Niedziela 30 Kwiecień 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Nowy użytkownik »

Przypomnij hasło »

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Biznes miłości

Martin Luther King, Jr, powiedział kiedyś: Każdy człowiek może być wielki, ponieważ każdy może służyć innym. Nie musisz mieć stopnia naukowego by to robić. Nie musisz umieć pięknie mówić, aby komuś pomagać. Nie musisz... więcej»

Personalizacja staje się rzeczywistością w przemyśle hotelowym

Przemysł hotelowy podlega szybkim zmianom. Zmieniają się klienci, zmienia się technologia, zmieniają się rynki. Na czym należy więc skupić swoją uwagę? Każdego roku Market Metrix dokonuje oceny najlepszych praktyk... więcej»

Szkolenie i utrzymywanie personelu obsługi

Mamy świadomość tego, że wiedzę o specjalistycznej sztuce kulinarnej i gatunkach win nie łatwo jest zdobyć, ponieważ potrzebne są w tym celu duże nakłady czasu, pracy i pieniędzy. Jakże często jesteśmy świadkami tego,... więcej»

Czynnik IT w obsłudze... W jaki sposób zespół technologii informatycznej wpisuje się w obecne doświadczenie gościa?

Zespół IT, lub inaczej zespół technologiczny nie zawsze znajduje się w centrum zainteresowania, jeśli chodzi o umiejętności obsługi gości. Jego rola i wymagania gości względem usług technologicznych wzrosły... więcej»

Traktowanie gości w segmencie hoteli o wydłużonym pobycie

Jednym z najstarszych kanonów biznesowych jest zasada poznania swojego klienta, a w branży hotelarskiej wiemy z niezliczonej ilości sondaży i badań, że większość gości oczekuje szybkiego zameldowania, czystego pokoju,... więcej»

Nowicjusze hotelowi

Dzień dobry, Panie Thomson. Oczekiwaliśmy na Pana – takie było nieoczekiwane, ale miłe powitanie jakim przyjął mnie portier w nowo otwartym 45 Park Lane, kiedy przedstawiłem się podczas przekazywania mojego... więcej»

Przyjmowanie zamówienia a sprzedaż zindywidualizowana. Jak efektywna jest twoja sprzedaż telefoniczna?

Czy wiesz, jaki jest procent konwersji hotelowego działu rezerwacji? Wydaje się, że przykładamy dużą wagę do statystyki konwersji pochodzących z naszych stron internetowych, ale należałoby monitorować również to, jak... więcej»

Przymus mediów społecznościowych: Jak daleko powinny posunąć się hotele w zadowalaniu i zaspokajaniu życzeń swoich gości?

W jednym z artykułów - Pułapka Mediów Społecznościowych, zwracałem uwagę na rosnący wśród turystów trend do korzystania z mediów społecznościowych jako trybuny do wyrażania swoich opinii i przedstawiania skarg, często... więcej»

Więcej niż wspaniała obsługa gościa: Wartość troski o klienta

W świecie hoteli butikowych, troska o gości, w przeciwieństwie do "dobrej obsługi" może być wspaniałym narzędziem do wyrównywania różnic w stosunku do większych  i / lub krajowych konkurentów... więcej»

Lojalne zachowanie klienta w warunkach empirycznej gościnności

Zdaniem ekspertów obecne trendy konsumenckie są coraz bardziej nieufne i sceptyczne w związku z większą możliwością dokonywaniu wyborów na rynku. Oznacza to, że zdobycie lojalnego zachowania klientów wydaje się być... więcej»

Pozostawianie trwałego wrażenia

Wszyscy doskonale znamy powszechne opinie na temat pierwszego wrażenia: pierwsze wrażenie jest wrażeniem trwałym, nigdy nie będziesz miał drugiej szansy na zrobienie pierwszego wrażenia; masz tylko jedną szansę, na... więcej»

Przeszkol swój zespół hotelowy w posługiwaniu się językiem hotelarskim: Część pierwsza

Chociaż nie ma wątpliwości, że niewerbalne sygnały, takie jak kontakt wzrokowy, język ciała i mimika twarzy mocno pomagają w przekazywaniu znaczenia w kontaktach międzyludzkich, to słowa które wybieramy również wpływają... więcej»

Wydobywanie najlepszych cech u gości, wydobywa najlepsze cechy u pracowników pierwszej linii

Kluczową zasadą znajdywania osobistej samorealizacji w niekończącej się podróży ku doskonałości usług hotelarskich, jest świadomość tego, że kiedy wydobywamy najlepsze cechy u innych, jednocześnie wydobywamy najlepsze... więcej»

Hotelowa nauka gościnności zdobyta w Moskwie

Jako dziecko „zimnej wojny”, mogę szczerze przyznać się do tego, że nawet już po pierestrojce, nigdy nie marzyłem o dniu, w którym będę mógł odwiedzić Rosję. Jednakże niedawno znalazłem się na pokładzie... więcej»

Gesty w obsłudze gości

Proszę zapalić świecę! Wszystkie pozostałe świece na restauracyjnych stolikach paliły się, z wyjątkiem naszej. Zapadł właśnie zmierzch, a wprost z naszego stolika mieliśmy wspaniały widok na wodę. Wyśmienite warunki... więcej»

Obsługa klienta jest obecnie częścią działu marketingu

Stało się już faktem, że ściany w każdym hotelu na całym świecie wykonane są ze szkła i są zupełnie przeźroczyste. Zewnętrzny świat może więc teraz zaglądnąć do twojego hotelowego lobby i być świadkiem tego, jak w... więcej»

Doskonałość obsługi: Bądź przyjazny

Jako uzupełnienie do mojego artykułu o gotowości do obsługi innych osób, niezmiernie istotne jest, aby podkreślić wagę całego doświadczenia związanego z przywitaniem gościa. Istnieje popularne powiedzenie, że nie ma... więcej»

Wykraczając poza oczekiwania, każdego dnia, przy każdym pobycie

Hotel La Mamounia w Marrakeszu, który został ponownie otwarty w listopadzie 2009 r. po trzyletnim okresie renowacji jest prawdopodobnie najbardziej znanym hotelem w Afryce. Ponieważ został otwarty już w 1923 roku... więcej»

Tam, gdzie każdy cię zna

Tam, gdzie każdy cię zna... to tytuł przewodniej piosenki przebojowego telewizyjnego sitcomu z lat osiemdziesiątych - Zdrówko (Cheers). Melodia ta pobrzmiewała w mojej głowie, kiedy przyjechałem ponownie do Ritz... więcej»

Chcesz mieć lojalnych klientów – spraw by goście byli pozytywni emocjonalnie!

Och ... co za uczucie! Niezależnie od tego, czy to wyrażenie pochodzi z filmu muzycznego Flashdance z Irene Cara, czy wyśpiewywali je Bad Boys Blue, Van Morrison, Solomon Burke, Everly Brothers czy Crowbar, pojęcie... więcej»

Znakomita obsługa klienta oznacza, że nigdy nie musisz przepraszać

Jednym z największych mitów obsługi klienta jest to, że firmy po prostu powinny wysłuchiwać skarg klientów, a następnie je naprawiać. Większość dyrektorów uważa, że każda firma musi szybko reagować na problemy,... więcej»

Liczą się pierwsze wrażenia: Pięć rzeczy przygotowujących pobyt gościa

Sprawianie by doświadczenia turystyczne stawały się mniej uciążliwe dla turystów i hotelarzy i budowanie lojalności jest znacznie łatwiejsze niż można byłoby pomyśleć, dzięki ostatnim wynalazkom w dziedzinie... więcej»

« 1 2 3 4 (5) 6 7 8 9 10 11 12 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Doznania gościa nie można skopiować czy sklonować. Kilka sugestii dla przemysłu hotelarskiego - cz. 1/2 ...więcej»

Gościnność zaczyna się przy zameldowaniu ...więcej»

Zapis rozmowy z recepcjonistą trzygwiazdkowego markowego hotelu ...więcej»

Ludzkie elementy obsługi klienta. Złotym kluczem jest akcent indywidualny ...więcej»

Te gofry są niesamowite mają charakter i swoją tradycje. Co...

2017-04-10, 09:41:19 ~Monika

Przecież IHG sprzedało Hiltonowi budynek gdzie mieści się...

2017-03-22, 14:59:51 ~Maciekk

Koneser i pomysł na Muzeum Polskiej Wódki to naprawdę...

2017-03-20, 20:39:44 ~mlody022

Bardzo potrzebna i słuszna inicjatywa:)

2017-03-16, 20:31:48 ~Hanna Burno

No dobrze, że wstawili okna i zrobili elewację. Jakoś to...

2017-03-15, 13:17:31 ~M

lepiej póżno niż wcale-myślenie ma przyszłość!

2017-02-07, 18:07:51 ~rympał

Byłem tam z żoną 04.01.2017 r , coś wspaniałego , długo nie...

2017-01-29, 14:05:23 ~pasek

Z przyjemnością czytam i podziwiam zmiany zachodzące na...

2017-01-25, 22:55:32 ~Student

Ten Hotel w Kościelisku zdecydowanie daje radę. Z czystym...

2016-12-28, 00:09:29 ~sin

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji