Środa 22 Listopad 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Aktualności Gastronomiczne

Aktualności Gastronomiczne


XXVI atestacja żywności: oceniono 232 produkty

232 ocenione produkty spożywcze z oferty 76  firm z 16 województw - tak można podsumować atestację żywności, która odbyła się 25 października w Sosnowcu. To był XXVI audyt w historii Ogólnopolskiego Programu... więcej»

Posiłki na pokładzie linii Emirates – największej latającej restauracji na świecie

Linie Emirates podają 100 milionów posiłków rocznie z taką samą dbałością o szczegóły w klasach pierwszej, biznes i ekonomicznej. Przewoźnik, obsługujący rocznie ponad 55 milionów pasażerów podróżujących do 144 miast na... więcej»

Restauracja Nova w Hotelu Velvet na liście 100 najlepszych restauracji w Polsce

Nova Restaurant z Hotelu Velvet otrzymała prestiżową nagrodę Best of Award of Excellence – 2 widelce, jednocześnie stając się jedną ze stu najlepszych restauracji w Polsce, jedynym wyróżnionym miejscem w naszym... więcej»

Nowa linia marek własnych Makro dla wizjonerów w gastronomii

Sieć hurtowni Makro Polska wprowadza trzy nowe marki własne z myślą o gastronomii. Makro Chef, Makro Professional i Makro Premium to linie wysokiej jakości produktów spożywczych i chemicznych oraz akcesoriów do... więcej»

UOKiK: zgoda na przejęcie Piwiarni Warki przez Sfinks niepotrzebna

Sfinks Polska, zarządzający restauracjami Sphinx, Chłopskie Jadło, WOOK i Fabryka Pizzy, będzie mógł przejąć sieć Piwiarnia Warki od Grupy Żywiec. UOKiK stwierdził, że w przypadku tej transakcji jego zgoda na... więcej»

Restauracja Romantyczna w Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie z nagrodą!

Po raz siódmy rozdano nagrody najlepszym restauracjom w konkursie Poland 100 Best Restaurants i po raz siódmy Restauracja Romantyczna znalazła się w gronie zwycięzców.Restauracja Romantyczna w Hotelu SPA Dr Irena Eris... więcej»

Laureaci konkursu kulinarnego Spotkanie z SelfCookingCenter firmy Rational w Zamku Topacz

Wczorajszy dzień w Zamku Topacz upłynął pod znakiem I edycji konkursu Spotkanie z SelfCookingCenter® firmy Rational, dedykowanego młodym kucharzom. Zwycięzcami kulinarnej rywalizacji okazali się Dawid Konieczny... więcej»

Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni - kulisy zawodu zdradza Paweł Lawro z restauracji Vapiano

Kim są osoby, które kreują smaki i tworzą menu najchętniej odwiedzanych restauracji? Jak wygląda ich codzienna praca? Za co ją kochają? Z jakimi wyzwaniami się zmagają? Dziś, 20 października, obchodzimy Międzynarodowy... więcej»

Eksperci o programie Szef dla Młodych Talentów

Dziewięć spotkań edukacyjnych, blisko 1100 uczestników z całej Polski, 15 staży w najlepszych polskich restauracjach, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy – tak można podsumować... więcej»

Co dziś na obiad? Coś kwaśnego! To ulubiony smak Polaków

Jakie potrawy smakują nam najlepiej? Okazuje się, że kwaśne. To smak, który często obecny jest w naszej kuchni i to jego też szukamy w restauracjach. Gdy idziemy do restauracji, to najczęściej wybieramy lokal, który... więcej»

Największy festiwal restauracji w Polsce także w Restauracji Cesarskiej!

Mamy radosną nowinę dla miłośników dobrego jedzenia – w dniach 20-31.10.2017 r. trzydzieści najlepszych restauracji na terenie Śląska zgotuje swoim Klientom prawdziwą okazję do świętowania.Wszystko to za sprawą... więcej»

Pizza Hut w ofercie PizzaPortal.pl - Specjalna promocja tylko dla użytkowników serwisu!

Z pepperoni, ananasem, a może wegetariańska? Od 16 października do 12 listopada wielbiciele gorącej pizzy prosto z pieca będą mogli zamawiać swoje ulubione danie  w promocyjnej cenie. Wszystko to, dzięki współpracy... więcej»

Przyszłoroczna INTERGASTRA w Stuttgarcie w terminie od 3 do 7 lutego

INTERGASTRA z każdą edycją ugruntowuje swoją wysoką pozycję wśród imprez tej branży, gromadząc co dwa lata ponad 1.300 wystawców (w tym firmy z Polski) oraz ponad 96.000 odwiedzających z 60 krajów. Ze względu na duże... więcej»

Nowe jesienne menu w Qubus Hotel

Tym razem sieć Qubus Hotel postanowiła całkowicie zmienić kartę menu. W jesienno-zimowym wydaniu większość potraw to nowe kompozycje najlepszych szefów kuchni w sieci. Znajdą się w nim także dania najlepiej oceniane... więcej»

Najlepsze smaki na Kongresie Szefów Kuchni

Podstawą sukcesu każdej kuchni są przede wszystkim najwyższej jakości produkty. Dlatego też na Kongresie Szefów Kuchni pojawiło się mnóstwo gości, którzy mogli bliżej poznać ofertę ok. 100 dostawców HoReCa. Dla... więcej»

Tuba Smaku z nowymi widzami i prowadzącymi

Tuba Smaku wystartowała w sierpniu, a już po niecałych 2 miesiącach wszystkie jej kanały odnotowują regularne wzrosty liczby subskrypcji. Idąc za ciosem, 11 października twórcy kanału wprowadzili do sieci... więcej»

Sfinks otwiera swoją pierwszą Fabrykę Pizzy

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył w podwarszawskim Piastowie restaurację Fabryka Pizzy. Jest to pierwszy lokal, w który Sfinks zainwestował w ramach masterfranczyzy tej marki.... więcej»

Fanex: Trendy w zakupie sosów przez gastronomię

Dynamiczna sprzedaż wyrobów firmy Fanex, pokazuje systematycznie zwiększający się popyt na sosy ze strony branży gastronomicznej. Polacy coraz częściej poszukują produktów Premium, a cena nie jest już najważniejszym... więcej»

Dzień bez cen w Restauracji Diamentowej w Katowicach

Już w najbliższy piątek, 13 października Restauracja Diamentowa zaprasza na niezwykłą promocję.Każdy, kto w tym czasie odwiedzi restaurację, będzie mógł skosztować dań z nowej karty w niecodziennej – bo... więcej»

Produkcja serów kremowych jak na tacy

Jedząc kanapkę z kremowymi serami topionymi, konsumenci coraz częściej zastanawiają się jak i z czego są zrobione i co decyduje o ich smaku. Firma Hochland przeprowadza badania rynku, z których wynika, że... więcej»

Spotkanie z Self Cooking Center firmy Rational w Zamku Topacz – kto zasiądzie w jury?

Promowanie zdolnych, młodych kucharzy oraz poszerzanie znajomości zastosowania technologii konwekcyjno–parowej w pracy kuchni profesjonalnej to główne cele pierwszej edycji konkursu kulinarnego Spotkanie z... więcej»

Kongres Szefów Kuchni 11 pazdziernika w Warszawie

Największe w Polsce spotkanie Szefów Kuchni odbędzie się już 11 października w Warszawie. To jedyne miejsce, w którym kuchmistrzowie z całego kraju mogą wymienić swoje poglądy i doświadczenia. Na wydarzeniu pojawi się... więcej»


« (2) 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »

Costa Coffee wyłoniła najlepszego baristę w Polsce! ...więcej»

Makro partnerem festiwalu „Slow Fest Sopot” ...więcej»

Zapraszamy na „Nowości ze smakiem kurek i koperku”! ...więcej»

Święto Śledzia Bałtyckiego po raz piętnasty ...więcej»

Tomasz Purol szef kuchni restauracji w Blow Up Hall 5050 zaprasza na jesienne menu ...więcej»

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Nie ma to jak przeczytać...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji