Piątek 26 Kwiecień 2024

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Obsługa gościa

Obsługa gościa


Czy kiepska komunikacja z klientem szkodzi twojemu biznesowi?

Pamiętasz taką starą grę w telefon, gdzie jedna osoba szepcze jakieś zdanie następnej osobie do ucha i zdanie powtarzane jest w całym pokoju. Do czasu, kiedy to zdanie jest powtarzane na głos przez ostatnią w... więcej»

Radzenie sobie ze zgonem w hotelu

Jedyna rzecz, o której nikt cię nie informuje, kiedy decydujesz się na pracę w branży hotelarskiej to fakt, że zdarzają się przypadki, kiedy ludzie w hotelach umierają, więc równie dobrze mogą umrzeć na twojej zmianie... więcej»

Doskonałość obsługi: Zdobądź zaufanie klientów i korzystaj z niego

W każdej osobistej relacji, jej kluczowym elementem jest budowanie zaufania. Bez zaufania nie ma żadnej możliwości pogłębienia relacji lub jej rozwoju ponad powierzchowne ramy. To samo dotyczy związków z klientami.... więcej»

Biznes miłości

Martin Luther King, Jr, powiedział kiedyś: Każdy człowiek może być wielki, ponieważ każdy może służyć innym. Nie musisz mieć stopnia naukowego by to robić. Nie musisz umieć pięknie mówić, aby komuś pomagać. Nie musisz... więcej»

Personalizacja staje się rzeczywistością w przemyśle hotelowym

Przemysł hotelowy podlega szybkim zmianom. Zmieniają się klienci, zmienia się technologia, zmieniają się rynki. Na czym należy więc skupić swoją uwagę? Każdego roku Market Metrix dokonuje oceny najlepszych praktyk... więcej»

Szkolenie i utrzymywanie personelu obsługi

Mamy świadomość tego, że wiedzę o specjalistycznej sztuce kulinarnej i gatunkach win nie łatwo jest zdobyć, ponieważ potrzebne są w tym celu duże nakłady czasu, pracy i pieniędzy. Jakże często jesteśmy świadkami tego,... więcej»

Czynnik IT w obsłudze... W jaki sposób zespół technologii informatycznej wpisuje się w obecne doświadczenie gościa?

Zespół IT, lub inaczej zespół technologiczny nie zawsze znajduje się w centrum zainteresowania, jeśli chodzi o umiejętności obsługi gości. Jego rola i wymagania gości względem usług technologicznych wzrosły... więcej»

Traktowanie gości w segmencie hoteli o wydłużonym pobycie

Jednym z najstarszych kanonów biznesowych jest zasada poznania swojego klienta, a w branży hotelarskiej wiemy z niezliczonej ilości sondaży i badań, że większość gości oczekuje szybkiego zameldowania, czystego pokoju,... więcej»

Nowicjusze hotelowi

Dzień dobry, Panie Thomson. Oczekiwaliśmy na Pana – takie było nieoczekiwane, ale miłe powitanie jakim przyjął mnie portier w nowo otwartym 45 Park Lane, kiedy przedstawiłem się podczas przekazywania mojego... więcej»

Przymus mediów społecznościowych: Jak daleko powinny posunąć się hotele w zadowalaniu i zaspokajaniu życzeń swoich gości?

W jednym z artykułów - Pułapka Mediów Społecznościowych, zwracałem uwagę na rosnący wśród turystów trend do korzystania z mediów społecznościowych jako trybuny do wyrażania swoich opinii i przedstawiania skarg, często... więcej»

Więcej niż wspaniała obsługa gościa: Wartość troski o klienta

W świecie hoteli butikowych, troska o gości, w przeciwieństwie do "dobrej obsługi" może być wspaniałym narzędziem do wyrównywania różnic w stosunku do większych  i / lub krajowych konkurentów... więcej»

Lojalne zachowanie klienta w warunkach empirycznej gościnności

Zdaniem ekspertów obecne trendy konsumenckie są coraz bardziej nieufne i sceptyczne w związku z większą możliwością dokonywaniu wyborów na rynku. Oznacza to, że zdobycie lojalnego zachowania klientów wydaje się być... więcej»

Pozostawianie trwałego wrażenia

Wszyscy doskonale znamy powszechne opinie na temat pierwszego wrażenia: pierwsze wrażenie jest wrażeniem trwałym, nigdy nie będziesz miał drugiej szansy na zrobienie pierwszego wrażenia; masz tylko jedną szansę, na... więcej»

Przeszkol swój zespół hotelowy w posługiwaniu się językiem hotelarskim: Część pierwsza

Chociaż nie ma wątpliwości, że niewerbalne sygnały, takie jak kontakt wzrokowy, język ciała i mimika twarzy mocno pomagają w przekazywaniu znaczenia w kontaktach międzyludzkich, to słowa które wybieramy również... więcej»

Wydobywanie najlepszych cech u gości, wydobywa najlepsze cechy u pracowników pierwszej linii

Kluczową zasadą znajdywania osobistej samorealizacji w niekończącej się podróży ku doskonałości usług hotelarskich, jest świadomość tego, że kiedy wydobywamy najlepsze cechy u innych, jednocześnie wydobywamy najlepsze... więcej»

Hotelowa nauka gościnności zdobyta w Moskwie

Jako dziecko „zimnej wojny”, mogę szczerze przyznać się do tego, że nawet już po pierestrojce, nigdy nie marzyłem o dniu, w którym będę mógł odwiedzić Rosję. Jednakże niedawno znalazłem się na pokładzie... więcej»

Gesty w obsłudze gości

Proszę zapalić świecę! Wszystkie pozostałe świece na restauracyjnych stolikach paliły się, z wyjątkiem naszej. Zapadł właśnie zmierzch, a wprost z naszego stolika mieliśmy wspaniały widok na wodę. Wyśmienite warunki... więcej»

Obsługa klienta jest obecnie częścią działu marketingu

Stało się już faktem, że ściany w każdym hotelu na całym świecie wykonane są ze szkła i są zupełnie przeźroczyste. Zewnętrzny świat może więc teraz zaglądnąć do twojego hotelowego lobby i być świadkiem tego, jak w... więcej»

Doskonałość obsługi: Bądź przyjazny

Jako uzupełnienie do mojego artykułu o gotowości do obsługi innych osób, niezmiernie istotne jest, aby podkreślić wagę całego doświadczenia związanego z przywitaniem gościa. Istnieje popularne powiedzenie, że nie ma... więcej»

Wykraczając poza oczekiwania, każdego dnia, przy każdym pobycie

Hotel La Mamounia w Marrakeszu, który został ponownie otwarty w listopadzie 2009 r. po trzyletnim okresie renowacji jest prawdopodobnie najbardziej znanym hotelem w Afryce. Ponieważ został otwarty już w 1923 roku... więcej»

Tam, gdzie każdy cię zna

Tam, gdzie każdy cię zna... to tytuł przewodniej piosenki przebojowego telewizyjnego sitcomu z lat osiemdziesiątych - Zdrówko (Cheers). Melodia ta pobrzmiewała w mojej głowie, kiedy przyjechałem ponownie do Ritz... więcej»

Chcesz mieć lojalnych klientów – spraw by goście byli pozytywni emocjonalnie!

Och ... co za uczucie! Niezależnie od tego, czy to wyrażenie pochodzi z filmu muzycznego Flashdance z Irene Cara, czy wyśpiewywali je Bad Boys Blue, Van Morrison, Solomon Burke, Everly Brothers czy Crowbar, pojęcie... więcej»

« 1 2 3 4 (5) 6 7 8 9 10 11 12 13 »

Prawidłowa obsługa VIP-ów ...więcej»

Obsługa z uśmiechem: Najważniejsze wskazówki dla usprawnienia obsługi klienta ...więcej»

Hotelowa siła robocza: Jedno zepsute jabłko ...więcej»

Wprowadz się do hotelu Ritz-Carlton po porady w sprawie dobrej obsługi klienta ...więcej»

Jestem profesjonalistą obsługi ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

Copyright ©2008-2018 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji