Niedziela 25 Luty 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


5 trendów na rynku żywności, które podbiją 2018 rok

Wybór wysokiej jakości produktów, zamawianie jedzenia przez telefon czy wzrost sprzedaży artykułów przekazujących pozytywne idee – to niektóre z trendów, które zdominują 2018 rok. Na co jeszcze konsumenci branży... więcej»

Polskie smaki i atrakcje turystyczne na 83. targach Grune Woche

Po raz 32. Polska uczestniczyła w jednych z największych targów rolno-spożywczych Grüne Woche w Berlinie. Naszą ofertę promowało hasło „Polen schmeckt”, czyli „Polska smakuje”.W Berlinie od 19 do... więcej»

Giganci rynku gastronomicznego na Zachodzie, w Polsce i wschodniej Europie rezygnują z jaj klatkowych

Ostatni rok pełen był wiadomości o wielkich sieciach handlowych i międzynarodowych firmach rezygnujących ze sprzedaży jaj pochodzących z hodowli klatkowej. Należy się spodziewać, że 2018 rok będzie obfitował w jeszcze... więcej»

Restauracja TaTRadycja w Bukowinie Tatrzańskiej - nowy projekt NAT

Dzisiaj (19.01.2018) Zarząd oraz Kadra Zarządzająca oficjalnie zatwierdziła uruchomienie nowej restauracji w Bukowinie Tatrzańskiej.Restauracja a'la karte - tego w NAT jeszcze nie było.  TaTRadycja - Nowa... więcej»

Kujawsko-Pomorskie: Nasza żywność na targach w Berlinie

Tradycyjnie, już po raz 25., nasz region bierze udział w Międzynarodowych Targach Rolno-Spożywczych Grüne Woche (Zielony Tydzień) w Berlinie. Te największe światowe targi żywności, rolnictwa i ogrodnictwa, o bardzo... więcej»

Orbis zaprasza na pierwszą w Polsce debatę oksfordzką nt. zero waste

Zmniejszenie ilości marnowanej żywności w Trójmieście o 30% w 3 lata jest możliwe! Rzucamy rękawicę Trójmiastu i 22 stycznia zapraszamy na prawdziwy bokserski ring. Kto podejmie wyzwanie? Wśród walczących na... więcej»

Papa John’s International uroczyście otwiera pierwszą restaurację w Warszawie

Papa John's International, Inc. (NASDAQ: PZZA) kontynuuje ekspansję na nowe rynki, otwierając pierwszą restaurację Papa John’s w Polsce. Restauracja Papa John’s powitała pierwszych gości w centrum... więcej»

Mikser Kulinarny z tłuszczami w roli głównej

Styczniowe spotkanie z cyklu Szef dla Młodych Talentów przyciągnęło 250 uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Tematem przewodnim pierwszego w 2018 roku Miksera Kulinarnego były tłuszcze.Czwarte spotkanie w... więcej»

Akcja „Uskrzydlamy 2017” dobiegła końca

Własnoręcznie upieczone i udekorowane pierniki to wspaniały prezent dla najbliższych, ale także osób potrzebujących pomocy. Dowiodła tego bożonarodzeniowa akcja charytatywna „Uskrzydlamy” zainicjowana przez... więcej»

Nowy koncept restauracyjny na Wyspie Spichrzów i w Trójmieście

W wyjątkowej przestrzeni Deo Plaza na gdańskiej Wyspie Spichrzów, w odnowionym, zabytkowym budynku spichlerza Deo Gloria zostanie zrealizowany nowy koncept restauracyjny pod nazwą Słony Spichlerz... więcej»

Nowe ekologiczne produkty Gerber Organic są już w sklepach - Nestle Polska S.A.

Idea rolnictwa ekologicznego, czyli gospodarowania w  zgodzie z  przyrodą, staje się bliska coraz większej grupie Polaków. Szczególne znaczenie ma jednak dla rodziców, którzy nie tylko chcą mieć pewność, że... więcej»

Makro razem z Federacją Polskich Banków Żywności przekazuje żywność potrzebującym

Sieć hurtowni Makro Polska od października 2016 r. przekazała już ponad 3,3 mln kg produktów, które za pośrednictwem Federacji Polskich Banków Żywności trafiły do osób potrzebujących. Współpracą objęte są wszystkie hale... więcej»

Nowa seria w publikacjach „Makro dla gastronomii”

Sieć hurtowni Makro Polska rozpoczęła cykl wywiadów z najważniejszymi postaciami polskiej gastronomii. Rozmowy będą ukazywać się w comiesięcznych publikacjach „Makro dla gastronomii”. Nową serię zainicjował... więcej»

Czym szefowie kuchni zaskoczą nas w okresie karnawału?

Początek roku to początek licznych imprez związanych z okresem karnawału, również organizowanych przez szkoły studniówek. Zabawy trwają cały miesiąc i często organizowane są w hotelach, otwartych na tego typu... więcej»

Europejskie oliwki - Zdrowy wybór zdrowych przekąsek

Z okazji targów ANUGA Panhelleńskie Stowarzyszenie Przetwórców, Pakowaczy i Ekspertów Oliwek (PEMETE) zaprezentowało w Niemczech kampanię „OLIVE YOU ". Jest to 3-letnia kampania reklamowa stowarzyszenia... więcej»

Atlantis, The Palm i AmStur Caviar ustanowiły nowy rekord Guinessa

Hotel Atlantis, The Palm z Dubaju, nawiązał współpracę z luksusowym amerykańskim producentem kawioru, firmą AmStur, aby w sylwestrową noc dokonać czegoś, co wydawałoby się prawie niemożliwe do osiągnięcia i... więcej»

Makro Polska i Fundacja Klubu Szefów Kuchni wspierają Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy

Sieć hurtowni Makro Polska wspólnie z Fundacją Klubu Szefów Kuchni wspierają 26. Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. 14 stycznia w Warszawie najlepsi szefowie kuchni ugotują dla uczestników 4500 litrów zupy,... więcej»

Sos Tabasco już od 150 lat doprawia dania i drinki na całym świecie

W 1868 roku Edmund McIlhenny zebrał pierwszy plon papryczek tabasco. To właśnie z nich przyrządził pikantny sos nadający smaku potrawom serwowanym rodzinie i znajomym. Stworzenie tego prostego sosu niepostrzeżenie... więcej»

Polacy marnują miliony ton żywności. Niewykorzystane jedzenie nie musi trafiać na śmietnik

W Polsce marnuje się mniej więcej 9 mln t żywności rocznie. Około 50% – marnotrawią konsumenci. Reszta przepada podczas produkcji, dystrybucji i transportu jedzenia. Tymczasem prawie 2 mln osób w naszym kraju... więcej»

Cisowianka wspiera program wodny UNICEF-u

Cisowianka rozpoczęła współpracę z UNICEF w 2016. Kolejna odsłona kampanii wspierającej programy wodne właśnie ruszyła.W pierwszej połowie 2018 roku w sklepach w całej Polsce dostępne będą butelki Cisowianki z logo... więcej»

Polski rynek gastronomiczny rezygnuje z jaj klatkowych

W 2017 roku mnóstwo firm polskich i międzynarodowych zrezygnowało z używania i sprzedaży jaj klatkowych. Światowe trendy i coraz większa świadomość społeczna sprawiają, że rezygnacja z produktów oznaczających... więcej»

400 restauracja McDonald’s otwarta w Mrągowie!

28 grudnia w Mrągowie rozpoczęła działalność 400 restauracja McDonald’s w Polsce. Nowy lokal powstał przy ul. Olsztyńskiej 21. Na sali jadalnej znajduje się 81 miejsc siedzących, w tym 20 w strefie McCafé.... więcej»


« (2) 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Dziękujemy firmie Kotaniec za owocną współpracę:)...

2017-11-17, 13:13:59 ~Hurtum.pl

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji