Wtorek 17 Padziernik 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona gwna » Gastronomia

Gastronomia


Etykieta posikw biznesowych w okresie witecznym

Nadchodzi znowu okres witeczny i rozpoczyna si czas na przyjcia. Odbdzie si zwyczajowy cykl imprez biznesowo / socjalnych obejmujcych przyjcia koktajlowe, lunche i obiady.Niektre z imprez bd zorganizowane z... wicej»

Gar porad w zakresie serwowania trunkw

Oto kilka moich porad dla kelnerw.Sprzeda napojwCo oznaczaj dla operatora i personelu przychody pochodzce z promowania sprzeday napojw? Jeli profesjonalny kelner sprzeda trzy butelki wina w tygodniu po 20... wicej»

Czego restauracja moe nas nauczy o zej obsudze

Jedna z czoowych restauracji amerykaskiej Top 50 odwraca si od klientw poszukujcych lunchu za 55 dolarw kosztem szklanki herbaty Starbucks za 3 dolary i robic tak, oferuje lekcje tego, czego robi si nie... wicej»

Jest dobry sposb – i wiele zych – przygotowywania hotelowych niada

Bardzo wiele ponurych myli przychodzi mi do gowy, gdy jestem zmuszony do pobytu w jednym z tych ponurych hoteli w centrum miasta, gdzie psuje si niadanie umieszczone w bufecie pod rodzajem wytwarzajcej ciepo lampy... wicej»

Potga sugestii: Sze rad w zakresie budowania sprzeday

„Podniemy redni rachunkw”, wykrzykuje kierownik restauracji do swoich pracownikw na przedzmianowej odprawie. Wszyscy pracownicy, z wyjtkiem nieszczerych pochlebcw, odwracaj wzrok i wychodz z kuchni,... wicej»

Dziesi rzeczy, o ktrych nie powie ci twj kelner

Przekonaj si, o czym naprawd myli twj kelner, kiedy obsuguje ci w restauracji.Wyjcie na kolacj jest wydarzeniem – kt bowiem nie lubi dobrze zje i nie martwi si o przyrzdzenie posiku i... wicej»

Zwikszanie przychodw restauracji: Cz 3 z 10

Cz 3: Web 2,0 - Krajowe Stowarzyszenie Restauracji ujawnio, i prawie 40 % wszystkich klientw restauracji odwiedza ich internetowe strony zanim zdecyduje si na bezporedni wizyt w lokalu.Nadzwyczajne, tym... wicej»

Szefowa sommelierw ujawnia swe sekrety

Nigdy dokadnie nie wiedziaam, czym zajmuje si sommelier. Wyglda to na raczej mieszany charakter pracy – wykonywany zwykle na pierwszej linii, przynoszcy dobre wiadomoci, jednake powizany z wieloma... wicej»

Zwikszanie przychodw restauracji: Cz 2 z 10

Cz 2: SEO (optymalizacja pozycjonowania strony) i moliwo odszukiwania strony w InternecieW caej historii gatunku ludzkiego najwaniejszym rdem informacji od zawsze byo „rdo osobiste”. Obecnie... wicej»

Zwikszanie przychodw restauracji: Cz 1 z 10

Najszybszym i najlepszym sposobem redukcji kosztw w restauracji jest zwikszanie sprzeday. Zaledwie dwu procentowy wzrost sprzeday jest ekwiwalentem 10 procentowej redukcji kosztw. Jestem gotw uzbroi was... wicej»

Czy niadanie jest najwaniejszym (hotelowym) posikiem w cigu dnia?

Zoliwy Eryk, bdc prawdziwym gastronomicznym ekspertem, nienawidzi niada. Nie tylko dlatego, e musi wstawa tak wczenie. Czuje rwnie, e „niadanie jest tylko orodkiem kosztw”. Nadzorowanie... wicej»

Materia szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka skadania serwetek (VIDEO)

Skadanie serwetek to doskonay i prosty sposb, w jaki kelner moe zadziwi goci.  Bardzo atwo jest przyswoi sobie t sztuk poprzez dokadne ogldanie materiau video i cig praktyk. Poniej... wicej»

10 krokw do sukcesu w mediach spoecznociowych dla restauracji i barw

Chocia nie przypisuj sobie roli jakiegokolwiek eksperta w dziedzinie mediw spoecznociowych (moja wiedza polega bardziej na dowiadczeniach konsumpcyjnych i opowiadaniu wam o nich) to trzeba przyzna, i media... wicej»

Audyty restauracji: 80 najbardziej powszechnych uchybie

Kadego roku na caym wiecie dokonujemy Audytw Restauracji przeprowadzanych na zlecenie rnej wielkoci firm restauracyjnych. Wykonujc je, zawsze znajdujemy co cakiem nowego do poprawy, co jest bardzo... wicej»

Materia szkoleniowy dla gastronomii: Jak profesjonalnie otwiera szampana VIDEO

Wszyscy wiemy, e szampan jest najczciej drogim trunkiem. Otwierania butelki szampana wymaga odpowiednich umiejtnoci. Kady pocztkujcy na pocztku swojej drogi zawodowej kelner moe robi bdy podczas prby... wicej»

Jak trudno jest prowadzi restauracj? Przy obiektywizmie analizy biznesowej potrzebny jest profesjonalny konsultant

W dzisiejszych czasach wszyscy uwaaj si za ‘ekspertw’ od biznesu restauracyjnego z uwagi na to, e kady przecie kiedy jad w restauracji. Wikszo ludzi ma problem ze zrozumieniem wysokiego... wicej»

Maksymalizowanie wydatkw w przeliczeniu na klienta

Jednym z najlepszych i najbardziej uytecznych KPI (key performance indicator) – kluczowych wskanikw efektywnoci jest dokadna warto sprzeday w przeliczeniu na klientw – wydatkw na osob. ... wicej»

Siedem sposobw budowania pozytywnej reputacji restauracji

Klienci zawsze s podejrzliwi, kiedy chodzi o przesadn reklam i mog si duo dowiedzie o twoim biznesie zanim si u ciebie zjawi. Syszae zapewne o najnowszych swkach ‘przejrzysto’ i... wicej»

Materia szkoleniowy dla kelnerw: Jak nosi talerze - VIDEO

Teraz zaprezentujemy dwa szkoleniowe filmy video z obszaru gastronomii. Na pierwszym z nich instruktor z austalijskiej Meridien School zaprezentuje, jak nosi talerze. Pokae jak robi to we waciwy sposb.... wicej»

Jak zwikszy obrt restauracji w rodku tygodnia

Kluczem do zwikszenia obrotu w rodku tygodnia jest wykreowanie czego specjalnego, co skaniaoby goci do zoenia w tym terminie wizyty w naszym lokalu. Nie tylko dlatego, e jedzenie i drinki s tanie, ale... wicej»

Zwikszanie zyskw w barze: 8 obszarw dla wprowadzenia ulepsze

Niezalenie od tego czy jest to wino, piwo, wdka, kawa czy drinki bezalkoholowe, istnieje wiele sposobw kontroli efektywnoci funkcjonowania punktu sprzeday i stosowanych mar handlowych przy sprzeday napojw. ... wicej»

Trzy sposoby przekraczania oczekiwa goci i zmiany klientw w waszych fanw

Kiedy w 1994 r. zetknem si z muzyczn scen Nashville, w krtkim czasie poznaem si z niektrymi najwikszymi gwiazdami muzyki country. Garth Brooks, Reba McEntire, Alan Jackson... wszyscy oni stali si moimi... wicej»

« 1 2 3 4 5 (6) 7 8 9 10 »

Materia szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka skadania serwetek (VIDEO) ...wicej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...wicej»

Andrzejki, jdrzejwki, andrzejwki czyli miy wieczr z doskona zabaw ...wicej»

Pi najczstszych bdw restauratorw ...wicej»

Jak budowa dobre relacje z klientami w brany gastronomicznej ...wicej»

Muzeum polskiej wdki w Koneserze to bdzie na prawd dua...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mdrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes s w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniay ukon wykonawcw w stron...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo dua szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem si zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser bdzie mia naprawd bogat ofert zarwno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy rwnie przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dzikuj za ten artyku. Nie ma to jak przeczyta...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem wystpuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrze�one

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystaj�c ze strony wyra�asz zgode na u�ywanie cookie.  Wi�cej informacji