Poniedziałek 25 Czerwiec 2018

redakcja@hotelinfo24.pl | Reklama w serwisie

Strona główna » Artykuły serwisu

Artykuły serwisu


Odmienne spojrzenia na obsługę klienta. Doświadczenie pasażera linii lotniczych wobec doświadczenia gościa hotelowego

Jedną z rzeczy, którą z pewnością można powiedzieć o hotelach jest to, że nie wykazują one tendencji do przemieszczania się z miejsca na miejsce, nawet jeżeli mają poważne problemy z fundamentami.Samoloty, z drugiej... więcej»

Turystyka na podsłuchu: hotele – pełne pokoje, puste umysły?

Pasja do podróżowania jest przyczyną, dla której wielu z nas zaangażowało się w ten przemysł. Przecież nie mogłyby to być pieniądze – prawda?Jednakże twoja pasja wiedzie cię ku niczemu innemu, jak... więcej»

Sztuka i nauka gościnności

Aby odnosić sukcesy, dzisiejszy kierownik w przemyśle gościnnym musi być fanatykiem obsługi, marketingowym guru, analitykiem z Wall Street, rzeczoznawcą od nieruchomości i dużej klasy fachowcem z zakresu... więcej»

W poszukiwaniu hotelowej doskonałości: Hotel Berlin

Podczas mojej ostatniej wycieczki do Berlina zatrzymałem się w Hotelu Berlin w Berlinie. I chociaż byłem w Niemczech wielokrotnie wcześniej, to była to moja pierwsza podróż do stolicy tego kraju.Jako stosunkowo częsty... więcej»

Kierownicy Pięter w hotelach: Super nianie hotelowego housekeepingu?

Szczególnie pięciogwiazdkowe hotele wykorzystują tak zwanych Kierowników Pięter (Floor Supervisors) wspierających Kierownictwo Housekeepingu. Ale, w jakim dokładnie celu zatrudniani są Kierownicy Pięter? Jakie są... więcej»

Lepszy sposób wyrażenia podziękowania

Obecnie w wieku pisania bezosobowych e-maili z wyrazami podziękowania, wysłanie komuś okolicznościowej karty z życzeniami tworzy osobistą więź z adresatem i przekazuje pożądane przesłanie do klienta. Obsługa jest... więcej»

Punkty styku mają znaczenie w szkoleniu z obsługi klienta

Jest to pierwszy artykuł z serii dwóch – następny będzie traktował o „Wskazówkach w Kwestii Sprzedaży” Książka Malcolma Gladwella „Wskazówka: Jak drobne rzeczy mogą mieć duże znaczenie”... więcej»

Taktyki marketingowe na globalną skalę: Przyciąganie większej liczby gości – Cz. 2/2

Uczyń swój program mediów społecznościowych narzędziem globalnymProwadzi to nas do następnego oczekiwanego stymulatora algorytmu rankingu wyszukiwarek: twojej aktywności w mediach społecznościowych. Posty z... więcej»

Hotelowa opera mydlana

W 1972 r. popularny w Ameryce aktor komediowy i satyryk Shelley Berman wydał książkę „Hotel jest miejscem…” (A Hotel is a Place…), w której w bardzo humorystyczny sposób opisał... więcej»

Marketing poprzez dobrą obsługę

Kiedy myślisz o marketingu, dobra obsługa nie jest prawdopodobnie pierwszą rzeczą, która przychodzi ci do głowy. Jednak istotna część marketingu poszukuje dróg dostępu do zwiększania lojalności klientów i do... więcej»

Gesty obsługi

Proszę zapalić moją świeczkę! Wszystkie inne stoliki w restauracji, z wyjątkiem naszego, były oświetlone świeczkami. Zapadał zmierzch a z miejsca, w którym stał nasz stolik mieliśmy ograniczony widok. Znakomita... więcej»

Taktyki marketingowe na globalną skalę: Przyciąganie większej liczby gości – Cz. 1/2

Globalny marketing w branży hotelarskiej jest teraz bardziej skomplikowany niż kiedykolwiek wcześniej. Turyści wykazują nadzwyczajną aktywność, używając swoich urządzeń mobilnych, aby mieć dostęp do potrzebnych im... więcej»

Czas na opowieść: Wymiana żarówek

Dla nowego dyrektora naczelnego hotelu lub nowego lidera w jakiejkolwiek branży, zawsze ważnym jest to, aby poświęcić należytą ilość czasu na nawiązanie odpowiednich relacji z przejmowanym zespołem pracowniczym. W... więcej»

Pracownicy sprzedaży hotelowej: Zaprzyjaznijcie się z pocztą głosową

Czy ci się to podoba, czy nie, wielu pracowników sprzedaży znajduje się obecnie przed problemem zablokowania bezpośredniego dostępu do potencjalnego klienta, w związku z rozpowszechnionym funkcjonowaniem... więcej»

Cztery typy szefów marnotrawiących swój czas

Czy masz odczucie, że pracujesz dłużej i dłużej, ale nie posiadasz proporcjonalnie odpowiedniego wpływu na funkcjonowanie swojego biznesu?Jeśli odpowiedziałeś tak, to wiedz, że przynajmniej nie jesteś w tym... więcej»

Za kulisami organizacji bankietu kryją się profesjonaliści

Obsługa bankietu wymaga czegoś więcej, niż tylko zastawienia stolików i zaoferowania uczestnikom kawy lub herbaty. Zdaniem Jesusa Sociasa, szefa bankietów w Marriott Rivercenter i Marriott RiverWalk, troska o... więcej»

Niezwykłe hotele na świecie - cz. 7

Thorngrove Manor, AustraliaAustralijski hotel Thorngrove Manor łączy w sobie najróżniejsze akcenty, od elementów futurystycznych, poprzez detale naturalistyczne do iście królewskich wyobrażeń. Obiekt położony jest... więcej»

Pięć sposobów poprawy obsługi klienta w twoim hotelu

Kiedy po wakacjach zostały już tylko wspomnienia, pojawia się prawdopodobieństwo, że obłożenie w twoim hotelu nieco się zmniejszy. Mniej klientów oznacza większą konkurencję, więc dlaczegóżby nie skorzystać z... więcej»

Outsourcing: Najlepszy przykład, że suma części jest większa od całości

Outsourcing w ciągu ostatnich kilkunastu lat, zyskał sobie negatywną percepcję na rynku. Ostatnio wiąże się go z tendencją rejestrowaną w kręgu poważnego biznesu, zmierzającą do zlecania wykonywania niektórych... więcej»

Szkolenie personelu recepcji w umiejętnej obsłudze zapytań o rezerwację przynosi wymierne korzyści

Jest jak najbardziej oczywistym faktem, że w obiektach hotelowych klasy średniej i ekonomicznej, personel recepcji musi stawiać czoło w udzielaniu kompleksowych informacji związanych z zapytaniami o rezerwację.... więcej»

Nienawidzisz telefonów na chybił-trafił? - Odkryj nowy wzór sprzedaży w hotelu

Istnieje duża różnica pomiędzy 'wciśnięciem' produktu nowemu potencjalnemu klientowi, a odszukaniem bądź przyciągnięciem nowego klienta do hotelu. Wzorzec sprzedaży ulega ustawicznym zmianom, nie tylko w... więcej»

Utrzymywanie ciągłości działania w restauracjach w godzinach szczytu

Każdy, kto kiedykolwiek pracował w biznesie restauracyjnym rozumie określenia „być w polu z robotą” lub „nie wyrabiać”. Oba te określenia odnoszą się do bycia tak zajętym, że nie masz czasu... więcej»

« 1 2 3 4 5 6 7 8 (9) 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 »

Materiał szkoleniowy dla gastronomii: Sztuka składania serwetek (VIDEO) ...więcej»

Test dla hotelarzy 8 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Polacy najchętniej spożywają Finlandia Vodka ...więcej»

Test dla hotelarzy 12 - Technik hotelarstwa ...więcej»

Najwyższy standard wypoczynku – jak dbać o hotelowe materace? ...więcej»

Piękny Pałac, odremontowany i zaadoptowany na...

2018-06-08, 23:45:01 ~Zbigniew Hanke

Też jak jadę na rower to biorę dużą butelkę cisowianki,...

2018-05-15, 12:57:50 ~Agata

Fajnie, że Koneser będzie miał taką bogatą ofertę...

2018-03-24, 18:12:35 ~Karolina

"Prawdopodobnie" ... z tego co widziałem to Golden Tulip...

2018-03-06, 10:02:29 ~Paul VD

Warszawa a szczególnie Praga potrzebowała inwestycji...

2018-02-19, 19:49:28 ~klara

Świetna inicjatywa, podpisuję się obiema rękami. Dzieci...

2018-01-24, 16:51:44 ~anita

Jakie blisko 700 000 skoro nawet nie było pół miliona...

2018-01-16, 13:49:40 ~Brzeski

Koneser dla mieszkańców Pragi i nie tylko to wielka...

2018-01-14, 15:14:12 ~smakosz

Więcej o Dolinie Psarki można znaleźć na...

2018-01-09, 19:03:15 ~Michał

stat4u

Copyright ©2015 Hotelinfo24.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone

O PORTALU | REGULAMIN SERWISU | REKLAMA W PORTALU  | KONTAKT

Ta strona wykorzystuje pliki cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgode na używanie cookie.  Więcej informacji