Wtorek 17 Padziernik 2017

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona gwna » Gastronomia

Gastronomia


Standardy obsugi: 10 zalece i zakazw

Ostatnio miaam okazj zaaranowa „wykupienie” sali w lokalnej restauracji, zlokalizowanej w moim ssiedztwie w Pnocnej Kalifornii, dla 100 najbliszych mi i najdroszych osb, aby witowa... wicej»

Nowe perspektywy hotelowych restauracji – Cz. 2 z 2

Aby jakakolwiek nowa restauracja osigna prawdziwy sukces, wczesne planowanie wymaga przeprowadzenia bada wrd najlepszych restauracji w miecie, a nie wrd innych podobnych restauracji hotelowych. To jest... wicej»

Nowe perspektywy hotelowych restauracji – Cz. 1 z 2

Czy moliwa jest zmiana sposobu mylenia obecnych turystw o hotelowych restauracjach? Czy hotelowe restauracje mog zaproponowa swoim klientom tak dobre dowiadczenia, by zdoby istotny udzia w lokalnym rynku, tego... wicej»

Dziesi dziaa marketingowych zwikszajcych sprzeda w gastronomii

Zapewnienie mierzalnego wzrostu dochodw w gastronomii moe by osignite prostymi technikami dostpnymi zarwno dla firm dysponujcych duym budetem, jak i dla bardzo oszczdnych przedsibiorstw rynkowych.... wicej»

Wyzwania stojce przed gastronomi w pokojach hotelowych

Jak w kady czwartek wieczorem o pitej po poudniu, zostao ptorej godziny do rozpoczcia dwch kolacji bankietowych dla 500 osb, oznaczajcych bar peen goci hotelowych i lokalnych mieszkacw zamawiajcych... wicej»

Opowie o dwch kulturach: O tym, jak dwa odmienne nastawienia mentalne wpywaj na rozwj gastronomii - Cz 2/2

Sprzeda dodatkowaNie mwimy tutaj o schematach takich, jak "Czy chcia(a)by Pani/Pan frytki z...." lub o budzcym postrach pojciu upsellingu (ponadplanowej sprzeday) zawierajcym wbudowan nieprzyjazn w... wicej»

Opowie o dwch kulturach: O tym, jak dwa odmienne nastawienia mentalne wpywaj na rozwj gastronomii – Cz 1 z 2

Hotelowa gastronomia jest niewtpliwie biznesem funkcjonujcym w oparciu o uzyskiwane efekty sprzedaowe. Czy jednak mona powiedzie, e jej dziaalno oparta jest o kultur sprzeday?W lecie 1998 Gillette Company... wicej»

Wrd nas jest zodziej!

Zaczyna si to, kiedy raz na jaki czas w kasie brakuje pienidzy. Pniej staje si czstsze a, pewnego dnia zdajesz sobie spraw, e wrd twojej zaogi jest zodziej. Niestety to nie jest odosobniony... wicej»

Taktyki marketingowe w restauracji

Marketing restauracji jest zarwno sztuk jak i nauk, ktra nadal stanowi nieodkryt tajemnic dla zbyt wielu wacicieli restauracji. Niestety, wielu sprzedawcw zajmujcych si reklam nie chce dowiedzie si... wicej»

Mam na imi Jack i bd dzisiaj wieczorem Pastwa obsugiwa

Obsugiwanie dawao mi kar, cho nieregularnie, ale i rodki do ycia na krtk chwil. Paci moje rachunki, daje mi szans na poznanie ogromnej liczby ludzi, zabiera mnie do miast, ktrych moe nigdy bym... wicej»

Dziesi sposobw pomiaru i poprawy wynikw sprzeday

Jeeli sprawdzasz, jaka jest motywacja i wydajno personelu, prezentacja menu lub zmieniajce si gusty klientw, rezultaty zawsze uwidaczniaj si w wielkoci sprzeday. Na co powiniene zwrci uwag? Wikszo... wicej»

Jak by kelnerem

Ten artyku przeznaczony jest dla osb, ktre chc wykonywa zawd kelnera, jak rwnie dla obecnych kelnerw, ktrzy chcieliby wykona ruch przejcia do bardziej ekskluzywnej restauracji poniewa sdz, e... wicej»

Napiwek za obsug wliczony w cen zupy. Zrozumienie sensu dodatku za obsug

Klienci ekskluzywnych restauracji na Manhattanie zobacz wkrtce w swoich rachunkach dodatkowe koszty, nie tylko za zup.Poczynajc od czwartku szef kuchni Thomas Keller bdzie obcia klientw 20% dodatkow... wicej»

Dziesi warunkw dochodowej karty win

Karta win jest zasadniczym elementem strategii budowania zysku i ostatecznie w pewnym stopniu wpywa na sprzeda detaliczn innych produktw. Bardziej inteligentne mylenie i mniej czoobitnoci dla agresywnej... wicej»

Marudny klient!

Niezalenie od wszystkich naszych najlepszych stara, czasami zdarza si nam goci okazjonalnego zrzd. I kurcz, musimy stawi czoa klientowi ktry ma pretensje o to, co zrobilimy, bd te o to czego nie... wicej»

Trening restauracyjny

Trening restauracyjny to co, co si praktykuje w kadej restauracji, ale nie kada restauracja potrafi go w peni wyzyska jako narzdzie do powikszania zysku.Pomyl o treningu restauracyjnym jak o czym wicej,... wicej»

Zatrudnianie synnego szefa kuchni

Jako hotelarze realizujcy powane programy gastronomiczne zdajecie sobie spraw z tego (lub tak to przynajmniej zaprogramowalicie), e gocie odwiedzajcy wasz obiekt, przyjedaj do, tak samo z powodu... wicej»

Gastronomiczne menu: Podtrzymywanie aktualnoci. Przekraczanie oczekiwa i pragnie klientw w 2013 roku

Jest takie stare powiedzenie, ktre mwi e toczcy si kamie nigdy nie porasta mchem, czyli ci ktrzy stale co robi nie popadaj w rutyn i nie brak im pomysw i kreatywnoci. Jest to szczeglnie prawdziwe,... wicej»

Upselling kontra overselling

Wszyscy restauratorzy ycz sobie, aby personel kelnerski zwiksza sprzeda poprzez wzrost rednich rachunkw, gdzie wyszy redni rachunek przypadajcy na jednego gocia, uzyskuje si przez stosowanie... wicej»

Przepis na sukces hotelowej restauracji

Wrd wielu czynnikw, wpywajcych na zadowolenie klienta z jakoci obsugi hotelowej, wane miejsce zajmuje poziom hotelowej restauracji. W hotelach i obiektach grupy PPH&R przywizuje si do tego czynnika... wicej»

Gromadzenie funduszy z napiwkw: Budowanie zespou

Wielu spord moich klientw reprezentuje polityk gromadzenia funduszw z napiwkw. Czy ta polityka nagradza miern jako pracy na rwni z ponadprzecitnymi wynikami? Moe. Jeeli jeste czonkiem... wicej»

Wskazwki dotyczce menu i budowania zysku: Sprzedawanie deserw

1. Powi tyle samo czasu na opracowanie i ulepszanie menu deserowego, ile powicie na przygotowanie menu da gwnych i innych pozycji tam umieszczonych. Ostateczne wraenie zwizane z doznaniem odbieranym w... wicej»

« 1 2 (3) 4 5 6 7 8 9 10 »

Materia szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka skadania serwetek (VIDEO) ...wicej»

Nowe menu Hiltona z systemem kolorowego kodowania ...wicej»

Andrzejki, jdrzejwki, andrzejwki czyli miy wieczr z doskona zabaw ...wicej»

Pi najczstszych bdw restauratorw ...wicej»

Jak budowa dobre relacje z klientami w brany gastronomicznej ...wicej»

Muzeum polskiej wdki w Koneserze to bdzie na prawd dua...

2017-09-21, 17:48:53 ~Mdrala

....Kosmetyki toaletowe marki Hermes s w Polsce tylko w...

2017-09-21, 13:38:15 ~MPH

Muzeum w Koneserze to wspaniay ukon wykonawcw w stron...

2017-08-27, 18:22:27 ~Marek

Koneser to dla Pragi bardzo dua szansa. Jego komercyjna...

2017-08-25, 21:10:09 ~makler

Z takim wyrokiem si zgadzam ALE jest inny problem -...

2017-08-23, 09:19:19 ~TU... .

Koneser bdzie mia naprawd bogat ofert zarwno...

2017-05-28, 14:23:48 ~smakosz

Polecamy rwnie przewodniki Stayfolonger na stronach...

2017-05-24, 16:28:23 ~Agata

Bardzo dzikuj za ten artyku. Nie ma to jak przeczyta...

2017-05-18, 15:23:01 ~Budrys

Problem wystpuje nie tylko z nazwami hotel, motel czy...

2017-05-03, 15:36:59 ~Mentis

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrze�one

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystaj�c ze strony wyra�asz zgode na u�ywanie cookie.  Wi�cej informacji