Piątek 17 Maj 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
Poznaliśmy uczestników konkursu Wielkopolski Kucharz Roku
III edycja Wielkopolskiego Kucharza Roku odbędzie się w dniu 10 czerwca w Hotel HP Park w Poznaniu. Konkurs poświęcony pamięci szefa kuchni Rafała Jelewskiego, związanego z Hotelem HP Park w Poznaniu, ma na celu... więcej»
Polskie wina w ofercie Makro
W ofercie sieci Makro pojawiły się polskie wina marki Adoria. Produkty cechują się wysoką jakością, są jednoodmianowe, rocznikowane i zostały uzyskane z winorośli szlachetnej. W asortymencie Makro znalazło się siedem... więcej»
Nowe miejsce na gastronomicznej mapie Katowic
Pub-Restauracja Upojeni – to nowy lokal gastronomiczny, który kilka dni temu ruszył w Katowicach. Obiekt zlokalizowany jest w świeżo wyremontowanej kamienicy mieszczącej się przy ul. Św. Jana 10, w samym centrum... więcej»
Kosmiczne ceny podniebnych przekąsek
Choć podróżni liczą się z tym, że kupując coś do przegryzienia na pokładzie samolotu, mogą zapłacić więcej niż zwykle, to jednak różnice w cenach niektórych produktów mogą okazać się naprawdę przytłaczające.... więcej»
Szef kuchni Paweł Serafin - nowa twarz Akademii Makro
Do zespołu Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro dołączył nowy szef kuchni, Paweł Serafin. Jego zadaniem będzie zbudowanie i wdrożenie nowej koncepcji oferty szkoleniowej dla klientów HoReCa.Paweł Serafin swoją... więcej»
World Fairtrade Challenge - ponad 5 mln przerw na kawę Fairtrade!
Od Nowej Zelandii po Polskę, od RPA po Hiszpanię - między 13. a 15. maja br. kawosze z ponad 15 państw świata symbolicznie połączą siły w ramach akcji World Fairtrade Challenge, wypijając w sumie ponad 5 milionów... więcej»
Pokaz kulinarny z cyklu „Szef dla Szefów"
6. maja 2016 w Akademii Efektywnej Przedsiębiorczości Makro w Warszawie odbył się pokaz kulinarny z cyklu Szef dla Szefów, zorganizowany przez firmę Makro Cash & Carry Polska. Potrawy przygotował i... więcej»
Szefowa kuchni i restauratorka zaprasza na „Dinner with a view”
„Dinner with a view. Stolik z widokiem” – to kulinarny cykl obejmujący aranżację restauracji plenerowych, łączący performance i kolacje z widokiem - na Rzekę, Morze i Góry. Pomysłodawczynią i... więcej»
Restauracje Sphinx ze smakiem bazylii i mięty
Aromatyczne propozycje kulinarne na bazie bazylii i mięty wprowadza Sphinx w ramach cyklu „Nowości ze smakiem”. W ofercie znajduje się sześć dań, w tym krem z groszku z miętą żeberka miętowo-miodowe czy też... więcej»
Warmia i Mazury: 15 spotkań w regionalnym kalendarzu wydarzeń kulinarnych
W kalendarzu imprez o charakterze kulinarnym organizowanych na terenie województwa warmińsko-mazurskiego znalazło się 15 spotkań. Uczestniczący w tych imprezach goście będą mogli liczyć między innymi na pokazy... więcej»
Trzeci lokal Artura Moroza ruszył w CKK Jordanki w Toruniu
Uroczyste otwarcie toruńskiego Centrum Kulturalno-Kongresowego na Jordankach w Toruniu odbyło się 12 grudnia 2015. Niewiele później w toruńskim kompleksie ruszyła restauracja Pikado, szefa kuchni i restauratora Artura... więcej»
Niezwykłe spotkania przy kieliszku wina
W najbliższym czasie we wrocławskiej restauracji Food Art Gallery szykują się różne atrakcje dla wszystkich miłośników wina. Podczas Riesling Week, w dniach od 9 do 29 maja, będzie można skosztować win... więcej»
Szef dla Szefów
Ruszył cykl spotkań branżowych i warsztatów kulinarnych Szef dla Szefów, organizowany przez sieć hurtowni Makro Cash & Carry. Wydarzenie skierowane jest do właścicieli i menedżerów restauracji oraz szefów... więcej»
Rosnąca popularność ,,restauracji na kółkach” - raport Polska na Talerzu 2016
Sezon letni zbliża się wielkimi krokami, a pogoda coraz bardziej zachęca do spotkań towarzyskich na świeżym powietrzu. Możliwość stołowania się poza domem zapewniają m.in. Food Trucki - ,,restauracje na kółkach”... więcej»
Kulinaria dla każdego po raz pierwszy w EXPO Mazury
Pasjonaci dobrego jedzenia, otwarci na nowe smaki oraz ci, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę kulinarną, 14 maja powinni przyjść na „MAZURY HoReCa festiwal smaków” w EXPO Mazury. Na odwiedzających... więcej»
Restauracje Sphinx orzezwiają ze smakiem
„Orzeźwiamy ze smakiem” to najnowsza sezonowa propozycja deserów i napojów restauracji Sphinx. Oferta zawiera cztery wiosenne nowości deserowe – truskawkowe verrine, sułtańską gruszkę, panna cottę z... więcej»
Kulinarno-historyczne spotkanie na olsztyńskim zamku
28 kwietnia w Salach Kopernikowskich Muzeum Warmii i Mazur w Olsztynie miało miejsce spotkanie poświęcone książce „Zasmakuj w Warmii” o tematyce kulinarno-historycznej. W spotkaniu wzięli udział autorzy... więcej»
Super jedzenie trafia do restauracji
Jarmuż, pierwotne odmiany kasz czy jagody goji – to żywieniowe hity, które w ostatnich latach podbijają serca dietetyków i wszystkich dbających o zdrowe odżywanie. Tymczasem wiele z produktów określanych jako... więcej»
AmRest – Solidny początek roku
AmRest, największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej, ogłosiła wyniki finansowe wypracowane w pierwszym kwartale 2016.Podsumowanie:• 8 nowych otwarć w... więcej»
Marriott organizuje konkursy na mistrza koktajlu z Burbonem
Marriott Hotels inauguruje konkursy Potyczek z Burbonem (Bourbon Battles), które odbędą się w pięciu amerykańskich miastach i wyłonią mistrza koktajlu przygotowanego na bazie tego trunku. Prowadzony przez wiodącego... więcej»
Wiedza na talerzu, czyli żywność tradycyjna w kulturze, turystyce i dietetyce
Czy tradycyjna żywność ma szansę powrotu na nasze nowoczesne (zdrowe?) stoły? O historii na talerzu i trendach żywieniowych można posłuchać podczas konferencji „Miejsce żywności tradycyjnej w kulturze,... więcej»
Podkarpackie Ekosmaki – 27-28 maja w Rzeszowie
Ogólnopolski Konkurs w Przyrządzaniu Potraw z produktów ekologicznych i produktów programu Podkarpacki Naturalny Wypas „Podkarpackie Ekosmaki”, odbędzie się w dniach 27-28 maja 2016 roku w Centrum... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji