca w Hotel HP Park w Poznaniu. Konkurs poświęcony pamięci szefa kuchni Rafała Jelewskiego, związanego z Hotelem HP Park w Poznaniu, ma na celu... więcej»

Polskie wina w ofercie Makro

W ofercie sieci Makro pojawiły się polskie wina marki Adoria. Produkty cechują się wysoką jakością, są jednoodmianowe, rocznikowane i zostały uzyskane z winorośli szlachetnej. W asortymencie Makro znalazło się siedem... więcej»

Nowe miejsce na gastronomicznej mapie Katowic

Pub-Restauracja Upojeni – to nowy lokal gastronomiczny, który kilka dni temu ruszył w Katowicach. Obiekt zlokalizowany jest w świeżo wyremontowanej kamienicy mieszczącej się przy ul. Św. Jana 10, w samym centrum... więcej»

Kosmiczne ceny podniebnych przekąsek

Choć podróżni liczą się z tym, że kupując coś do przegryzienia na pokładzie samolotu, mogą zapłacić więcej niż zwykle, to jednak różnice w cenach niektórych produktów mogą okazać się naprawdę przytłaczające.... więcej»

Szef kuchni Paweł Serafin - nowa twarz Akademii Makro

Do zespołu Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro dołączył nowy szef kuchni, Paweł Serafin. Jego zadaniem będzie zbudowanie i wdrożenie nowej koncepcji oferty szkoleniowej dla klientów HoReCa.Paweł Serafin swoją... więcej»

World Fairtrade Challenge - ponad 5 mln przerw na kawę Fairtrade!

Od Nowej Zelandii po Polskę, od RPA po Hiszpanię - między 13. a 15. maja br. kawosze z ponad 15 państw świata symbolicznie połączą siły w ramach akcji World Fairtrade Challenge, wypijając w sumie ponad 5 milionów... więcej»

Pokaz kulinarny z cyklu „Szef dla Szefów"

  6. maja 2016 w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie odbył się pokaz kulinarny z cyklu Szef dla Szefów, zorganizowany przez firmę Makro Cash & Carry Polska. Potrawy przygotował i... więcej»

Szefowa kuchni i restauratorka zaprasza na „Dinner with a view”

„Dinner with a view. Stolik z widokiem” – to kulinarny cykl obejmujący aranżację restauracji plenerowych, łączący performance i kolacje z widokiem - na Rzekę, Morze i Góry. Pomysłodawczynią i... więcej»

Restauracje Sphinx ze smakiem bazylii i mięty

Aromatyczne propozycje kulinarne na bazie bazylii i mięty wprowadza Sphinx w ramach cyklu „Nowości ze smakiem”. W ofercie znajduje się sześć dań, w tym krem z groszku z miętą żeberka miętowo-miodowe czy też... więcej»

Warmia i Mazury: 15 spotkań w regionalnym kalendarzu wydarzeń kulinarnych

W kalendarzu imprez o charakterze kulinarnym organizowanych na terenie województwa warmińsko-mazurskiego znalazło się 15 spotkań. Uczestniczący w tych imprezach goście będą mogli liczyć między innymi na pokazy... więcej»

Trzeci lokal Artura Moroza ruszył w CKK Jordanki w Toruniu

Uroczyste otwarcie toruńskiego Centrum Kulturalno-Kongresowego na Jordankach w Toruniu odbyło się 12 grudnia 2015. Niewiele później w toruńskim kompleksie ruszyła restauracja Pikado, szefa kuchni i restauratora Artura... więcej»

Niezwykłe spotkania przy kieliszku wina

W najbliższym czasie we wrocławskiej restauracji Food Art Gallery szykują się różne atrakcje dla wszystkich miłośników wina. Podczas Riesling Week, w dniach od 9 do 29 maja, będzie można skosztować win... więcej»

Szef dla Szefów

Ruszył cykl spotkań branżowych i warsztatów kulinarnych Szef dla Szefów, organizowany przez sieć hurtowni Makro Cash & Carry. Wydarzenie skierowane jest do właścicieli i menedżerów restauracji oraz szefów... więcej»

Rosnąca popularność ,,restauracji na kółkach” - raport Polska na Talerzu 2016

Sezon letni zbliża się wielkimi krokami, a pogoda coraz bardziej zachęca do spotkań towarzyskich na świeżym powietrzu. Możliwość stołowania się poza domem zapewniają m.in. Food Trucki - ,,restauracje na kółkach”... więcej»

Kulinaria dla każdego po raz pierwszy w EXPO Mazury

Pasjonaci dobrego jedzenia, otwarci na nowe smaki oraz ci, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę kulinarną, 14 maja powinni przyjść na „MAZURY HoReCa  festiwal smaków” w EXPO Mazury. Na odwiedzających... więcej»

Restauracje Sphinx orzezwiają ze smakiem

„Orzeźwiamy ze smakiem” to najnowsza sezonowa propozycja deserów i napojów restauracji Sphinx. Oferta zawiera cztery wiosenne nowości deserowe – truskawkowe verrine, sułtańską gruszkę, panna cottę z... więcej»

Kulinarno-historyczne spotkanie na olsztyńskim zamku

28 kwietnia w Salach Kopernikowskich Muzeum Warmii i Mazur w Olsztynie miało miejsce spotkanie poświęcone książce „Zasmakuj w Warmii” o tematyce kulinarno-historycznej. W spotkaniu wzięli udział autorzy... więcej»

Super jedzenie trafia do restauracji

Jarmuż, pierwotne odmiany kasz czy jagody goji – to żywieniowe hity, które w ostatnich latach podbijają serca dietetyków i wszystkich dbających o zdrowe odżywanie. Tymczasem wiele z produktów określanych jako... więcej»

AmRest – Solidny początek roku

AmRest, największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej, ogłosiła wyniki finansowe wypracowane w pierwszym kwartale 2016.Podsumowanie:•    8 nowych otwarć w... więcej»

Marriott organizuje konkursy na mistrza koktajlu z Burbonem

Marriott Hotels inauguruje konkursy Potyczek z Burbonem (Bourbon Battles), które odbędą się w pięciu amerykańskich miastach i wyłonią mistrza koktajlu przygotowanego na bazie tego trunku. Prowadzony przez wiodącego... więcej»

Wiedza na talerzu, czyli żywność tradycyjna w kulturze, turystyce i dietetyce

Czy tradycyjna żywność ma szansę powrotu na nasze nowoczesne (zdrowe?) stoły? O historii na talerzu i trendach żywieniowych można posłuchać podczas konferencji „Miejsce żywności tradycyjnej w kulturze,... więcej»

Podkarpackie Ekosmaki – 27-28 maja w Rzeszowie

Ogólnopolski Konkurs w Przyrządzaniu Potraw z produktów ekologicznych i produktów programu Podkarpacki Naturalny Wypas „Podkarpackie Ekosmaki”, odbędzie się w dniach 27-28 maja 2016 roku w Centrum... więcej»


« (36) 37 38 39 40 41 42 43 44 45 »

Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»

Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»

Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»

Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji