Środa 22 Listopad 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


Jedz zdrowo

Dzięki temu, że gotowanie stało się tak modne, nawet najmłodsze dzieci chętni zagłębiają się w tajniki komponowania zdrowych i smacznych potraw. W Szpitalu Uzdrowiskowym dla Dzieci „Jagusia” w Kudowie Zdroju... więcej»

Letnie menu w Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach

Lokalizacja w ścisłym centrum miasta, unikatowy design oraz wysokiej jakości serwis w przystępnej cenie, dla każdego – to cechy wyróżniające Lobby Bar Atmosfera w Gliwicach (ul. Zwycięstwa 30).Na... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Regionalne przysmaki na Liście Produktów Tradycyjnych

Pyzok z Dobrego oraz kujawskie ciasto marchewkowe - to produkty z Kujaw i Pomorza wpisane ostatnio na ogólnopolską Listę Produktów Tradycyjnych. Wykaz prowadzony przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zawiera już 76... więcej»

Lato w kuchni: propozycje pełne smaku, witamin i kolorów

Ich przygotowanie nie powinno być skomplikowane, mają przynosić orzeźwienie, ale także cieszyć oko - takie warunki stawiamy napojom, po które sięgamy latem. Feeria barw za oknem zachęca, aby zawartość szklanek i... więcej»

Wołowina marmurkowata w Makro Polska

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje wysokiej jakości mięso wołowe, w tym wołowinę marmurkowatą. To specjalnie wyselekcjonowany surowiec o wysokiej zawartości tłuszczu międzymięśniowego, którego nitki tworzą... więcej»

Spragnieni lata w restauracjach Sphinx

Z kalendarza wynika, że mamy lato, więc czas na nową ofertę napojów w restauracjach Sphinx. A w niej oprócz napojów chłodzących, czyli niezastąpionej lemoniady, zielonej mrożonej herbaty i Pepsi Green w towarzystwie... więcej»

Polska żywność w centrum uwagi - Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Wielkimi krokami zbliża się Dzień polskiej żywności; „święto” zainicjowane przez twórców Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie przypadające 25 sierpnia będziemy... więcej»

Łosoś Jurajski – ryba bez toksyn i GMO w Makro

Na półkach Makro Polska pojawił się jedyny w swoim rodzaju produkt – Łosoś Jurajski, hodowany w proekologicznej fermie wykorzystującej wodę geotermalną sprzed 150 milionów lat.Łosoś Jurajski pochodzi z pierwszej... więcej»

Jogurt naturalny - prosto z natury

Polscy konsumenci coraz większą wagę przykładają do zdrowego stylu życia, w tym do prawidłowego odżywiania się. Zmieniające się style konsumpcji widać po realizowanych przez klientów koszykach zakupów. Jogurty... więcej»

Jak i gdzie polskie rodziny spędzają wakacje?

Na liście obleganych kierunków wciąż są kurorty nadmorskie. Wybiera się tam aż 73 proc. rodzin - wynika z raportu IRCenter.com, przygotowanego na zlecenie Tchibo.W 9 na 10 przypadkach (89 proc.) to kobiety... więcej»

Makro Polska wycofuje ze sprzedaży jaja z chowu klatkowego

Makro Polska dołącza do grona firm rezygnujących ze sprzedaży jajek z okrutnego chowu klatkowego. To pierwsza w Polsce sieć hurtowa, która podejmuje politykę dobrostanu kur niosek. Makro Polska podjęło decyzję po... więcej»

Noc Restauracji - Smaki Gdańska. Tasting Edition

Już w czwartek 6 lipca odbędzie się po raz szósty Noc Restauracji w nowej, zmienionej formule. Tegoroczna edycja będzie miała miejsce wyłącznie w Gdańsku.W Nocy Restauracji 2017 udział wezmą wyłącznie lokale... więcej»

Barmani World Class polecają: 4 proste przepisy na letnie koktajle

„Garden party” na dobre rozgościły się w naszym życiu towarzyskim. Przyjęcia te doczekały się opisów w poradnikach savoir-vivre czy mody. W słoneczne dni warto postawić na łatwe w przygotowaniu... więcej»

Trwają przygotowania do 25. certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”

Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany nieprzerwanie od 2011 roku. Dnia 26 lipca w Sosnowcu odbędzie się już 25. certyfikacja żywności organizowana w ramach tego przedsięwzięcia.... więcej»

„Szef kuchni poleca” w restauracjach Chłopskie Jadło

Chłopskie Jadło, restauracje zarządzane przez Sfinks Polska, wprowadziły ofertę „Szef kuchni poleca”. Zawiera ona propozycje dań, przygotowane przez szefów kuchni poszczególnych lokali, nawiązujące do... więcej»

Weselne menu bez niespodzianek

Jak sprawdzić, czy serwowane podczas przyjęcia potrawy będą smakowały tak wyśmienicie, jak prezentują się w menu? Czy zdarzyło Ci się kiedyś, że danie zamówione w restauracji, które zapowiadało się wspaniale,... więcej»

TOP trendy w gastronomii w 2017 roku

Trendy gastronomiczne co roku ulegają przeobrażeniom. Wpływ na te występujące w Polsce ma kultura Zachodu, otwartość konsumentów na nowe doznania, jak również ważne, światowe wydarzenia. Znamy już prądy, które będą... więcej»

Wakacyjne staże zwieńczeniem sukcesu pierwszej edycji "Szefa dla Młodych Talentów"

Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej  Polski, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować pierwszą odsłonę programu „Szef dla... więcej»

Sieć pizzerii Gusto Dominium dołączy do grupy Sfinks

Sfinks Polska, zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, po kilkumiesięcznych negocjacjach uzgodniła warunki zakupu akcji w spółce Dominium, będącej właścicielem jednej z największych sieci... więcej»

Sphinx z nową restauracją w Warszawie

Kolejna restauracja Sphinx uruchomiona w Warszawie. Nowy lokal powstał przy ul. Puławskiej 543. Restauracja działa w modelu operatorskim i jest szesnastym punktem tej sieci w stolicy.Sala w najnowszej restauracji Sphinx... więcej»

Qubus Hotel otwiera sezon na grilla!

Od połowy czerwca w sieci Qubus Hotel wprowadzone zostało  nowe menu barbecue, które jest połączeniem wysokiej jakości soczystych mięs oraz aromatycznych, grillowanych warzyw. Potrawy dostępne są w czterech... więcej»

Free Style w restauracji Milk&Co

Wraz z początkiem czerwca krakowska restauracja Milk&Co w Radisson Blu hotel Kraków wprowadziła nowe, dynamiczne Free Style Menu. Kucharze stworzyli je z myślą o gościach, którzy cenią sobie świeże i oryginalne... więcej»


« (6) 7 8 9 10 11 12 13 14 15 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji