Wtorek 17 Padziernik 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona gwna » Gastronomia

Gastronomia


Dlaczego sprawdza si technika tajemniczego klienta

Stosowa technik tajemniczego klienta czy jej nie stosowa, oto jest pytanie. W czym problem? Jeeli chcesz uzyska bezstronn opini na temat wykonywania pracy przez twj personel, technika tajemniczego klienta... wicej»

Kuchnia dalekich Chin w samym centrum Krakowa

Dalekie Chiny jeszcze nigdy nie byy tak blisko Krakowa... przynajmniej pod wzgldem kulinarnym. To dlatego, e ze wzgldu na obchodzony 10 lutego Chiski Nowy Rok krakowski hotel Radisson Blu wanie miesic luty... wicej»

Umiejtnoci techniczne a doskonao obsugi

Oskarano mnie o skonnoci pedantyczne w zakresie „waciwej” obsugi czy umiejtnoci technicznych, jak je lubi okrela. Wyobraam sobie, e w idealnym wiecie, waciciele i szefowie restauracji... wicej»

Sztuka serwowania kawy

Wizyta klienta w kawiarni czy restauracji, ktry odwiedza nas, aby napi si kawy, moe przerodzi si w prawdziwie niezapomniane dowiadczenie. Nie tylko smak i zapach kawy pobudza jego zmysy, nie tylko uprzejmy... wicej»

Rwnowaga w niadaniach

Jeeli chodzi o najwaniejszy posiek dnia, marki z wybranymi usugami, traktuj go bardzo powanie.Prawdopodobnie duo prawdy tkwi w tym, co matki przez cae lata powtarzaj swoim dzieciom: niadanie jest... wicej»

Skuteczne techniki na zwikszenie napiwkw w restauracji - cz. 2

8. Zwracaj si do klienta po nazwisku*Zwracanie si do klienta po nazwisku mwi im, e s dla nas wani. Wikszo ludzi twierdzi, e takie uznanie jest schlebiajce i przyjemne. Std powiniene otrzymywa wiksze... wicej»

Skuteczne techniki na zwikszenie napiwkw w restauracji - cz. 1

W gastronomii napiwki niejednokrotnie stanowi wiksz cz dochodw kelnera. O ich wysokoci decyduje przede wszystkim odpowiednie zachowanie si obsugujcego bdce poczeniem waciwej kultury, komunikacji,... wicej»

Kluczowe elementy zabezpieczajce dochody z baru

S chwile, kiedy zastanawiamy si, jak wane jest to, aby stale da przestrzegania zasad, jakie zostay wprowadzone do naszych barw. Przykadowo, jak bardzo negatywny wpyw na funkcjonowanie baru moe mie niedbay... wicej»

Gastronomia: Wykorzystywanie swojego menu

Specjalici brany gastronomicznej znani s ze swojej kreatywnoci i innowacyjnoci, co przekada si na wczanie najnowszych trendw ywieniowych do restauracyjnego menu. Branowe trendy zmieniaj si podobnie, jak... wicej»

Zorganizuj kelnerw dla super obsugi

Kiedy pochylisz si nad podstawami jakiejkolwiek prby zaprojektowania placwki gastronomicznej – w kadym projekcie istnieje ten sam cel: zaprojektowanie wydajnego i efektywnego systemu umoliwiajcego... wicej»

Motywacja i satysfakcja: Elementy znakomitej kuchni

Obecnie, rodowisko gastronomiczne ulega bardzo szybkim zmianom i niektre z dawniejszych zasad troch si dezaktualizuje. Pracownicy kuchni i szefostwa wielu najlepszych korporacji brany hotelarskiej doszli do tej... wicej»

Bankiety a la Carte

Bankiety nie s wyjtkiem w prawidach ewolucji. Hotele, ktre kad nacisk na kreatywno i jako prezentacji skadnikw na talerzu zdobd lwi cz biznesu bankietowego na swoim rynku. Przemys zmierza w kierunku... wicej»

Dodatki do room service, ktre przynosz pienidze Cz. 2/2

Zaserwujmy co do piciaW trakcie pisania tego artykuu przebywam na Florydzie, gdzie jak nietrudno si domyli jest gorco. Coraz bardziej chce mi si pi. Wanie wrciem z trzytygodniowej podry do krainy wina w... wicej»

Dodatki do room service, ktre przynosz pienidze - Cz. 1/2

Idea domu jako twierdzy bya ju wielokrotnie dyskutowana. Wiele osb w Ameryce prowadzi styl ycia skoncentrowany na yciu domowym. Poczynajc od pracy w domu, poprzez nauk w domu, po urzdzanie w domu orodkw... wicej»

Na pierwszej linii obsugi czyli pi bdw, jakie popeniaj kelnerzy nie wiedzc o tym

Wszyscy dowiadczylimy obu kocw spektrum obsugi. W kadym razie wszyscy bylimy wiadkami, kiedy nieszczliwe przeycia pojawiay si przy stole lub zaczynay si przy drzwiach wejciowych lub te powstay z... wicej»

Prowadzenie biznesu: Uroczyste otwarcia restauracji

Penienie roli gospodarza przy uroczystym otwieraniu restauracji jest najlepszym sposobem zaprezentowania si lokalnej spoecznoci – kiedy wszystko jest sprawnie zorganizowane. Przy opracowanym szczegowym... wicej»

Bdz sprawny – uywaj tac

Ju sysz ten zbiorowy jk wrd niektrych osb! Tace s przydatne, porczne, speniaj wymogi sanitarne i s bardziej higienicznie od posugiwania si wycznie rkami, no i przecie powoduj, e wygldasz... wicej»

Jesienne odywianie na zimowe chody

Kolorowe i szeleszczce licie, ciepe soce to pozytywne aspekty jesieni. Gorsze strony jesiennej aury to nagminne przezibienia i osabienie organizmu. Powszechnie wiadomo, e jedzenie moe poprawi humor, ale moe... wicej»

Kreowanie nietradycyjnego serwisu bankietowego

Wyjtkowe opcje cateringoweWikszo, jeli nie wszystkie, z najwikszych firm hotelowych dysponuje restauracjami w swoich obiektach. To pozwala na korzystanie z fantastycznych moliwoci podczas tworzenia unikalnego... wicej»

Czy cygara i wino id z sob w parze? Przekonajmy si

Zobaczmy, jak z mojego osobistego punktu widzenia, wino i inne napoje reaguj na rne gatunki cygar.Cygara - od czego by tu zacz, kiedy tak wiele jest do powiedzenia na ich temat? W trakcie nauki, dziki ktrej... wicej»

Wsppraca sommeliera z szefem kuchni zapewni sukces twojej restauracji

Jak czsto przebywalicie w restauracji, w ktrej chocia atmosfera bya znakomita, to oglne wraenia byy ledwie dostateczne? Jak czsto z kolei zastanawialicie si nad tym, jak trudno odszuka jest restauracj,... wicej»

Tworzenie programu dla gastronomii: Powrmy do podstaw

Jeli chodzi o hotelowe programy gastronomiczne, istnieje bardzo wiele bada na temat tego, co przyczynia si do sukcesu jednego i niepowodzenia innego z tych programw. Chocia koniecznoci jest trzymanie rki na... wicej»

« 1 2 3 (4) 5 6 7 8 9 10 »

Materia szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka skadania serwetek (VIDEO) ...wicej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...wicej»

Andrzejki, jdrzejwki, andrzejwki czyli miy wieczr z doskona zabaw ...wicej»

Pi najczstszych bdw restauratorw ...wicej»

Jak budowa dobre relacje z klientami w brany gastronomicznej ...wicej»

Muzeum polskiej wdki w Koneserze to bdzie na prawd dua...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mdrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes s w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniay ukon wykonawcw w stron...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo dua szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem si zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser bdzie mia naprawd bogat ofert zarwno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy rwnie przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dzikuj za ten artyku. Nie ma to jak przeczyta...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem wystpuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrze�one

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystaj�c ze strony wyra�asz zgode na u�ywanie cookie.  Wi�cej informacji