Niedziela 17 Grudzień 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Gastronomia

Gastronomia


Dlaczego sprawdza się technika tajemniczego klienta

Stosować technikę tajemniczego klienta czy jej nie stosować, oto jest pytanie. W czym problem? Jeżeli chcesz uzyskać bezstronną opinię na temat wykonywania pracy przez twój personel, technika tajemniczego klienta... więcej»

Kuchnia dalekich Chin w samym centrum Krakowa

Dalekie Chiny jeszcze nigdy nie były tak blisko Krakowa... przynajmniej pod względem kulinarnym. To dlatego, że ze względu na obchodzony 10 lutego Chiński Nowy Rok krakowski hotel Radisson Blu właśnie miesiąc luty... więcej»

Umiejętności techniczne a doskonałość obsługi

Oskarżano mnie o skłonności pedantyczne w zakresie „właściwej” obsługi czy umiejętności technicznych, jak je lubię określać. Wyobrażam sobie, że w idealnym świecie, właściciele i szefowie restauracji... więcej»

Sztuka serwowania kawy

Wizyta klienta w kawiarni czy restauracji, który odwiedza nas, aby napić się kawy, może przerodzić się w prawdziwie niezapomniane doświadczenie. Nie tylko smak i zapach kawy pobudza jego zmysły, nie tylko uprzejmy... więcej»

Równowaga w śniadaniach

Jeżeli chodzi o najważniejszy posiłek dnia, marki z wybranymi usługami, traktują go bardzo poważnie.Prawdopodobnie dużo prawdy tkwi w tym, co matki przez całe lata powtarzają swoim dzieciom: Śniadanie jest... więcej»

Skuteczne techniki na zwiększenie napiwków w restauracji - cz. 2

8. Zwracaj się do klienta po nazwisku*Zwracanie się do klienta po nazwisku mówi im, że są dla nas ważni. Większość ludzi twierdzi, że takie uznanie jest schlebiające i przyjemne. Stąd powinieneś otrzymywać większe... więcej»

Skuteczne techniki na zwiększenie napiwków w restauracji - cz. 1

W gastronomii napiwki niejednokrotnie stanowią większą część dochodów kelnera. O ich wysokości decyduje przede wszystkim odpowiednie zachowanie się obsługującego będące połączeniem właściwej kultury, komunikacji,... więcej»

Kluczowe elementy zabezpieczające dochody z baru

Są chwile, kiedy zastanawiamy się, jak ważne jest to, aby stale żądać przestrzegania zasad, jakie zostały wprowadzone do naszych barów. Przykładowo, jak bardzo negatywny wpływ na funkcjonowanie baru może mieć niedbały... więcej»

Gastronomia: Wykorzystywanie swojego menu

Specjaliści branży gastronomicznej znani są ze swojej kreatywności i innowacyjności, co przekłada się na włączanie najnowszych trendów żywieniowych do restauracyjnego menu. Branżowe trendy zmieniają się podobnie, jak... więcej»

Zorganizuj kelnerów dla super obsługi

Kiedy pochylisz się nad podstawami jakiejkolwiek próby zaprojektowania placówki gastronomicznej – w każdym projekcie istnieje ten sam cel: zaprojektowanie wydajnego i efektywnego systemu umożliwiającego... więcej»

Motywacja i satysfakcja: Elementy znakomitej kuchni

Obecnie, środowisko gastronomiczne ulega bardzo szybkim zmianom i niektóre z dawniejszych zasad trochę się dezaktualizuje. Pracownicy kuchni i szefostwa wielu najlepszych korporacji branży hotelarskiej doszli do tej... więcej»

Bankiety a la Carte

Bankiety nie są wyjątkiem w prawidłach ewolucji. Hotele, które kładą nacisk na kreatywność i jakość prezentacji składników na talerzu zdobędą lwią część biznesu bankietowego na swoim rynku. Przemysł zmierza w kierunku... więcej»

Dodatki do room service, które przynoszą pieniądze Cz. 2/2

Zaserwujmy coś do piciaW trakcie pisania tego artykułu przebywam na Florydzie, gdzie jak nietrudno się domyślić jest gorąco. Coraz bardziej chce mi się pić. Właśnie wróciłem z trzytygodniowej podróży do krainy wina w... więcej»

Dodatki do room service, które przynoszą pieniądze - Cz. 1/2

Idea domu jako twierdzy była już wielokrotnie dyskutowana. Wiele osób w Ameryce prowadzi styl życia skoncentrowany na życiu domowym. Poczynając od pracy w domu, poprzez naukę w domu, po urządzanie w domu ośrodków... więcej»

Na pierwszej linii obsługi czyli pięć błędów, jakie popełniają kelnerzy nie wiedząc o tym

Wszyscy doświadczyliśmy obu końców spektrum obsługi. W każdym razie wszyscy byliśmy świadkami, kiedy nieszczęśliwe przeżycia pojawiały się przy stole lub zaczynały się przy drzwiach wejściowych lub też powstały z... więcej»

Prowadzenie biznesu: Uroczyste otwarcia restauracji

Pełnienie roli gospodarza przy uroczystym otwieraniu restauracji jest najlepszym sposobem zaprezentowania się lokalnej społeczności – kiedy wszystko jest sprawnie zorganizowane. Przy opracowanym szczegółowym... więcej»

Bądz sprawny – używaj tac

Już słyszę ten zbiorowy jęk wśród niektórych osób! Tace są przydatne, poręczne, spełniają wymogi sanitarne i są bardziej higienicznie od posługiwania się wyłącznie rękami, no i przecież powodują, że wyglądasz... więcej»

Jesienne odżywianie na zimowe chłody

Kolorowe i szeleszczące liście, ciepłe słońce to pozytywne aspekty jesieni. Gorsze strony jesiennej aury to nagminne przeziębienia i osłabienie organizmu. Powszechnie wiadomo, że jedzenie może poprawić humor, ale może... więcej»

Kreowanie nietradycyjnego serwisu bankietowego

Wyjątkowe opcje cateringoweWiększość, jeśli nie wszystkie, z największych firm hotelowych dysponuje restauracjami w swoich obiektach. To pozwala na korzystanie z fantastycznych możliwości podczas tworzenia unikalnego... więcej»

Czy cygara i wino idą z sobą w parze? Przekonajmy się

Zobaczmy, jak z mojego osobistego punktu widzenia, wino i inne napoje reagują na różne gatunki cygar.Cygara - od czego by tu zacząć, kiedy tak wiele jest do powiedzenia na ich temat? W trakcie nauki, dzięki której... więcej»

Współpraca sommeliera z szefem kuchni zapewni sukces twojej restauracji

Jak często przebywaliście w restauracji, w której chociaż atmosfera była znakomita, to ogólne wrażenia były ledwie dostateczne? Jak często z kolei zastanawialiście się nad tym, jak trudno odszukać jest restaurację,... więcej»

Tworzenie programu dla gastronomii: Powróćmy do podstaw

Jeśli chodzi o hotelowe programy gastronomiczne, istnieje bardzo wiele badań na temat tego, co przyczynia się do sukcesu jednego i niepowodzenia innego z tych programów. Chociaż koniecznością jest trzymanie ręki na... więcej»

« 1 2 3 (4) 5 6 7 8 9 10 »

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...więcej»

Andrzejki, jędrzejówki, andrzejówki czyli miły wieczór z doskonałą zabawą ...więcej»

Pięć najczęstszych błędów restauratorów ...więcej»

Jak budować dobre relacje z klientami w branży gastronomicznej ...więcej»

Dziękujemy firmie Kotaniec za owocną współpracę:)...

2017-11-17, 13:13:59 ~Hurtum.pl

Koneser to niewątpliwie naprawdę wielki sukces Pragi i...

2017-10-26, 21:44:33 ~zdrowy

Muzeum polskiej wódki w Koneserze to będzie na prawdę duża...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mądrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes są w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniały ukłon wykonawców w stronę...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo duża szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem się zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser będzie miał naprawdę bogatą ofertę zarówno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy również przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji