Piątek 26 Kwiecień 2024
redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie
OGŁOSZENIA PRACA OBIEKTY MOJE KONTO
Zarządzanie | Sprzedaż i marketing | Obsługa gościa | Pion hotelowy | Gastronomia | Projekt i wyposażenie | Ciekawostki | Baza wiedzy i testy | SPA & Wellness
Nowy użytkownik »
Przypomnij hasło »
Strona główna » Aktualności Gastronomiczne
Re-otwarcie hali Makro w Opolu
Hala Makro w Opolu została poddana przebudowie w ramach długofalowej strategii dostosowania formatów do potrzeb lokalnych rynków. Obiekt zyskał m.in. unowocześniony układ stoisk, większą przestrzeń ekspozycyjną oraz... więcej»
Sfinks otwiera dwie nowe restauracje
W Mińsku Mazowieckim zostały otwarte dwie restauracje w ramach sieci Sfinks Polska - Sphinx oraz Fabryka Pizzy. Lokale działają w nowo powstałej Galerii Emma przy ul. Kościuszki 1 i są pierwszymi restauracjami tych... więcej»
Restauracja Cesarska jedną ze 100 najlepszych restauracji w Polsce!
Restauracja Cesarska w Hotelu Diament Arsenal Palace w Chorzowie została uznana za jedną ze stu najlepszych restauracji w Polsce przez Poland 100 Best Restaurants.W Restauracji Cesarskiej Goście mogą zasmakować... więcej»
Maksymalne noty dla Miodu Pół na Pół
Jednym z produktów nagrodzonych podczas kwietniowej atestacji żywności jest Miód pół na pół. Propozycja ta zdobyła maksymalne noty (same „10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego też... więcej»
Już 28 maja Międzynarodowy Dzień Burgera. Poznaj jego historię!
28 maja wielbiciele hamburgerów powinni tłumnie ruszyć i świętować Międzynarodowy Dzień Burgera. Niezależnie od tego czy wybieracie wersję mniej lub bardziej wysmażoną, z sieciówek czy ekskluzywnych restauracji, to... więcej»
Nowa restauracja Mavericks w centrum Krakowa
Mavericks Cracow jest połączeniem kalifornijskiego luzu, kreatywnej kuchni i kultury wspólnego ucztowania. Restauracja zlokalizowana w samym centrum Krakowa zaprasza już od 30 maja 2018 r. „Ciesz się... więcej»
Gitary roztrzaskane - Hard Rock Cafe we Wrocławiu oficjalnie otwarte!
Chociaż pierwsi goście pojawili się we wrocławskim Hard Rock Cafe już w marcu, to uroczysty Grand Opening odbył się 21 maja. Nie zabrakło tradycyjnego roztrzaskiwania gitar, w którym udział wzięła m.in.... więcej»
Makro z Polskimi Skarbami Kulinarnymi na Food Service Summit 2018
Sieć hurtowni Makro Polska była partnerem głównym 5. edycji Food Service Summit. Firma przybliżyła uczestnikom nowy program Polskie Skarby Kulinarne i zaprosiła do degustacji historycznych dań w nowoczesnej... więcej»
Zakończył się wspaniały wyścig sponsorowany m.in. przez Cisowiankę
Legendarne wydarzenia sportowe, święto włoskiego docle vita, najpiękniejszy wyścig świata! To tylko niektóre z określeń, którymi opisuje się Mille Miglia. Tegoroczna, 91 edycja rajdu 1000 mil przeszła właśnie do... więcej»
50. urodziny marki BOBO FRUT
Nie ma chyba Polaka, który nie zna smaku soków i nektarów dla najmłodszych BOBO FRUT. Marka świętuje właśnie 50 lat istnienia i zdradza kilka pysznych tajemnic.Historia soków BOBO FRUTPierwsza butelka soku BOBO... więcej»
Cykoria na trzy sposoby
Jest jednym ze składników diety śródziemnomorskiej. Dawniej była traktowana jako roślina magiczna: obawy zabobonnego społeczeństwa potęgował fakt, iż rośnie w ciemności. Lęk ten jest do dziś obecny w potocznym języku.... więcej»
„Na chłopskim targu”, czyli nowości w Chłopskim Jadle
Chłopskie Jadło, sieć restauracji należących do Sfinks Polska, wprowadziła ofertę nowości „Na chłopskim targu”. Są to propozycje dwóch lekkich zestawów obiadowych i napojów, a wśród nich: zupa szczawiowa,... więcej»
Nestle z produktami zawierającymi więcej owoców, warzyw i ziaren
Firma Nestlé rozpoczyna wprowadzanie innowacji do swojej oferty produktowej. Pojawią się w niej nowości zawierające więcej owoców, warzyw i ziaren. Jednocześnie zredukowana zostanie zawartość cukru, soli i... więcej»
Najlepsze wina w kolekcji Emirates Vintage Collection
Linie Emirates wprowadziły Emirates Vintage Collection – ofertę wybornych win ze swojej piwniczki w Burgundii przechowywanych w niej nawet 15 lat. W tym roku pojawią się cztery rodzaje ekskluzywnych win: ... więcej»
Bociany, łabędzie i minogi, czyli co jedzono w dawnej Polsce?
Współczesna kuchnia polska jest zdecydowanie uboższa przykładowo od tej z XVII i XVIII w. Wówczas, chociaż jadano mniej, spożywano produkty różnorodniejsze. Niczym wielce niezwykłym nie było np. zjedzenie bociana czy... więcej»
Gastro Meeting - obowiązkowy event dla branży gastronomicznej
Już 29 maja odbędzie się wydarzenie, na które czeka cała branża HoReCa! Tego dnia w warszawskim hotelu DoubleTree by Hilton spotkają się restauratorzy z całej Polski, którzy będą wymieniać się wiedzą,... więcej»
Producenci wody i napojów „Działają z imPETem!”
Czterech producentów wody i napojów: Coca-Cola HBC Polska Sp. z o.o., Nestlé Polska S.A. Oddział Nestlé Waters, Pepsi-Cola General Bottlers Poland Sp. z o.o. oraz Żywiec Zdrój S.A. rozpoczęło pionierski projekt... więcej»
Kulinarne perełki na Pikniku nad Odrą
Setki wystawców, tłumy odwiedzających każdego roku – to z pewnością świadczy o tym, że Piknik nad Odrą jest największa imprezą kulinarno-turystyczną w regionie. I tym razem nie zabrakło na niej... więcej»
Cisowianka oficjalną wodą Tour de Pologne - Narodowy Wyścig Niepodległości
Najbardziej znany na świecie polski wyścig kolarski Tour de Pologne UCI World Tour oraz najpopularniejsza marka wody mineralnej w Polsce kontynuują współpracę w roku setnej rocznicy odzyskania przez Polskę... więcej»
Restauracje Sphinx z nową ofertą na lunch
Restauracje Sphinx, sieci należącej do Sfinks Polska, wprowadzają nowe Lunch Menu. W ramach oferty na klientów czekają zestawy obejmujące zupę, danie główne do wyboru oraz napój - już za 20 zł. Dla osób posiadających... więcej»
KIT KAT Ruby – pierwszy na świecie baton z czekoladą rubinową od Nestle
Nowy KIT KAT Ruby to pierwszy na świecie baton w odkrytej ponad pół roku temu, nowej czekoladzie o naturalnej rubinowej barwie. To także triumf innowacyjności w podejściu do produktu. Od odkrycia czekolady rubinowej... więcej»
Sfinks z 16,07 mln zł EBITDA w 2017 r.
Sfinks Polska, spółka zarządzająca m.in. sieciami Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i Fabryka Pizzy, wypracowała w 2017 r. przychody ze sprzedaży w wysokości 182,55 mln zł. Jednocześnie EBITDA za 2017 r. wyniosła... więcej»
Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina ...więcej»
Dwa i więcej w jednym, czyli najciekawsze koncepty gastronomiczne ...więcej»
Nowa restauracja Sphinx w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu ...więcej»
Ostatni Mikser Kulinarny w drugiej edycji programu Szef dla Młodych Talentów ...więcej»
Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty! ...więcej»
Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...
2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke
Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...
2018-05-15, 12:57:50 ~Agata
Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...
2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina
"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...
2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD
Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...
2018-02-19, 19:49:28 ~klara
Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...
2018-01-24, 16:51:44 ~anita
Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...
2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski
Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...
2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz
Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...
2018-01-09, 19:03:15 ~Michał
Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone
O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU | KONTAKT
Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie. Więcej informacji