Poniedziałek 25 Czerwiec 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Pięć lokali, które urzekną cię swoim świątecznym wystrojem

W pubach, restauracjach, kawiarniach, barach i zajazdach odświętny wystrój jest ceniony na równi z miłą obsługą. Okres przedświąteczny to czas szczególny, dający bardzo dużo możliwości jeśli chodzi o... więcej»

Fototapety w hotelach

Produkty z artykułu znajdą Państwo pod linkiem - www.demur.pl Wnętrze to miejsce, które z definicji służyć ma do pobytu człowieka przez czas ograniczony, bądź nieograniczony. Cztery ściany są dla niejednego... więcej»

Traktowanie lojalności jak tantiemy

Czy ciężko pracujesz dla swoich gości lub czy sprawiasz, że twoi goście ciężko pracują dla ciebie? Pracowanie ciężko na to, aby być gościem lub klientem nie jest tym, pod czym większość gości się podpisuje,... więcej»

Decydowanie o miejscu pobytu – co naprawdę dzieje się w umyśle klientów, kiedy dokonują oceny hoteli i marek hotelowych

Z punktu widzenia klientów – świat hoteli nigdy wcześniej nie był tak fascynujący – ale również tak zagmatwany. Fascynujący, ponieważ marki hotelowe są zmuszone poprzez rosnącą konkurencję, do... więcej»

Pozapłacowe czynniki motywujące w hotelarstwie

Motywacja to jeden z kluczowy czynników determinujących realizację zadań przez pracownika. Jej brak powoduje nie tylko obniżenie efektywności pracy, ale również ma wpływ na pozostałych członków zespołu. Najczęściej... więcej»

Miłe powitanie: Narzędzie, które możesz używać już dziś

„Czuję się jak numer. Czuję się tu obco. Jak nieznajomy przybysz. Czuję się jak numer. Nie jestem numerem.” Mimo tego, iż firmy hotelarskie kładą nacisk na wagę personalizacji swoich usług, z powodu... więcej»

Materiał szkoleniowy dla restauracji: Kelnerzy w Hotelu Ritz (VIDEO)

Barney and Jacke uczą się jak być kelnerami. Ale uczą się tego fachu w jednym z najlepszych hoteli na świecie – hotelu Ritz Carlton w Londynie. Materiał przygotowany w języku angielskim.     ... więcej»

Linie lotnicze kontra hotele w walce o najlepszą strategię cenową

Prawidłowe ustalanie cen jest trudne w przeważającej liczbie przypadków, ale czy hotele mają bardziej komfortową sytuację niż linie lotnicze, jeśli chodzi o przypisanie odpowiedniej wartości do konkretnej oferty lub... więcej»

Zatrudnianie i szkolenie talentów sprzedażowych

W jaki sposób zatrudnianie menedżerów przystosowuje procedury rekrutacyjne w nich stosowane do cech charakterystycznych definiujących Pokolenie Milenijne? I odwrotnie, w jaki sposób to pokolenie dostosowuje się do... więcej»

Najpierw Facebook, pózniej book it!

Restauracje, uczelnie, hafciarki. Blogerki, celebrytki i zakład pogrzebowy. Fanpage na Facebooku ma obecnie każdy, dlaczego więc nie miałyby ich mieć kompleksy hotelarskie? Hostel dla backpackerów lub pięciogwiazdkowy... więcej»

Spotkanie biznesowe poza miastem - czy warto? Poznaj zalety i wady niestandardowych rozwiązań

Podczas planowania eventów firmowych często stawiamy na sprawdzone ośrodki konferencyjne położone w dużych miastach. Jednak otoczenie wiejskie cechujące się spokojem i sielskością to miejsce sprzyjające odprężeniu i... więcej»

Jak zarządzać pracą personelu w dziale housekeepingu?

Departament housekeepingu często jest najmniej docenianym działem funkcjonowania hotelu, prawdopodobnie ze względu na swoją pozorną transparentność. Pozorną, ponieważ to jego cicha praca powoduje uśmiech na twarzy... więcej»

Czy internetowe strony z opiniami klientów przyczyniają się do nawrotu doskonałej obsługi hotelowych gości?

Jeszcze kilka lat temu, hotele polegały na bezpośrednim nadzorze dyrektora hotelu i tradycyjnych badaniach zadowolenia gości, aby zorientować się, którzy pracownicy wyróżniają się w doskonałości obsługi świadczonej... więcej»

Profesjonalny rozwój działu gastronomii w Windsor Court Hotel

Kierowanie personelem liczącym ponad 150 pracowników może być trudne na co dzień. Dostarczanie im informacji o bieżących ofertach restauracji i baru jest jeszcze trudniejsze. Na pierwszy rzut oka, cel przekazywania... więcej»

Konferencja uszyta na miarę

Jak profesjonalnie zorganizować konferencję, kongres, szkolenie, sympozjum czy event biznesowy? Jedno jest pewne - na każdego, kto chce zaplanować wydarzenie na większą liczbę osób, czeka wiele pracy. Aby dokonać... więcej»

Personel hotelowy ambasadorem marki – Jak tego dokonać

Jeśli jeszcze tego nie robisz ... to nadszedł właśnie czas, aby zaangażować media społecznościowe ku pożytkowi dla twojego obiektu - ale jak zaprząc do współpracy całą tę sferę medialną? Opracuj plan i postaraj się... więcej»

Szczyt sezonu konferencyjnego. Do wydania już tej jesieni nawet kilkadziesiąt milionów PLN

Jesienne spotkania firmowe w Polsce – to budżety szacowane nawet na kilkadziesiąt milionów złotych. Podczas 3-dniowej konferencji wydawanych jest średnio ponad 700 PLN na uczestnika. Liczba spotkań... więcej»

Wskazówki dla łazienek

Łazienka jest tak osobistą, prywatną przestrzenią, że wszelkie drobne niedogodności są szczególnie ciężkie do wybaczenia ze względu na ich znaczny wpływ na stan emocjonalny człowieka. Wystarczy przejrzeć TripAdvisor... więcej»

Pięć sposobów na zwiększenie RevPar

Częstym problemem przed jakim stają hotelarze, jest jak zwiększyć dochód na pokój (RevPar), więc pozwólcie mi podzielić się sprawdzonymi rozwiązaniami dla tego problemu.Metoda 1Choć uważany przez większość... więcej»

Wyjątkowe projekty przestrzeni pod prysznic

Przedstawiamy znalezione w internecie zdjęcia przedstawiające niesamowite projekty przestrzeni pod prysznic. Mogą stać się one inspiracją dla nowoczesnych hotelowych... więcej»

Sezon na hotel

W Polsce sezon letni już prawie za nami, temperatura będzie się stopniowo zmniejszała, a wakacje uczniów i urlopy dobiegną końca. Choć niski sezon rozkłada się inaczej w różnych regionach kraju, zawsze jest to czas,... więcej»

Hotele też mogą być odpowiedzialne społecznie

„Najważniejszą sprawą jest sprzedaż.” „Staraj się sprzedać, zanim kupisz.” „Rozpatruj oddzielnie każdy element kosztów.” „Wydatki ograniczaj do minimum.” „Proponuj... więcej»

« 1 2 (3) 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 »

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Polacy najchętniej spożywają Finlandia Vodka ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Najwyższy standard wypoczynku – jak dbać o hotelowe materace? ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji