Piątek 26 Kwiecień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
Polska smakuje każdego dnia!
Okres poprzedzający święta wielkanocne dla wielu osób jest czasem przygotowań tradycyjnych świątecznych potraw. Z tej okazji ruszyła ogólnopolska kampania "Polska smakuje każdego dnia". Jej celem jest... więcej»
Sławomir Chrzczonowicz o winach na wielkanocny stół
Sławomir Chrzczonowicz - ekspert i znawca win, autor książek o winie poleca:Święta Wielkanocne, niezależnie czy wypadają w marcu czy kwietniu, stanowią zapowiedź nadchodzącej wiosny. Na stół trafiają nowalijki, sałatki... więcej»
AmRest powiększa swoje portfolio o nowy rynek
AmRest (WSE: EAT), największa notowana na giełdzie firma prowadząca sieć restauracji w Europie Środkowej ogłasza zamiar rozwoju marki KFC w Austrii. Spółka planuje otworzyć pierwszą restaurację do końca 2017 roku.... więcej»
Wspaniały „Pogrzeb żuru i śledzia”
W Centrum Spotkań Europejskich „Światowid” w Elblągu odbył się wielkanocny jarmark „Pogrzeb żuru i śledzia”.Nawiązuje on do dawnych ludowych tradycji oraz promuje naturalną żywność i... więcej»
Świat whisky zagości w Trójmieście
Ponad 100 różnych gatunków whisky z kilkunastu krajów, krajowe premiery zagranicznych nowości, a także sesje master class oraz szkolenie dotyczące inwestowania w bursztynowy trunek - pierwsza edycja Whisky Live Sopot... więcej»
„Polędwica w rozmarynie” wyróżniona na Toruńskim Festiwalu Smaków
Żywność regionalna z województwa warmińsko-mazurskiego wytwarzana tradycyjnymi metodami po raz kolejny zaprezentowała się na krajowych targach „Wypoczynek 2017”, podczas Toruńskiego Festiwalu Smaków.... więcej»
Lista tradycyjnych produktów woj. zachodniopomorskiego bogatsza o nowe specjały
Miód pitny trójniak, nalewka ze śliwek z Dębiny, trójniak woliński leśny i wino ze śliwek to zachodniopomorskie napoje, umieszczone na liście produktów tradycyjnych, do grona których dołączyło piwo Zaczynaj. ... więcej»
Nowe Menu Konesera w sieci Qubus Hotel
Pierwsze zapachy lata na talerzu można poczuć już dzisiaj. W restauracjach Qubus Hotel pojawiła się wiosenna edycja Menu Konesera. Wykwintnych dań będzie można spróbować aż do połowy października.- Nowe menu to nie... więcej»
Staropolanka partnerem i wodą maratonu MTB Sudety 2017
Sezon na aktywny wypoczynek właśnie się rozpoczyna. Tym samym, w środowisku rowerowym, cała masa pasjonatów kolarstwa górskiego przygotowuje się do nadchodzących zawodów. Spośród imprez MTB w całym kraju, to Puchar... więcej»
Mikser Kulinarny programu „Szef dla Młodych Talentów” gościł w Poznaniu
Ponad 100 uczniów z wielkopolskich szkół gastronomicznych wzięło udział w Mikserze Kulinarnym zorganizowanym 20 marca br. w Poznaniu w ramach programu ,,Szef dla Młodych Talentów”. Gośćmi wydarzenia byli... więcej»
Partnerstwo AmRest i PizzaPortal.pl
AmRest Holdings SE („AmRest”, “Spółka”) (GPW: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie Środkowo-Wschodniej, ogłosiła podpisanie w dniu 31 marca 2017 roku Umowy... więcej»
Kuchnia jako przestrzeń funkcjonalna
Projekt kuchni to zawsze ogromne wyzwanie. Musi być wypadkową funkcjonalności, estetyki i budżetu, który możemy przeznaczyć na tę inwestycję. Architekt Roland Stańczyk, właściciel RS Studio Projektowe... więcej»
Nowe technologie w służbie gastronomii na konferencji KRGiC
Digital marketing, cyfrowe tablice menu i WiFi marketing mogą być skutecznymi narzędziami marketingowymi w lokalach gastronomicznych. Jak je wykorzystywać, by stały się źródłem przychodów, będą wyjaśniać praktycy... więcej»
Sfinks planuje wejście na rynek dostaw do klienta
Grupa Sfinks Polska, która właśnie ogłosiła strategię na lata 2017-2022, zamierza rozwijać się organicznie i przez przejęcia w nowych segmentach rynku gastronomicznego, w tym pizza i pasta, fast casual dining, quick... więcej»
„Najlepsza z Najlepszych” – Restauracja Romantyczna Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie
Laur „Najlepszym z Najlepszych” to uhonorowanie „ambasadorów” województwa warmińsko-mazurskiego, którzy wyróżnili się zarówno w Polsce, jak i za granicą oraz przyczynili się do promocji regionu.... więcej»
Warmińsko-Mazurskie: Tradycyjna szynka i gofry z historią
Warmińska wędzona szynka wołowa i gofry pruskie to kolejne przysmaki z Warmii, które zostały wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych.Jest na niej obecnie 29 wyrobów wytwarzanych na terenie województwa... więcej»
Kulinarny Oskar dla książki z przepisami na Thermomix
Jury Gourmand World Cookbook Awards – najbardziej prestiżowej nagrody dla literatury kulinarnej - uznało książkę „Dobry smak na każdym poziomie” za najlepszą w Polsce w kategorii - Korporacyjna... więcej»
MSiT: Spotkanie z hiszpańskim autorytetem sektora gastronomii
31 marca 2017 roku w siedzibie Ministerstwa Sportu i Turystyki Minister Witold Bańka spotkał się z Don Rafaelem Ansónem Oliartem. To wyjątkowy autorytet w świecie kulinarnym – Honorowy Prezydent... więcej»
Ekologiczne naczynia z trzciny cukrowej w ofercie Makro
W asortymencie sieci hurtowni Makro Cash&Carry Polska pojawiły się jednorazowe talerzyki i miski wykonane z trzciny cukrowej. Produkty są biodegradowalne i kompostowalne.Ekologiczne naczynia marki Papstar... więcej»
Makro bliżej podhalańskiej gastronomii
Pod koniec marca br. w Zakopanem sieć hurtowni Makro Cash&Carry Polska po raz pierwszy zorganizowała spotkania z cyklu ,,Szef dla Młodych Talentów" oraz ,,Szef dla Szefów". W wydarzeniach wzięło... więcej»
AmRest przejmuje biznes Pizza Hut w Niemczech
AmRest Holdings SE („AmRest”, “Spółka”) (GPW: EAT), największa publicznie notowana spółka restauracyjna w Europie ŚrodkowoWschodniej, ogłosiła podpisanie w dniu 27 marca 2017 roku wstępnego... więcej»
Restauracje Hoteli Diament coraz bliżej klientów
W nadchodzący weekend (1-2 kwietnia) Restauracja Vacanza działająca w Hotelu Diament Vacanza w Siemianowicach Śląskich zaprasza na promocję wiosennego menu. Każdy, kto w tym czasie odwiedzi restaurację, będzie mógł... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji