Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Hotele zaczynają profesjonalnie wykorzystywać przestrzeń społecznościową

Jak często wchodziłeś do hotelu i znajdowałeś tam małe lobby, stanowisko recepcyjne i biurko konsjerża? Nie ma turystów, nie ma gości, nie ma rozmowy – W rzeczywistości zdarza się tak dość często.Historyczne... więcej»

Jak wywrzeć długotrwałe pozytywne wrażenie na delegatach konferencyjnych

Pracujesz wystarczająco ciężko, aby organizowane przez ciebie spotkania i konferencje biznesowe kończyły się sukcesem, warto więc wywierać pozytywne wrażenie będące dla ich uczestników zachętą do powrotu. Wiele... więcej»

Dziesięć rzeczy irytujących nas w hotelu

Czy spędzasz dużo czasu w hotelach? Osoby podróżujące w interesach mieszkają w pomieszczeniach przeznaczonych wyłącznie do czasowego użytkowania, a styl życia podróżnika często przebywającego poza domem, przy... więcej»

Porady w zakresie budowania społecznościowego programu medialnego tak autentycznego i niezwykłego, jak twój hotel

Przemysł turystyczny jest nad kreską, jeśli chodzi o media społecznościowe, ale pod względem oryginalności i znaczącego zaangażowania hotele pozostają w tyle. Wydaje się, że każdy zamieszcza te same treści, w tym samym... więcej»

Powszechne błędy w planowaniu i realizacji próbnego otwarcia hotelu

Profesjonalnie zarządzany proces próbnego otwarcia obiektu, któremu poświęca się nadzwyczajne środki, będzie prawdopodobnie prowadził do bezproblemowego uruchomienia działalności i pomoże w odnoszeniu przez hotel... więcej»

W jaki sposób Hotel 41 znalazł się na pierwszym miejscu listy TripAdvisora?

Odwiedziłem niedawno Hotel 41, gdzie spotkałem się z dyrektorem naczelnym tego luksusowego butikowego hotelu w londyńskiej dzielnicy Victoria - Malcolmem Hendry – jak również z  dyrektorem marketingu z Red... więcej»

W jaki sposób hotele mogą ukierunkować się na rynkową niszę nowożeńców

Czy twój hotel organizuje przyjęcia weselne? Jeśli tak, to założę się, że kierownictwo rejestruje, ile wesel zorganizowano w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy i podwoję zakład o to, że mają skalkulowany cel względem... więcej»

Garść porad w zakresie serwowania trunków

Oto kilka moich porad dla kelnerów.Sprzedaż napojówCo oznaczają dla operatora i personelu przychody pochodzące z promowania sprzedaży napojów? Jeśli profesjonalny kelner sprzeda trzy butelki wina w tygodniu po 20... więcej»

Życie hotelowego housekeepera w hotelu w Los Angeles

Jako hotelowy housekeeper, Amelia Acosta krząta się przy łóżkach, odkurza podłogi, szoruje toalety i opróżnia kosze na śmieci w co najmniej 15 pokojach dziennie. Najmniejsze niedopatrzenie - brudny ręcznik pozostawiony... więcej»

Dyrektor ds. Reputacji Internetowej: Nowe stanowisko w hotelach?

W moim ostatnim artykule zastanawiałem się, jak media społecznościowe umożliwiły powstanie nowego wymiaru wydajności hotelu: wskaźnika poziomu satysfakcji gości (guest satisfaction index - GSI). Wywodzący się z opinii i... więcej»

Przekonaj swoich klientów do prowadzenia sprzedaży za ciebie

Nie ma to jak referencje, czy rekomendacje hotelu lub restauracji, zapoznaj się z badaniami skuteczności reklamy, a zobaczysz, że słowne rekomendacje znajdują się na czołowych pozycjach pod względem efektywności... więcej»

Zachęć swoich gości do czytania

Zagrywanie „książkami” nabrało w niektórych hotelach nowego znaczenia.W hotelu Library Hotel na Manhattanie, pokoje gościnne są identyfikowane przez system Dewey Decimal, a piętra noszą nazwy takich... więcej»

Podwójne potknięcie: Dwa błędy nigdy nie wychodzą na dobre

Kiedy tak naprawdę problemy z obsługą stają się prawdziwym problemem, a nie tylko tymczasowymi niedogodnościami? Co to jest "punkt zwrotny", który powoduje, że goście piszą komentarze na stronie... więcej»

Media społecznościowe a opowiadania w hotelowej praktyce

„Dobre opowiadanie sprawia, że ludzie siadają i słuchają.... Warte jest ich uwagi, warte zapamiętania i powtarzania.” – Corey Torrence, iMedia ConnectionRozdwojenie mojej kariery zawodowej na... więcej»

Wywiad z pracownicą housekeepingu pięciogwiazdkowego hotelu

Można zatrzymywać się w hotelu przez wiele lat i nigdy nie spotkać żadnej z pracownic housekeepingu. Być może nawet nie wiedzieć o jej istnieniu. A jednak komfort, przyjemność i wszystkie inne drobiazgi, które na... więcej»

Kim są twoi pracownicy sprzedaży

Kiedy prowadzę szkolenia w zakresie obsługi klienta lub sprzedaży w hotelach często zadaję pytanie: "Kto tutaj jest odpowiedzialny za sprzedaż?" Oczywiście zgłaszają się wtedy wszystkie osoby zajmujące... więcej»

Czego restauracja może nas nauczyć o złej obsłudze

Jedna z czołowych restauracji amerykańskiej Top 50 odwraca się od klientów poszukujących lunchu za 55 dolarów kosztem szklanki herbaty Starbucks za 3 dolary i robiąc tak, oferuje lekcje tego, czego robić się nie... więcej»

Rezerwacje głosowe: zapomniany kanał

Dla mnie, jako szkoleniowca i konsultanta branży hotelarskiej nadal fascynujące jest obserwowanie na własne oczy ekstremalnych różnic pomiędzy tym, jak postrzegają kanał rezerwacji głosowych poszczególni dyrektorzy... więcej»

Porady w sprawie załatwiania emaili (aby to one cię nie załatwiły!)

Czy to ty naprawdę załatwiasz swoje emaile, czy to emaile raczej ciebie załatwiają? Według przeprowadzonego ostatnio badania na temat: „Co zabiera ci najwięcej czasu? 15 bardzo zapracowanych profesjonalistów... więcej»

Jak duzi mogą się uczyć od małych

Dobrą rzeczą charakteryzującą pensjonaty jest indywidualna obsługa. Właściciel pensjonatu jest w zasadzie kimś w rodzaju przewodnika, gospodarza, przyjaciela, pokojówki i szefa kuchni - w jednym. Bez angażowania... więcej»

Czego nauczyłam się grając w My Marriott Hotel

Jeśli jeszcze o tym nie wiesz, to informuję, że Marriott 7 czerwca, zaprezentował nową, imponującą grę na Facebooku o nazwie My Marriott Hotel. W zapowiadanej jako stylowa gra - Farmville, gracze otwierają i prowadzą... więcej»

Jest dobry sposób – i wiele złych – przygotowywania hotelowych śniadań

Bardzo wiele ponurych myśli przychodzi mi do głowy, gdy jestem zmuszony do pobytu w jednym z tych ponurych hoteli w centrum miasta, gdzie psuje się śniadanie umieszczone w bufecie pod rodzajem wytwarzającej ciepło lampy... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 (30) 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 »

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Polacy najchętniej spożywają Finlandia Vodka ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Najwyższy standard wypoczynku – jak dbać o hotelowe materace? ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji