Sobota 27 Kwiecień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
43 karczmy z certyfikatem „Karczma Regionalna Małopolski 2017/2018”
W niedzielę 21 stycznia w Gościńcu Dworskim w Ropie poznaliśmy wyniki IV edycji Certyfikacji Karczm Regionalnych w Małopolsce. Tytuł „Karczma Regionalna Małopolski 2017/2018” uzyskały 43... więcej»
Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”
XXVII atestacja żywności organizowana w ramach programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 31 stycznia br. specjaliści z branży spożywczej ocenili 142 wyroby z oferty 66 polskich producentów. Zgodnie... więcej»
Warmińsko-Mazurskie: „Żywność Wysokiej Jakości" - inteligentną specjalizacją regionu
Konferencja „Innowacje w sektorze żywności”, która odbędzie się 8 lutego 2018 roku w Olsztynie, organizowana jest w ramach procesu przedsiębiorczego odkrywania inteligentnej specjalizacji województwa... więcej»
McDonalds ogłasza swoje globalne cele dotyczące recyklingu i opakowań
Sieć restauracji McDonald’s chce wykorzystać skalę swojej działalności do uzyskania pozytywnego wpływu na środowisko. Cele McDonald’s to wprowadzenie do 2025 r. recyklingu we wszystkich restauracjach marki... więcej»
Ormiański Festiwal Kulinarny w Kielcach
Specjalności ormiańskiej kuchni można było spróbować w Kielcach podczas Ormiańskiego Festiwalu Kulinarnego. Była to także okazja, by bliżej poznać historię i kulturę Armenii. Imprezę zorganizowała Fundacja... więcej»
Egzotyczne mięsa w Makro Polska
Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór egzotycznych mięs z krokodyla, strusia i kangura. Produkty z kategorii premium pozwolą urozmaicić menu restauracji i zaskoczyć gości oryginalnymi daniami.Polacy coraz... więcej»
5 trendów na rynku żywności, które podbiją 2018 rok
Wybór wysokiej jakości produktów, zamawianie jedzenia przez telefon czy wzrost sprzedaży artykułów przekazujących pozytywne idee – to niektóre z trendów, które zdominują 2018 rok. Na co jeszcze konsumenci branży... więcej»
Polskie smaki i atrakcje turystyczne na 83. targach Grune Woche
Po raz 32. Polska uczestniczyła w jednych z największych targów rolno-spożywczych Grüne Woche w Berlinie. Naszą ofertę promowało hasło „Polen schmeckt”, czyli „Polska smakuje”.W Berlinie od 19 do... więcej»
Giganci rynku gastronomicznego na Zachodzie, w Polsce i wschodniej Europie rezygnują z jaj klatkowych
Ostatni rok pełen był wiadomości o wielkich sieciach handlowych i międzynarodowych firmach rezygnujących ze sprzedaży jaj pochodzących z hodowli klatkowej. Należy się spodziewać, że 2018 rok będzie obfitował w jeszcze... więcej»
Restauracja TaTRadycja w Bukowinie Tatrzańskiej - nowy projekt NAT
Dzisiaj (19.01.2018) Zarząd oraz Kadra Zarządzająca oficjalnie zatwierdziła uruchomienie nowej restauracji w Bukowinie Tatrzańskiej.Restauracja a'la karte - tego w NAT jeszcze nie było. TaTRadycja - Nowa... więcej»
Kujawsko-Pomorskie: Nasza żywność na targach w Berlinie
Tradycyjnie, już po raz 25., nasz region bierze udział w Międzynarodowych Targach Rolno-Spożywczych Grüne Woche (Zielony Tydzień) w Berlinie. Te największe światowe targi żywności, rolnictwa i ogrodnictwa, o bardzo... więcej»
Orbis zaprasza na pierwszą w Polsce debatę oksfordzką nt. zero waste
Zmniejszenie ilości marnowanej żywności w Trójmieście o 30% w 3 lata jest możliwe! Rzucamy rękawicę Trójmiastu i 22 stycznia zapraszamy na prawdziwy bokserski ring. Kto podejmie wyzwanie? Wśród walczących na... więcej»
Papa John’s International uroczyście otwiera pierwszą restaurację w Warszawie
Papa John's International, Inc. (NASDAQ: PZZA) kontynuuje ekspansję na nowe rynki, otwierając pierwszą restaurację Papa John’s w Polsce. Restauracja Papa John’s powitała pierwszych gości w centrum... więcej»
Mikser Kulinarny z tłuszczami w roli głównej
Styczniowe spotkanie z cyklu Szef dla Młodych Talentów przyciągnęło 250 uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Tematem przewodnim pierwszego w 2018 roku Miksera Kulinarnego były tłuszcze.Czwarte spotkanie w... więcej»
Akcja „Uskrzydlamy 2017” dobiegła końca
Własnoręcznie upieczone i udekorowane pierniki to wspaniały prezent dla najbliższych, ale także osób potrzebujących pomocy. Dowiodła tego bożonarodzeniowa akcja charytatywna „Uskrzydlamy” zainicjowana przez... więcej»
Nowy koncept restauracyjny na Wyspie Spichrzów i w Trójmieście
W wyjątkowej przestrzeni Deo Plaza na gdańskiej Wyspie Spichrzów, w odnowionym, zabytkowym budynku spichlerza Deo Gloria zostanie zrealizowany nowy koncept restauracyjny pod nazwą Słony Spichlerz... więcej»
Nowe ekologiczne produkty Gerber Organic są już w sklepach - Nestle Polska S.A.
Idea rolnictwa ekologicznego, czyli gospodarowania w zgodzie z przyrodą, staje się bliska coraz większej grupie Polaków. Szczególne znaczenie ma jednak dla rodziców, którzy nie tylko chcą mieć pewność, że... więcej»
Makro razem z Federacją Polskich Banków Żywności przekazuje żywność potrzebującym
Sieć hurtowni Makro Polska od października 2016 r. przekazała już ponad 3,3 mln kg produktów, które za pośrednictwem Federacji Polskich Banków Żywności trafiły do osób potrzebujących. Współpracą objęte są wszystkie hale... więcej»
Nowa seria w publikacjach „Makro dla gastronomii”
Sieć hurtowni Makro Polska rozpoczęła cykl wywiadów z najważniejszymi postaciami polskiej gastronomii. Rozmowy będą ukazywać się w comiesięcznych publikacjach „Makro dla gastronomii”. Nową serię zainicjował... więcej»
Czym szefowie kuchni zaskoczą nas w okresie karnawału?
Początek roku to początek licznych imprez związanych z okresem karnawału, również organizowanych przez szkoły studniówek. Zabawy trwają cały miesiąc i często organizowane są w hotelach, otwartych na tego typu... więcej»
Europejskie oliwki - Zdrowy wybór zdrowych przekąsek
Z okazji targów ANUGA Panhelleńskie Stowarzyszenie Przetwórców, Pakowaczy i Ekspertów Oliwek (PEMETE) zaprezentowało w Niemczech kampanię „OLIVE YOU ". Jest to 3-letnia kampania reklamowa stowarzyszenia... więcej»
Atlantis, The Palm i AmStur Caviar ustanowiły nowy rekord Guinessa
Hotel Atlantis, The Palm z Dubaju, nawiązał współpracę z luksusowym amerykańskim producentem kawioru, firmą AmStur, aby w sylwestrową noc dokonać czegoś, co wydawałoby się prawie niemożliwe do osiągnięcia i... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji